Surse: London Stock Exchange vrea să intre în cursa pentru Oslo Bors

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 ianuarie 2019

Surse: London Stock Exchange vrea să intre în cursa pentru Oslo Bors

London Stock Exchange Group (LSEG), operatorul London Stock Exchange (LSE - Bursa de Valori din Londra), este gata să intre în cursa ofertelor pentru preluarea Bursei din Norvegia (Oslo Bors), anunţă standard.co.uk, citând surse apropiate situaţiei.

Acestea spun că grupul britanic a angajat o bancă de top din Londra ca să analizeze felul în care poate fi realizată o eventuală preluare a Oslo Bors.

Dacă va intra în această luptă, LSEG va reveni pe segmentul tranzacţiilor de preluare după încercarea eşuată de a fuziona cu Deutsche Börse, în 2017.

O posibilă ofertă din partea LSEG va trebui să rivalizeze cu propunerea lansată luna aceasta de Euronext, în valoare de 625 de milioane de euro. Operatorul bursier paneuropean, cu sediul în Paris, vrea să preia controlul deplin al pieţei acţiunilor din Oslo.

Însă, oferta Euronext nu reprezintă o afacere parafată deja, în condiţiile în care boardul Bursei din Oslo a anunţat că este deschis altor propuneri.

La finele săptămânii trecute, Financial Time scria, citând surse anonime, că şi operatorul bursier american Nasdaq Inc. a luat în discuţie, recent, cu boardul Bursei din Norvegia, o posibilă tranzacţie de preluare. Nasdaq are în proprietate burse din nordul Europei, în ţări precum Suedia, Danemarca şi Finlanda.

Cei doi mari acţionari ai pieţei din Oslo, DNB Bank şi Kommunal Landspensjonskasse (KLP), cu o deţinere totală de aproape 30% din bursa norvegiană, au informat că vor aştepta recomandarea boardului înainte să ia o decizie.

LSEG are relaţii strânse cu Bursa din Norvegia, asigurând, din 2009, tehnologia pentru tranzacţiile cu acţiuni, produse cu venit fix şi derivate de la Oslo Bors.

Conform surselor, o eventuală preluare a pieţei norvegiene de către LSEG s-ar confrunta cu mai puţine obstacole de reglementare întrucât Norvegia nu este parte a Uniunii Europene.

Oficialii LSEG şi Oslo Bors au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la o eventuală ofertă. Părţile interesate de bursa norvegiană au termen până la finele lunii februarie să lanseze o ofertă.

Cea mai mare achiziţie realizată de LSEG, în materie de burse, a fost în 2007, când operatorul londonez a plătit 1,1 miliarde de lire sterline pentru Borsa Italiana, cu sediul în Milano.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb