SURSE CITATE DE CNBC: PayPal analizează lansarea unei platforme de tranzacţionare a acţiunilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 septembrie 2021

PayPal analizează lansarea unei platforme de tranzacţionare a acţiunilor

Dacă va fi creată, aceasta se va adresa clienţilor din SUA JMP Securities: Peste 10 milioane de noi investitori individuali au intrat pe piaţa acţiunilor în prima jumătate a acestui an

Operatorul american de servicii de plăţi on-line PayPal Holdings Inc. analizează o posibilă lansare a unui sistem propriu de tranzacţionare a acţiunilor, conform unor surse citate de CNBC. Un astfel de produs ar veni după ce, anul trecut, PayPal a intrat pe piaţa tranzacţiilor cu criptomonede.

Societatea cu sediul în San Jose, California, l-a angajat recent pe brokerul veteran Rich Hagen ca parte a planului privind eventuala lansare a platformei pentru acţiuni, spune una dintre sursele citate. După ce a părăsit Ally Invest, Hagen este, acum, CEO-ul diviziei Invest at PayPal din cadrul operatorului de plăţi. Hagen a fost cofondator al societăţii de brokeraj online TradeKing, preluată de Ally Invest.

Contactaţi de CNBC în legătură cu eventuala lansare a platformei destinate tranzacţiilor cu acţiuni, oficialii PayPal au făcut trimitere la o declaraţie a CEO-ului Dan Schulman, din luna februarie, potrivit căreia viziunea pe termen lung a companiei ar putea include mai multe servicii financiare, printre care şi "noi capacităţi de investiţii".

Informaţia privind intenţia PayPal vine în contextul în care tranzacţiile cu acţiuni pe piaţa de retail sunt tot mai căutate. Peste 10 milioane de noi investitori individuali au intrat pe piaţă în prima jumătate a acestui an, cifră care se apropie de nivelul record de anul trecut, potrivit estimărilor JMP Securities. Interesul pentru piaţa valorilor mobiliare a fost impulsionat de statul acasă în timpul pandemiei, de cec-urile de stimulare primite de americani de la guvern şi de diverse evenimente "virale", cum a fost creşterea acţiunilor GameStop în ianuarie.

Tranzacţionarea de acţiuni a devenit o afacere în plină expansiune pentru companiile care oferă asemenea servicii, notează CNBC. Square, rivalul PayPal, oferă servicii de tranzacţionare a acţiunilor şi criptomonedelor prin intermediul aplicaţiei Square Cash, iar directorul financiar al companiei a declarat că aplicaţia generează angajamente şi venituri importante/utilizator. La rândul său, platforma de investiţii Robinhood, care a devenit o companie listată la bursă în această vară, a cunoscut o creştere explozivă a numărului de clienţi, dublându-şi veniturile în trimestrul al doilea din 2021, faţă de acelaşi interval din 2020.

Posibil parteneriat al PayPal cu un broker/dealer

Ca să ofere servicii de tranzacţionare a acţiunilor, este posibil ca PayPal să intre într-un parteneriat sau să cumpere un broker/dealer existent. Potrivit unei surse, PayPal a purtat deja discuţii cu potenţiali parteneri din industrie, în acest sens. Cu toate acestea, o sursă apropiată situaţiei a declarat că este puţin probabil ca serviciul de tranzacţionare al companiei să fie lansat în acest an.

În cazul în care PayPal ar solicita aprobarea pentru funcţionarea ca o firmă de brokeraj, ar trebui să finalizeze un nou proces prin care să devină membru în industria de profil, prin intermediul principalului organism de reglementare al acesteia, FINRA, conform CNBC. Acest proces ar putea dura mai mult de opt luni, susţine sursa, amintind că PayPal are peste 400 de milioane de conturi în întreaga lume.

O posibilă lansare a unei platforme de tranzacţionare a acţiunilor de către PayPal ar urma să vină la un moment competitiv pentru industria fintech. Square, PayPal, Robinhood şi SoFi oferă o gamă de produse care se suprapun şi au aceeaşi misiune - să fie un ghişeu unic pentru finanţe.

Tranzacţiile cu criptomonede şi acţiuni sunt văzute ca modalităţi de a ţine consumatorii implicaţi pe aceste platforme de plată, potrivit sursei.

Deşi este util pentru creşterea numărului utilizatorilor şi a veniturilor, boom-ul tranzacţiilor pe segmentul de retail a generat, de asemenea, un control mai atent din partrea organismelor de reglementare. Săptămâna trecută, autoritatea pieţei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC) a informat că îşi intensifică investigaţiile privind modul în care casele de brokeraj folosesc tehnologia ca să interacţioneze cu clienţii lor.

PayPal şi-a extins în august, la nivel internaţional, serviciile cu criptomonede

Luna trecută, PayPal a informat că le va permite clienţilor din Marea Britanie să cumpere, să vândă şi să deţină Bitcoin şi alte criptomonede, aceasta fiind prima extindere internaţională a serviciilor cu criptomonede ale companiei în afara Statelor Unite. Mişcarea în acest sens s-a produs în timp ce mai multe companii financiare consacrate au început să le ofere clienţilor lor, atât persoane fizice, cât şi instituţii, acces la active digitale, pe fondul creşterii preţurilor criptomonedelor.

PayPal a lansat cumpărarea şi vânzarea criptomonedelor în Statele Unite la începutul acestui an, permiţând ulterior clienţilor să îşi folosească deţinerile de monede digitale ca să facă cumpărături de la milioanele de comercianţi din reţeaua sa.

Compania speră că incursiunea sa în noua clasă de active va încuraja utilizarea globală a monedelor virtuale şi îşi va pregăti reţeaua pentru noi monede digitale, care ar putea fi dezvoltate de corporaţii şi bănci centrale.

Jose Fernandez da Ponte, vicepreşedinte şi director general pentru blockchain, cripto şi monede digitale în cadrul PayPal, spune: "Ne-am angajat să continuăm să lucrăm îndeaproape cu autorităţile de reglementare din Marea Britanie şi din întreaga lume, să oferim sprijinul nostru şi să contribuim în mod semnificativ la modelarea rolului pe care îl vor avea monedele digitale în viitorul finanţelor şi al comerţului global".

În Marea Britanie, serviciul PayPal va rivaliza cu platforme consacrate pentru criptomonede, cum este Coinbase Global, precum şi cu startup-uri fintech de genul Revolut.

Clienţii vor putea cumpăra Bitcoin, Ethereum, Litecoin şi Bitcoin cash prin intermediul portofelelor lor PayPal, online sau prin aplicaţia mobilă.

Venituri sub aşteptări pentru PayPal, în trimestrul al doilea din 2021

PayPal a raportat, la finele lunii iulie, un profit net de 1,18 miliarde de dolari pentru perioada aprilie-iunie 2021, mai mic cu 23% faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Profitul ajustat pe acţiune a însumat 1,15 dolari, iar analiştii aşteptau 1,12 dolari.

În intervalul menţionat, compania a generat 11,4 milioane de conturi active noi, ajungând la un total de 403 milioane.

Veniturile PayPal au sporit cu 19%, în ritm anual, la 6,24 miliarde de dolari, însă analiştii aşteptau 6,27 miliarde de dolari.

Plăţile totale procesate de companie au crescut cu 40%, la 31,1 miliarde de dolari, iar cele de pe aplicaţia Venmo, destinată serviciilor cu active cripto (lansată în aprilie), cu 58%, la 58 de miliarde de dolari.

PayPal aşteaptă venituri de 6,15 - 6,25 miliarde de dolari în cel de-al treilea trimestru din acest an, respectiv un profit ajustat de 1,07 dolari/acţiune. Analiştii Refinitiv preconizează un câştig ajustat pe acţiune de 1,14 dolari şi profituri totale de 6,44 miliarde de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb