Surse: Nissan se retrage dintr-un fond de investiţii gestionat împreună cu Renault şi Mitsubishi

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 11 martie 2020

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co.urmează să se retragă dintr-un fond de investiţii de tip venture capital pe care îl gestionează împreună cu partenerii săi Renault SA şi Mitsubishi Motors Corp., măsura făcând parte din strategia Nissan de a-şi reduce costurile şi a-şi păstra lichiditatea, spun surse citate de Reuters, conform Agerpres.

Potrivit acestora, decizia oficială de retragere a Nissan din fondul denumit Alliance Ventures va fi luată până la sfârşitul acestei luni. Sursele au adăugat că decizia Nissan vine după ce partenerul Mitsubishi Motors a anunţat la o reuniune a alianţei, care a avut loc săptămâ-na trecută, că nu va mai continua să injecteze bani în fondul de investiţii.

"Desigur că vom ieşi. Casa a luat foc", a declarat una dintre surse, menţionând: "Fondul a fost înfiinţat de fostul director Ghosn, ca o modalitate de a face bani. Însă având în vedere situaţia financiară dificilă cu care ne confruntăm, analizăm rentabilitatea investiţiei".

Alliance Ventures, un fond cu sediul la Amsterdam, este destinat investiţiilor în start-up-uri şi trebuia să primeas-că până la 200 milioane de dolari pe an de la cei trei parteneri ai alianţei, însă potrivit surselor nu a primit niciodată această sumă. Fondul a fost înfiinţat de fostul şef Carlos Ghosn, care a fost arestat în Japonia, iar ulterior a fugit în Liban. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina sa de Internet, printre companiile la care fondul a făcut investiţii se numără WeRide, un strat-up chinez de robo-taxi şi Tekion Corp., o platformă cloud de vânzări de autoturisme.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb