Surse: Rupert Murdoch, interesat să preia "Time Warner"

V.R.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 4 iulie 2014

Conglomeratul media - estimat la 62 de miliarde de dolari

Magnatul american Rupert Murdoch, care deţine unul din cele mai mari conglomerate din lume - format din companiile "21st Century Fox" şi "News" Corp. -, şi-a exprimat interesul pentru achiziţia "Time Warner" Inc., alt conglomerat media la nivel internaţional, urmărind să creeze un colos în materie, potrivit unor surse citate de agenţia Reuters.

Sursele spun că Rupert Murdoch, în vârstă de 83 de ani, va participa la Sun Valley Conference, care se va desfăşura în statul american Idaho, în perioada 8 - 13 iulie, acesta fiind unul dintre cele mai exclusiviste evenimente ale industriei de telecomunicaţii şi de media din lume. La eveniment sunt aşteptaţi unii dintre cei mai importanţi şefi de companii de profil din lume, între care Jeff Bewkes, CEO al "Time Warner", Leslie Moonves, CEO al CBS, Brad Grey, directorul "Paramount Pictures", Mark Zuckerberg, co-fondatorul "Facebook", şi Tim Cook, directorul executiv al "Apple".

Conform Reuters, Rupert Murdoch va participa la ediţia din acest an a evenimentului "înarmat cu bani şi apetit pentru o tranzacţie majoră".

Interesul lui Murdoch pentru "Time Warner", în ciuda valorii sale estimate la 62 de miliarde de dolari, a fost subiect de speculaţii în industria media, în ultima vreme, potrivit Reuters.

Reprezentanţii "News" Corp. şi "Time Warner" au refuzat să comenteze pe marginea celor prezentate de Reuters.

Potrivit huffingtonpost.com, dacă se va încheia o tranzacţie între Rupert Murdoch şi "Time Warner", entitatea nou-creată va fi "mai mare decât mare", un "mega-colos, un gigant de proporţii inimaginabile".

Amintim că, anul trecut, "News" Corp. a finalizat proiectul de separare a diviziei editoriale de activităţile de divertisment. Divizia de cinema şi televiziune ("21st Century Fox"), care include studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News, a fost separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului.

Din grupul "News" Corp. mai fac parte publicaţiile americane Wall Street Journal şi New York Post, ziarele britanice Sunday Times şi The Sun, respectiv The Australian şi editurile HarperCollins şi Harlequin Enterprises.

În 2013, "Time Warner" a anunţat că a decis să-şi vândă divizia de publishing, "Time" Inc., şi să se concentreze pe activităţile de cinema (Warner Bros.) şi televiziune (CNN, HBO, Cartoon Network, TCM). Tranzacţia ar fi trebuit finalizată până la sfârşitul anului trecut, iar "Time" Inc. să fi devenit deja o companie independentă listată, însă operaţiunea a fost amânată şi realizată în această vară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb