SURSE: Ion Constantinescu, numit director general interimar al Metrorex pe o perioadă de patru luni

A.C.
Companii / 3 noiembrie 2017

Ion Constantinescu, numit director general interimar al Metrorex pe o perioadă de patru luni

Directorul general şi cel de exploatare de la Metrorex, demişi

----------

Actualizare 19:25

Consiliul de Administraţie al Metrorex a decis astăzi numirea lui Ion Constantinescu în funcţia de director general interimar al Metrorex, pe o perioadă de patru luni, şi a aprobat depunerea mandatului pentru Marin Aldea, acesta revenind pe funcţia de director Strategie Planificare Resurse în cadrul companiei, au declarat pentru Agerpres surse oficiale din domeniu.

"În şedinţa din 3 noiembrie 2017, Consiliul de Administraţie al Metrorex a aprobat depunerea mandatului domnului Marin Aldea şi revenirea acestuia pe funcţia de Director Strategie Planificare Resurse în cadrul Metrorex. De asemenea, Consiliul de Administraţie al Metrorex a decis, cu unanimitate de voturi, ca domnul Ion Constantinescu să fie numit director interimar pe o perioadă de patru luni cu posibilitatea de prelungire, aşa cum prevede legea", au precizat sursele citate.

Ion Constantinescu ocupa în prezent funcţia de Director Strategie Planificare Resurse în Metrorex.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat vineri dimineaţa că i-a demis pe directorul general al Metrorex, Marin Aldea, şi pe directorul de exploatare al societăţii, Liviu Daniel Dinu, decizia fiind luată după ce circulaţia metroului a fost blocată pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăveşti din cauza unui jgheab de scurgere a infiltraţiilor care a căzut din plafon şi a produs un scurt circuit.

De asemenea, ministrul a dispus şi "o anchetă severă la metrou".

(G.F.)

----------

Actualizare 18:56 Eugen Tomac: "Vieţile bucureştenilor, în siguranţă dacă PSD ar părăsi cât mai curând guvernarea"

Preşedintele Executiv al PMP Eugen Tomac critică într-o postare pe Facebook incidentul din această dimineaţă, de la metrou, când un tren a rămas blocat între staţii, precizând că vieţile bucureştenilor ar fi mai în siguranţă dacă PSD ar părăzi guvernarea.

Eugen Tomac a scris pe Facebook: "Vieţile şi destinele cetăţenilor capitalei ar fi mai în siguranţă dacă PSD ar părăsi cât mai curând guvernarea. Nu poţi să arunci vina pentru un incident la metrou pe unul sau pe câţiva directori când tu, PSD, ai fost la putere cinci ani din ultimii şase. Am remarcat elanul noului ministru pesedist al Transporturilor în a demite directorii companiilor de transport pe care le are în subordine, dar cei demişi tot de partidul-stat fuseseră numiţi. Este inadmisibil să punem vieţile oamenilor în pericol şi să se întâmple evenimente ca cel de azi dimineaţă, când un tren de metrou a rămas blocat între staţii. Îi cer ministrului Felix Stroe să ne comunice ce măsuri de fond a dispus, astfel încât asemenea incidente să nu mai aibă loc şi transportul cu metroul să nu pună în pericol vieţile bucureştenilor".

(G.F.)

-----------

Actualizare 12:21 OUG privind guvernanţa corporativă nu permite Ministerului Transporturilor să-l demită pe directorul general al Metrorex

Ministerului Transporturilor nu poate interveni în activitatea de administrare a Metrorex şi nu-l poate demite pe directorul general al companiei, aceasta din urmă intrând doar în atribuţiile Consiliului de Administraţie, potrivit statutului companiei actualizat cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a companiilor publice, potrivit unui comunicat de presă.

"Consiliul de Administraţie şi directorul general răspund de activitatea de administrare şi conducere a Metrorex, iar Ministerul Transporturilor, în calitate de autoritate publică tutelară, şi Ministerul Finanţelor Publice nu pot interveni în activitatea de administrare şi conducere a Metrorex", se arată în statutul companiei actualizat cu prevederile OUG 109/2011.

(A.C.)

-----

Actualizare 9:43 Ministrul Transporturilor: "La metrou sunt foarte multe lucruri în neregulă"

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat, vineri dimineaţă, că la Metrorex există foarte multe lucruri în neregulă, precum indisciplina şi rutina, el precizând că a fost formată o comisie de anchetă care verifică dacă lucrările de întreţinere, pentru care există bani, sunt făcute în realitate, iar dacă va fi cazul vor fi sesizate şi organele de urmărire penală, potrivit unei surse din presă.

De asemenea, acesta a menţionat că: "Pe tot lanţul de vinovăţii se vor lua cele mai severe măsuri. Vom verifica dacă aceste lucrări sunt prevăzute în planuri şi dacă se fac cu adevărat. Au fost demişi directorul general al Metrorex, Marin Aldea, şi directorul de exploatare, Liviu Dinu, iar în funcţie de rezultatele anchetei vom lua şi alte măsuri. Dacă va fi cazul, vom sesiza şi organele de urmărire penală".

(C.A.)

-------

Actualizare 09:28 Circulaţia metroului pe tronsonul Izvor-Politehnică-Grozăveşti a fost reluată

Circulaţia metroului pe tronsonul Izvor-Politehnică-Grozăveşti a fost reluată la ora 7.45, potrivit unui comunicat de presă al Metrorex.

Conform sursei, circulaţia trenurilor pe tronsonul afectat a fost reluată la ora 7:45 în condiţii normale.

(A.C.)

-----

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a demis în această dimineaţă pe directorul general şi directorul de exploatare de la Metrorex, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit acestora, ministrul a dispus şi o anchetă severă la metrou.Circulaţia metroului este oprită pe tronsonul Izvor - Politehnica - Grozăveşti, iar între staţiile Gorjului şi Politehnica se circulă în sistem pendulă, după ce un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon şi a produs un scurt circuit, informează reprezentanţii companiei.

Într-un comunicat al companiei se transmite: "Metrorex informează ca astăzi la ora 5:24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon, pe şina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii ) şi a produs un scurt circuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe şină, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuaţi în siguranţă de către echipele Metrorex prin staţia Eroilor. Directorul general al Metrorex se află la faţa locului pentru coordonare şi remedierea rapidă a situaţiei. La acest moment echipele Metrorex lucrează pentru remedierea situaţiei".

Ca urmare a scoaterii tensiunii din şină, pe tronsonul Izvor - Politehnica - Grozăveşti nu se circulă, iar între staţiile Gorjului şi Politehnica se circulă în sistem pendulă, informează sursa.

Trenurile de la Republica circulă până la Piaţa Unirii şi cele de la Anghel Saligny până la Izvor, se precizează în comunicat.

"Metrorex cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi depune toate eforturile pentru remedierea rapidă a situaţiei'', dă asigurări Metrorex.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb