Surse: Douglas plănuieşte să se listeze în primul trimestru din 2024

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 10 ianuarie

Sursa foto: facebook / Douglas Romania

Sursa foto: facebook / Douglas Romania

English Version

Oferta îi va da retailerului german de parfumuri o evaluare de până la 7 miliarde de euro

Retailerul german de parfumuri Douglas are în vedere să se listeze la bursă în primul trimestru al anului curent, spun surse citate de Reuters, ceea ce ar putea fi unul dintre primele teste majore pentru ofertele publice iniţiale (IPO) europene în 2024.

Compania susţinută prin capital privat urmează să-şi anunţe veniturile aferente sezonului de Crăciun în săptămânile următoare, în vederea listării la Bursa de Valori din Frankfurt (Frankfurt Stock Exchange) până în martie, dacă condiţiile pieţei o permit, au precizat sursele menţionate.

Listarea îi va oferi retailerului deţinut de fondul de investiţii CVC Capital Partners o evaluare de până la 7 miliarde de euro (7,65 miliarde de dolari), a spus una dintre surse.

Decizia finală cu privire la calendarul listării nu a fost luată, iar planul privind IPO ar putea fi amânat, au avertizat sursele.

Oficialii Douglas au refuzat să comenteze informaţia publicată de Reuters.

Încasările din IPO vor fi folosite pentru plata datoriilor, potrivit surselor. Compania avea o datorie netă de 3,4 miliarde de euro la sfârşitul lunii septembrie 2023, inclusiv pentru închirierea magazinelor, echivalentă cu aproximativ de 4,7 ori câştigurile de bază ajustate, conform Reuters.

Sub conducerea noului CEO, Sander van der Laan, Douglas a înregistrat o creştere cu 12% a vânzărilor, la peste 4 miliarde de euro în anul încheiat în septembrie 2023, cu un câştig ajustat înainte de dobândzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) de aproximativ 726 de milioane de euro.

Listarea companiei ar urma să aibă loc după doi ani cu puţine oferte publice iniţiale, din cauza creşterii costurilor datoriilor şi a incertitudinii geopolitice, care au afectat încrederea legată de noile listări de acţiuni.

Anul trecut a fost cel mai rău de după 2009 în privinţa IPO-urilor, la nivel mondial, cu 120 de miliarde de dolari strânşi, potrivit datelor Dealogic.

Cu toate acestea, bancherii implicaţi în activitatea de IPO au încheiat anul 2023 într-o notă pozitivă, Rezerva Federală a SUA (banca centrală) semnalând că ar putea începe să reducă ratele dobânzilor în noul an, ceea ce ar fi un impuls pentru noile listări.

Pe lângă Douglas, bancherii speră că alte companii europene vor veni pe piaţă în acest an şi vor deschide calea către o renaştere a tranzacţiilor. Sunt aşteptate, astfel, la bursă, divizia Renault de vehicule electrice, Ampere, şi grupul elveţian de îngrijire a pielii Galderma.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb