SURSE: Luptă strânsă între Chimcomplex şi White Tiger pentru Oltchim

A.C.
Piaţa de Capital / 3 august 2017

Luptă strânsă între Chimcomplex şi White Tiger pentru Oltchim

Ofertele depăşesc 100 milioane de euro, au precizat sursele.

Ofertele depuse de Chimcomplex Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza) şi de fondul de investiţii White Tiger, sunt singurele luate în calcul pentru vânzarea activelor combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, au declarat astăzi surse apropiate negocierilor, pentru News.ro.

Sursa avizată a precizat: "Două firme, Chimcomplex şi White Tiger, au depus ofertă pentru mai multe grupe de active, iar toţi ceilalţi licitează pentru câte un pachet de active. Ofertele celor două companii pentru activele Oltchim pe care vor să le cumpere depăşesc 100 milioane de euro, fiecare. Acum se poartă negocieri cu cei care au depus oferte, se analizează ofertele".

Contactat de agenţia citată, avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai Oltchim, spune că negocierile sunt în derulare şi nu poate face comentarii pe marginea acestor detalii.

Piperea a menţionat: "Acum analizăm ofertele. Sperăm ca până la jumătatea lunii septembrie să fie desemnat câştigătorul licitaţiei. Noi încercăm să accelerăm procesul. Aşteptăm poziţia oficială a Comisiei Europene, dacă este vorba de discontinuitate economică sau nu".

Acesta afirmă că, în cazul în care Comisia Europeană consideră că este vorba de un ajutor de stat, atunci acesta nu va fi pus în sarcina cumpărătorului, ci rămâne la vânzător.

"Sperăm să convingem Comisia Europeană că nu e vorba de ajutor de stat", a mai afirmat Piperea.

Pentru cumpărarea de active ale combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, au fost depuse în total nouă oferte, informează sursa.

Surse apropiate procesului de privatizare au mai declarat că opt oferte au fost depuse până joi, 6 iulie, ora 18:00, termenul limită pentru depunerea de oferte angajante, însă nicio ofertă nu a fost depusă din partea grupului germano-polonez PCC, acţionar minoritar al combinatului.

Potrivit sursei citate, cele opt oferte depuse până la termenul limită au venit de la Chimcomplex Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza), IPP, Louisiana Chemical (SUA), GFR Group (Gruia Stoica, care a făcut o ofertă pentru vagoanele deţinute de Oltchim), Aiotech, Dynamic SG Galaţi (care a mai cumpărat active de la Oltchim în 2013) şi BNS Group.

A noua ofertă fost depusă de către fondul de investiţii White Tiger, cu capitaluri americane şi britanice, puţin după termenul limită, spun sursele citate.

Ofertele pentru cumpărarea de active ale Oltchim au fost depuse electronic.

Termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea pachetelor de active ale combinatului Oltchim, aflat în insolvenţă, a fost prelungit de două ori, ultimul termen fiind 6 iulie, ora 18.00, conform sursei.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb