SURSE DIN PIAŢĂ: Ben Madadi, cel mai mare investitor persoană fizică de la SIF Muntenia, a depus la ASF o ofertă de cumpărare pentru 55 milioane de acţiuni SIF4

MIHAI GONGOROI
Piaţa de Capital / 31 august 2021

Ben Madadi, cel mai mare investitor persoană fizică de la SIF Muntenia, a depus la ASF o ofertă de cumpărare pentru 55 milioane de acţiuni SIF4

Actualizare - SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, a transmis Bursei de Valori Bucureşti un raport curent cu privire la oferta depusă luni de investitorul Ben Madadi.

"SAI Muntenia Invest SA, administratorul SIF Muntenia SA, informează investitorii în legătură cu faptul că în data de 31.08.2021, ora 14.57, i s-a adus la cunoştinţă de către domnul Madadi Behboud, acţionar al SIF Muntenia SA, că a depus în data de 30.08.2021 la Autoritatea de Supraveghere Financiară o ofertă concurentă la oferta publică de cumpărare de acţiuni iniţiată de către SIF Muntenia, precizând totodată că, în conformitate cu oferta depusă, intenţionează cumpărarea a 55 milioane de acţiuni SIF Muntenia SA", se arată în raport.

---

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit, ieri, o solicitare de avizare a unei oferte de cumpărare pentru 55 de milioane de titluri ale SIF Muntenia (SIF4), potrivit surselor noastre din piaţă.

Sursele spun că este vorba despre Ben Madadi, cel mai mare investitor persoană fizică de la SIF Muntenia. Oferta a fost depusă ieri la ASF pentru avizare, conform surselor din piaţă.

Pachetul vizat de Madadi reprezintă 7% din SIF Muntenia.

Totodată, conform surselor, Bursa de Valori Bucureşti şi SIF Muntenia au primit notificări cu privire la depunerea prospectului la ASF.

Oferta este una concurentă cu cea a conducerii SIF Muntenia, care intenţionează răscumpărarea a 20,6 milioane de acţiuni SIF4, la un preţ de 1,3 lei/titlu, cu doar 1,5% peste valoarea de închidere din şedinţa bursieră de ieri.

Amintim că acest program de răscumpărare al conducerii SIF4 a fost aprobat de acţionarii SIF Muntenia tocmai în urmă cu 16 luni, compania anunţând abia în finalul lunii iulie că vrea în sfârşit să ducă la îndeplinire acest program. Amintim de asemenea că preţul acţiunii SIF4 se situa mult mai jos la data aprobării de către acţionari.

Amintim de asemenea că Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF), unde Madadi este membru, a solicitat KPMG un audit asupra detaliilor şi utilităţii unor plasamente ale SIF Muntenia în valoare de peste 305 milioane de lei, fiind vorba despre plasamentele prin care conducerea SIF-ului îşi perpetuează practicile prin care prejudiciază milioane de investitori.

Solicitarea AISIF a fost făcută de un grup de acţionari ai SIF4 ce deţine peste 5% din totalul drepturilor de vot de la SIF, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere legal, auditorul este obligat să realizeze raportul solicitat.

Opinia Cititorului ( 63 )

  1. Hopa! Domnu' Lakis...iti vine a crede?!

    1. Bogdane, nici nu stii, cit de mic incepi sa fii!

      ...

      Iar domnu Bogdan Dragoi

      Sef la Sif si om vioi  

      Face oferte babane  

      Baga bule in sifoane

      La cat a durat tac-su, are Bogdan bani să dea peste oferta lui Madadi.

    Sifonarilor, la brutarie cu voi!!!

    Foarte interesant.

    Oops! Tati... Najib, ce ne facem? Ne-ai promis că o să sifonăm până adanci bătrâneți și dupa, lasam și mostenire... pai așa? :((

    A fost o glumă. Najib e simpatic, intelege ;) 

    1. Nu Najib e piesa centrală, ci Drăgoi cel bătrân. A furat de a rupt și poate acoperi totul.

    In cel mai bun caz o sa fie aprobata peste 12 luni

    1. Sefii ASF ar face TOT ce ar putea sa impiedice ORICE care poate incurca gruparea Dragoi-Lakis DAR sa nu uitam ca le e foarte frica de DNA. Deci nu risca tocmai puscarie pentru ei.

      Chiar daca aproba ASF ul intr un interval de timp rezonabil, 10 procente sunt prea putine pentru a schimba ceva. In plus, va fi greu sa adune 10 %. Ramane de urmarit cum vor decurge lucrurile

      7%, nu 10%.

      Cu 7% nu face nimic.

      Treaba lui, dar daca ofera pret mai bun, Doamne ajuta! Asta e ideea din investitii, nu? Sa cumparam ieftin, sa vindem scump.

      Hai sa va spun eu, mai geniilor cum va face. Lucrurile sunt incheiate, palma este deja batuta. Swiss Capital si Certinvest vor face imediat alianta cu Madadi. Iar Dragoi ramane in chiloti!

      Mai spart!!!:):):)

      Esti distractiv

      tu crezi ca Dragoi a ajuns acolo prin concurs? dragoi daca vrea de miine merge numai in chiloti la serviciu si nu-l pune nimeni in drum. dar oricum, e bine sa fie mai multe puncte de vedere, pe foaie aici, nu? :))))))))))))))))))))

      Corect. Doar îl are pe tac-su in spate, fostul ofițer SIE.

    Si ben pe cine reprezinta? Doar pe el insusi?

    1. In acte asa figureaza. Stii altceva, sau intrebi si tu asa, ca sa faci pe desteptul?

      Daca il cunosti, da-i un tel, intreaba si spune-ne si noua.

      Sunt atatea optiuni de a isi folosi banii mai eficient si, cu toate aceasta, el insista sa o faca aici. De ce?

      Bun, ii invinge pe "sifonari", bravo lui Madadi. Dar cand vom trage cu totii linie, si vom observa ce-ar fi putut face cu banii in intervalul in care si i-a blocat in SIF, o sa constatam ca ceva nu se leaga. 

      Deci, evident ca se reprezinta pe el insusi.

      Iar acum acest comentariu va fi sters, pentru ca a indraznit sa puna o intrebare de bun simt. Ca asa-i conform regulamentului, evident! 

      Poate ca are atat de multi incat foloseste aceasta suma nu pentru a face profit ci pentru a face un bine societatii...

      Sau poate ca e nebun... iti arde tie ce face cineva cu banii lui... treaba lui. 

      nuu, comentariul e de foarte mult bun simt, nu se va sterge. ai perfecta dreptate. sa bagi 12 milioane de euro in cloca si haznaua numita sif4 trebuie sa ai mult timp liber si putine griji. dar fiecare face ce crede pe lumea asta. vrea dl Madadi sa isi umple timpul cu jegurile astea, optiunea dinsului

      Alta interpretare e ca poate omul simte ca poate dobora conducerea curenta ceea ce va urca foarte mult pretul. Si atunci de ce sa nu cumpere acum ieftin?

      este un proveb frumos "Cainele moare de drum lung si prostu de grija altuia!"

      ma intrebam daca nu era important sa ii aflam radacinile

      Nu se știe că e "persanul"? Mai știi tu altceva? Contează rădăcinile omului pentru tine? Sau... îți faci griji pentru Najib?

      Referirea la stergerea opiniei nu este de bun simt si merita stearsa.

      Ironia referitoare la Regulamentul comentariilor nu este nici ea de bun simt si comentariul prezinta inca um motiv sa fie sters. 

      Aceste remarci nu sint de bun simt, ci sint nesimtite, venite de la un nesimtit care isi jigneste gazda, fara nici un motiv.

      Doar pentru ca este el nesimtit. 

      ...

    E demersul logic al unui investitor de acest calibru. A investit o suma mare într-un fond de investiții . A constatat ca fondul este luat pe persoana fizica și ieșirea din situație este sa își apere averea cu armele legale. Problema e ca are adversar exact instituția care trebuia sa ii apere de abuzurile clanului lakisdragoi .e captiv , ca și toți ceilalți acționari din afara grupării . BEN va obține greu dar sigur drepturile de care a fost furat in mod ticălos .

    1. Corect!

      Acesta este demersul logic al unui investitor de calibru?

      Logica dumitale are multe hibe: 

      1) n-a investiti o suma mare intr-un fond oarecare de investitii ci intr-unul unde stia foarte bine ca sunt probleme; 

      2) apararea cu armele legale a propriei averi este una, sa fii dispus sa risti si mai mult este cu totul altceva; 

      3) Ben Madadi n-a fost "furat in mod ticalos" precum oricare alt actionar naiv, a stiut exact in ce se baga. 

      Asa ca intreb, din nou: de ce face ce face?

      Iar raspunul nu-i departe de fiecare dintre noi. 

      Care e raspunsul?

      Raspunsul e ca are curaj. A investit luand in considerare discountul fata de VUAN. Cand a vazut ca e pe cale sa piarda a investit si mai mult, in loc sa o ia la fuga si sa marcheze pierderea. Face bine ce face si sunt convins ca si-a calculat pasii.

      sau, Madadi baga bani buni dupa bani rai in SIF4. personal consider ca sifoanele ar trebui desfiintate toate, nu sa bagi bani in ele. da mno, fiecare cu aritmetica lui. poate vor fi desfiintate si atunci face profit Madadi, SIF4 e pe la 50% din activ net. ar trebui sa se obtina macar un 80% din activ net la lichidare. oricum, success d-le Madadi

      Era treaba ASF ului sa oprească ticăloșii din furat. Niciun acționar nu a știut ca acolo și-au cumpărat acțiuni pe banii sifului prin acele bidoane. Când a devenit clar ca ticăloșii nu au niciun gând bun era deja tardiv sa mai scapi. Primii care su ieșit pentru ca probabil au avut mai multe informații au fost fondurile de pensii. Cei mai mici dar au rămas captivi . Cei mai mulți prefera sa se dea la o parte din calea tâlharilor . Ei, iată ca sunt și alții care prefera lupta. Aia pe care o oferă legea. Problema e ca lupta e nedreapta pentru ca ASFul e de partea ticăloșilor . Dar le vine și lor rândul . Nu sunt zei, tupeul nu dărâma inteligenta iar grosolănie nu e o strategie care da meargă la infinit. Cine a fost in AGA la Sif 1 știe despre ce vorbesc. Grosolănie de maidan. Apariția dlui MADADI care e un om extrem de erudit i-a cam descumpănit . Ii urez succes și veți vedea ca asta e soluția pentru pietusca noastră emergenta.

      Foarte Adevarat! Si eu ii urez succes!

      Ai o saorma de la mine

    Ben Madadi da șah la grupul infractional organizat. Nebunul o sa se agite si sa faca tot felul de miscări riscante sa le aduca aminte unora si altora ce tare e el si cum ii scoate de pe tabla. Pionii din ASF o sa innebunească sa gaseasca hibe la oferta lui Madadi. Marcu o sa planga in pumni ca desi e rege nu intelege jocul, da are niste prieteni care stiu tot si e ok. Ma distrez la nebunie

    1. Bien, ca sa punem intrebarea ta: daca erau asa bune de ce nu ai luat mai multe la jumătate de preț:)

      Esti un pitic simpatic si oarecum talentat. Păcat insa ca nu atât de simpatic sau de talentat precum crezi, mereuta si ailalti de pe langa care au pierdut toate mizele in care au fost implicati ne stau marturie.

      Dar cand faci usor bani la depozitar e distractiv sa ii pierzi tot usor, nu punem proverbe porcoase pe aici. Fii insa pozitiv, la final vei cheltui de 10 ori mai mult decât ai estimat si vei ajunge pe pierdere in investitia asta, insa vei fi un pitic mai bătrân.  

      A raspuns grupul infractional,

      A raspuns un purtator ilegal de creier

      Exact, răspunde cineva care e supărat că cineva vrea să bage bani în piață...

      Trimite amenințări/intimidări că cine se pune cu ei pierde bani. Acel comentariu vine EXACT din partea grupului infracțional care a pus mâna pe trei SIF-uri. 

      Il impiedica cineva pe bien sa puna bid in piata la orice sif orice cantitate? Grea si meseria de postac habarnist pe bursa

      Văd că Ben te deranjează rău prostule care nu știi să faci altceva decât să furi de la companii listate. Sunteți la final de drum și o să ajungi în pușcărie.

      Normal, că doar așa ați făcut și la Comvex, jigodiilor! Aveți noroc că a murit Idu și a luat cu el în mormânt secretul jafului vostru.

      Si de ce sa puna bid in piata, iar nu oferta publica?

      Mat, pe naiba. Nu stiu pe cine iti imaginezi tu ca iei la misto, dar nu ai nimerit-o. Si ca sa iti raspund: Ben Madadi a tot cumpărat si a crescut pretul actiunilor SIF 4. Acum lansează oferta publica de cumpărare si dacă nu pune piedici ASF, pretul este de presupus sa creasca. Deci este benefic pentru piata si pentru SIF 4. Nu Ben va pierde ci grupul infractional organizat. Apropos de Depozitar, esti Rivis sau esti Simionescu? Ca vad ca te f___ grija lui Ben.

    Nea Bendadi vinde tot și întoarce fața spre Allah. Scrie clar în Coran cum e treaba cu îmbogățirea vaturand hârtii.

    1. Comentarii idioate la o oferta publica - ai ajuns sa te iei si de credinta religioasa a investitorului? In piata de capital vad ca se afla niste jigodii inimaginabile!

    bravo lui nu pt bani ci pentu lupta trebuie admirat, noua ne lipseste

    Pai cum sa faci o asa oferta? Domnu' Madadi nu s-a uitat bine prin lege si viseaza sa cumpere actiuni pe contra. De ce nu face domnu' Madadi o oferta de cumparare pe bune, independent? Pentru ca are alte scopuri. Asta in cel mai bun caz. Altfel, nu stie ce face. Stapanii SIF4 vor rade cu pofta vazand cum domnu' Madadi se zbate ca pestele pe uscat. Tot da cu solzii prin aer si se intreaba de ce nu progreseaza in piata de capital. Pai daca nu e apa, nu se deplaseaza! Iar solzii se duc, tata, se duc si ramane pestele in pielea goala si in bataia vantului. Cum naiba vin asemenea investitori neseriosi, care cica fac contraoferta in loc sa fac o oferta serioasa!? Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans. Trageam sperante ca domnu' Madadi e vreun investitor capabil, vreo balena in oceanul pietei de capital, dar, cand colo, e o hamsie care trage tare la nada ca sa ajunga in tigaie. Scuzati paralela, dar sunt inca la mare, sub impresia valurilor care vad ca apar si pe piata de capital cand dau din coada niste investitori. Prevad ca ASF va da o rasunatoare respingere a contraofertei "la misto" facuta de Madadi ca sa impresioneze prostimea din piata noastra de capital. Culmea e ca multi iau in serios astfel de valuri.

    1. Lasă prostiile! Încerci să manipulezi piața. Legea prevede ca oricine să facă o contraofertă la orice ofertă publică. ASF, așa cum e prietenă cu voi sifonarii, e posibil să nu avizeze contraoferta lui Madadi, așa cum a mai făcut multe alte abuzuri. Să vedem dacă vor risca arestarea de la DNA și furia investitorilor.

      Tovarase, cand vii cu argumente despre ce prevede legea? Da si tu un text, ceva, vreo frantura de logica. De baloane sunt satul. Asa crezi tu ca educi piata de capital? Si, apropo, la care sifonari te referi? Si de ce ar fi posibili ca ASF sa nu avizeze contraoferta? Daca tot crezi tu ca Madadi e pe felie, de ce sa nu avizeze ASF? Ca aici chiar nu ar avea niciun interes. Daca legea e clara ar trebui sa castige Madadi in instanta instant, daca ar respinge ASF. O tot dau unii cu amenintari la ASF ca vine DNA, vine furia investitorilor, doar - doar s-o speria femeia de serviciu din ASF. Bine ar fi daca s-ar speria unii de propria ignoranta. Vezi, din cauza unor vrajeli si a unor amenintari din astea se duce de rapa si piata de capital si Romania. Hai, sa vad furia investitorilor. Se tavaleste de ras dom' presedinte Marcu! Se mai duce domnu' Madadi in vizita la ASF? Poate merge si acum, preventiv!

      Micule sifonar, uite legea... citește detaliile singur. Înțeleg că trebuie să faci propaganda pentru șeful tău Najib și colaboratorul lui, Marcu... dar uite legea:

      Conform articolului 36 al legii 24/2017: 

      "a) orice persoană poate lansa o contraofertă de valori mobiliare sau să vizeze atingerea a cel puțin aceleiași participații la capitalul social; 

      b) să ofere un preț cu cel puțin 5% mai mare decât cel din prima ofertă." 

      Mai citeste si dumneata niste almanahe, ca Legea 24/2017 nu o sti, Regulamentul 5/2018 nu il sti, dar te inchini la stapanii Sif4. De ce ar face o oferta la mișto cand trebuie sa depuna garantie 30 % din ofertă? Ca sa piarda banii? Esti dus domnule, dus cu valul

      Deci dumneata esti din aia care habar nu are de legislatie, dar pentru ca esti conectat la reteaua de trafic de influenta cu sau fara epoleti, ai aflat una alta, inclusiv ca Madadi a fost la ASF, ti-au zis unii de pe acolo. Si acum te umfli in pene si il periezi pe dl Marcu ca sa nu se sperie el de DNA si furia investitorilor . Pai ASF nu are cum sa respinga oferta concurenta a lui Madadi ca inseamna ca inca o data se face complice la praduirea micilor investitori care au ramas captivi la ISF 4. Pe asta o intelegi? Ma indoiesc.

      Domnu’ “mare” cunoscator al legii, ce folos daca te uiti in lege daca n-o pricepi! Fii atent la ce-ti explic eu, ca sa inveti si tu piata de capital! Contraoferta se face fata de o oferta de cumparare care duce la dobandirea unei participatii mai mari la capitalul social si in baza careia ofertantul dobandeste noi actiuni si drepturi de vot suplimentare. Oferta facuta de SIF4 este o oferta de rascumparare in urma careia SIF4 nu dobandeste o “participatie” in baza careia sa exercite drepturi de vot in adunarea generala a actinarilor. In urma ofertei SIF4, actiunile dobandite se anuleaza si capitalul social al societatii se reduce. Asa ca nu este admisibila o contraoferta! Ai citit bine litera a) sau anuntul de oferta al SIF4? Nu conteaza, ca nu ai inteles nimic! Dupa cum va spuneam, nu mai faceti pe smecherii si desteptii ca sunteti departe de realitate. Traiti in bula voastra in care va terorizeaza ba Lakis, ba Dragoi, ba Marcu si strigati disperati catre DNA sa va scoata din ignoranta. Sper ca ASF sa-si faca treaba si sa-i tranteasca oferta lui Madadi, ca merita! In loc sa faca o oferta de cumparare corecta, ca la carte, s-a gasit sa faca el contraoferte! Puneti-va cu burta pe carte, ca iar va simtiti aiurea terorizati de ASF. E ca in povestea cu pitigoii, dai intr-unu, tipa doi, ca asa este pe la noi… prin piata de capital.

      Angajatul lui Najib a citit legea și HOPA, HALELUIA, a găsit chichița pe care zice că a și livrat-o la ASF. La ce ASF avem n-ar fi nicio mirare. Legea nu spune ceea ce spui matale, dar poți inventa orice. În lege o ofertă publică este o ofertă publică și o contraofertă este ceea ce se cheamă. Vom vedea ce inventați împreună, tu, Najib, și corupții de la ASF, că sunt convins că asta faceți de două zile. Vă tot consultați. Poate că deja v-ați gândit la ce ai gândit tu. Sunt 1000% convins că ești din interior și știi ce spui. Acum să vedem dacă Marcu o să aibă curaj să sară în ajutorul Najib-ului.

      Iti spun sincer: treci, frate, pe pastile, ca ești complet complet complet obsedat de Najib. Il vezi peste tot, il simți în toate si-l auzi oriunde. Crede-ma, nu sunt medic, dar ai o problema gravă la mansardă. Trateaza-te!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb