Surse: Trei consorţii cu fonduri de investiţii, pe lista scurtă pentru divizia de lifturi a Thyssenkrupp

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 ianuarie 2020

Conglomeratul siderurgic german Thyssenkrupp AG a pus trei consorţii de private equity pe lista scurtă pentru vânzarea diviziei sale de producţie a lifturilor, evaluată la 15 miliarde de euro, potrivit unor surse citate de Reuters.

Conform acestora, consorţiile sunt formate din Advent şi Cinven, care lucrează îndeaproape cu RAG-Stiftung AG; echipa condusă de Blackstone şi Carlyle, respectiv grupul care are în frunte Brookfield Canada. Fondurile au avut termen până în 13 ianuarie să depună ofertele, conform surselor.

Kone Corp. din Finlanda, companie de inginerie interesată de ceva vreme de divizia de lifturi a Thyssenkrupp, a lansat o ofertă în alianţă cu firma de private equity CVC şi are termen până în 27 ianuarie să lanseze o ofertă.

Oficialii Thyssenkrupp şi cei ai ofertanţilor au refuzat să facă declaraţii privind informaţia publicată de Reuters.

Thyssenkrupp Elevator Technology (ET), cea mai profitabilă divizie a grupului, a fost scoasă la vânzare în condiţiile în care conglomeratul are nevoie de bani pentru fondurile de pensii, pentru reducerea datoriilor şi investiţii în alte divizii.

"Managementul pare că este incapabil să ia o decizie, chiar dacă există oferte decente pe masă, iar presiunea pe CEO-ul Martina Merz creşte pe zi ce trece", a spus una dintre surse.

În toamna lui 2018, Thyssenkrupp anunţa că vrea să se împartă în două companii, una concentrată pe bunurile de capital, iar cealaltă pe materii prime, cedând astfel presiunilor făcute ani la rând de inves-titori. Gigantul voia să îşi desprindă operaţiunile cu ascensoare, componente auto şi soluţii de inginerie - Thyssenkrupp Industrials -, de divizia Thyssenkrupp Materials, care ar fi deţinut restul activelor. Atât Thyssenkrupp Materials, cât şi Thyssenkrupp Industrials urmau să fie listate. Însă, gigantul a renunţat la acest plan.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb