SURSE: ÎNCEPÂND DE MÂINE, Facebook va începe să ruleze spoturi publicitare video

V.P.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 decembrie 2013

Gigantul american Facebook va începe să ruleze spoturi publicitare video începând de mâine, potrivit unor surse ale Wall Street Journal (WSJ), apropiate companiei. Spoturile publicitare video vor rula automat pe pagina principală a utilizatorilor, indiferent dacă utilizatorul le accesează sau nu. Acestea vor fi implementate atât pe platforma web, cât şi pe smartphone-uri.

Pentru început, serviciul de spoturi video ar putea fi disponibil numai în Statele Unite ale Americii. Piaţa publicităţii TV din SUA este estimată la 66,4 miliarde de dolari în acest an. Astfel, printre primele spoturi care vor fi distribuite pe reţeaua de socializare se numără un teaser realizat special pentru Facebook la filmul "Divergent", produs de Lions Gate Entertainment.

Până în acest moment, durata reclamelor video pe Facebook nu este cunoscută, însă surse au declarat anterior pentru WSJ că reţeaua va propune advertiserilor ca durata spoturilor să fie de 15 secunde. Potrivit WSJ, industria publicităţii spera ca Facebook să ofere posibilitatea reclamelor video înainte de sezonul cumpărăturilor din perioada sărbătorilor de iarnă, însă compania a amânat lansarea serviciului pentru a nu deranja utilizatorii.

În luna august, WSJ scria că publicitatea video pe Facebook va fi scumpă, reţeaua având intenţia să perceapă o taxă de 2 milioane de dolari pe zi pentru a permite unui advertiser să distribuie un spot către toţi utilizatorii din SUA cu vârste între 18 şi 54 de ani.

Gigantul Facebook a raportat venituri de 2,02 miliarde de dolari (1,26 miliarde de lire sterline) în trimestrul al treilea al anului curent, informează BBC. Astfel, compania a cunoscut o creştere cu 60% a veniturilor sale faţă de anul trecut. De asemenea, veniturile din publicitate au crescut spectaculos, cu 66%, până la totalul de 1,8 miliarde de dolari, aproape jumătate dintre acestea venind din publicitatea de pe dispozitivele mobile. Facebook a atins în luna octombrie preţul record de 54,8 dolari/acţiune la Bursa de la New York, pe fondul optimismului investitorilor privind perspectivele de creştere a afacerilor companiei, în special în zona dispozitivelor mobile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb