SURSE: Preşedintele companiei Lukoil a murit după ce a căzut de la fereastră

G.D.
Internaţional / 2 septembrie 2022

Preşedintele companiei Lukoil a murit după ce a căzut de la fereastră

Ravil Maganov, preşedintele celui de-al doilea mare producător de petrol din Rusia, Lukoil (LKOH.MM) , a murit ieri după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, au declarat două surse familiare cu situaţia, devenind cea mai recentă. într-o serie de oameni de afaceri care se întâlnesc cu morţi subite inexplicabile, informează Reuters.

Sursele au confirmat rapoartele mai multor mass-media ruse conform cărora bărbatul de 67 de ani s-a prăbuşit şi a decedat, dar împrejurările în care a căzut au fost neclare.

Agenţia de ştiri de stat rusă TASS a raportat decesul ca fiind o sinucidere, citând o sursă de aplicare a legii. Sursa citată a spus că Maganov a fost internat la spital după ce a suferit un atac de cord şi a luat şi antidepresive.

Reuters nu a putut confirma aceste detalii. Trei surse au declarat pentru Reuters că, pe baza cunoştinţelor lor apropiate cu Maganov, nu au crezut că acesta s-ar fi sinucis.

O altă sursă apropiată companiei a spus că în managementul Lukoil există o presupunere că el s-a sinucis, dar sursa nu a văzut dovezi sau documente care să susţină asta.

Poliţia din Moscova a transmis întrebările Reuters despre deces Comitetului de anchetă de stat, care nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Lukoil este o companie privată care concurează cu gigantul energetic de stat rus Rosneft (ROSN.MM) . Se spune într-un comunicat că Maganov "s-a stins din viaţă în urma unei boli grave".

"Miile de angajaţi ai Lukoil plâng profund pentru această pierdere gravă şi îşi exprimă sincere condoleanţe familiei lui Ravil Maganov", se arată în comunicat.

Cel puţin alţi şase oameni de afaceri ruşi, majoritatea cu legături cu industria energetică, au murit brusc în circumstanţe neclare în ultimele luni.

Decesele au fost toate în Rusia, cu excepţia celui al lui Serghei Protosenya, un fost manager de top al celui mai mare producător de gaze naturale lichefiate din Rusia, Novatek (NVTK.MM) , care a fost găsit alături de cadavrele soţiei şi fiicei sale la o vilă din Spania. Poliţia regională catalană, care investighează cazul, crede că el i-a ucis şi apoi şi-a luat viaţa.

Maganov a lucrat în Lukoil din 1993, la scurt timp după înfiinţarea companiei, şi a supravegheat rafinarea, producţia şi explorarea acesteia, devenind preşedinte în 2020. Fratele său Nail este şeful producătorului de petrol rus de dimensiuni medii Tatneft (TATN.MM) .

În mod neobişnuit printre companiile ruseşti, Lukoil a luat o poziţie publică faţă de intervenţia Moscovei în Ucraina. Într-o declaraţie din 3 martie, consiliul de administraţie al companiei şi-a exprimat îngrijorarea faţă de "evenimentele tragice" din Ucraina şi a cerut "încheierea cât mai curând posibil a conflictului armat" prin intermediul negocierilor.

Din 2014, Lukoil a fost supusă sancţiunilor sectoriale impuse de Biroul de Control al Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA, după anexarea Crimeei de către Ucraina de către Moscova.

Lukoil încearcă să-şi extindă afacerile în Africa şi are rafinării în Europa, inclusiv în Italia. De ani de zile s-a confruntat cu speculaţii despre a fi o ţintă de achiziţie pentru Rosneft, care cumpărase numeroase active producătoare de petrol în Rusia. Atât Lukoil, cât şi Rosneft au negat aceste zvonuri.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Si Putin plange...

    1. Ce s-o fi gandit Putin?Ce sa-mi mai pun eu asasinii sa-i impuste in plina strada,sa-i otraveasca cu noviciok sau alte chestii cand e mult mai usor sa-i fac scapati peste fereastra?S-a smecherit si Putin asta, este o metoda mult mai simpla de a-i,,sinucide,,!

    De ce era la spital? Primise vreun diagnostic? Fereastra era deschisă? Celelalte bidoane fesebe mai au curaj să se apropie de fereastră?

    1. Atac de cord si depresie(scrie in articol).Daca fereastra nu era deschisa , nicio problema, a deschis-o vreunul de la FSB ca doar e meseria lor.

    According to a Metropolitan Police Department incident report, officers responding to a call about a jumper found the 52-year-old Dan Rapoport’s body on the sidewalk. He was wearing orange flip flops and a black hat and had a cracked phone, headphones and $2,620 in cash on him, but no wallet or credit cards. The police say the case remains open, even without a suspicion of foul play.

    Poate ca Rapoport era un spion rus, ajuns milionar la Moscova si apoi lansat spre Washington si Kiev. Si unii mai destepti americani l-au prins si sinucis pe 14 aug 2022. Atunci, in acest context, caderea altuia la Moscova este doar rasplata pentru uciderea spionilor. Nu asa se face. 

    1. Poate sunt doar fabulatii. Nu asa se face.

    ha ha, se numeste democratie. Reala, nu ca in Romanica. Daca am fi avut si noi ceva real, ucigasii din dosarul Revolutiei ar fi zburat si ei peste un balcon. Cu epoletii lor cu tot. Dar ce sa vezi...la 'democratia' din Romanica trebuie musamalizat.

    Nimic deosebit, doar fapte....

    multe propagate in piata energiei cu semnal puternic de arcuire uraniu in 1-2-3-4 ani!!! semnal buternic de boom in bula uraniu!!! ca sa sparga cartelul petrolier la pret! ca sa traga pretul jos doar uraniul tre sa se duca in bula de pret!!! ceea ce cred ca urmeaza sa se duca sageata!!!

    Putin sa se mai bucure de pret de specula la "neprietenosi" si pret de "ceapa verde" la indieni si chinezi!!! 

    Sa vedem ca nu are cat sa o mai joace rusia... intra toate economiile in depreie economica severa. 

    In depresii se tranteste "pretul energiei" dar nu dupa ultima pocnitura finala de consum /productivitate. 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb