Surse: "USR şi PSD vor parcuri în municipiul Braşov; valoarea a numai trei proiecte depăşeşte 3 milioane de euro"

T.B.
Politică / 30 ianuarie

Surse: "USR şi PSD vor parcuri în municipiul Braşov; valoarea a numai trei proiecte depăşeşte 3 milioane de euro"

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că va solicita Consiliului Local aprobarea, în prima şedinţă ordinară din acest an, a costurilor estimate ale amenajării a două noi parcuri, aşa cum reies din studiile de fezabilitate, valoarea totală cumulată a celor două investiţii ridicându-se la peste 100 de milioane de lei, conform agerpres.

De cealaltă parte, PSD susţine că "Braşovul a fost vitregit ani de-a rândul de amenajarea unor noi parcuri şi zone verzi", motiv pentru care consilierul Alexandra Crivineanu a iniţiat un proiect de HCL privind amenajarea unui alt parc, al Lecturii şi al Muzicii, cu costuri estimate la 5 milioane de euro (aproximativ 50 de milioane de lei), precizează sursa.

Unul dintre cele două parcuri propuse de primarul Allen Coliban urmează să fie amenajat pe Dealul Cetăţii şi, conform indicatorilor tehnico-economici ce ar urma să fie aprobaţi de CL Braşov miercuri, va costa peste 70 de milioane de lei, bani pe care edilul speră să-i atragă printr-un program european, transmite sursa menţionată. Cel de-al doilea parc se află într-unul din cartierele oraşului (Bartolomeu), iar amenajarea acestuia va costa mai puţin de jumătate din valoarea celeilalte investiţii. Ambele proiecte urmează să fie implementate pe terenuri ale municipalităţii, primul pe o suprafaţă de 8,75 hectare, iar cel de-al doilea - pe 3,1 hectare, adaugă sursa.

Administraţia USR a Braşovului mai are încă trei proiecte de amenajare de parcuri, aflate în diferite stadii, cel mai important fiind cel al reconversiei fostei platforme IUS, unde primarul vrea să amenajeze un parc de 9 hectare, conform agerpres. În cazul acestui proiect a fost deja realizată documentaţia premergătoare derulării investiţiei, însă o problemă o reprezintă terenul, care nu este în proprietate municipalităţii. Celelalte două parcuri ar urma să fie amenajate în cartiere (Bartolomeu şi Tractorul), informează sursa.

Reprezentanţii PSD Braşov susţin că actuala administraţie a municipiului nu a făcut nimic concret în privinţa amenajării de parcuri şi spaţii verzi, transmite sursa citată.

Consilierul PSD Alexandra Crivineanu a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că propune înfiinţarea unui Parc al Literaturii şi Muzicii, solicitând introducerea propunerii de HCL pe ordinea de zi a viitoarelor şedinţe ale CL Braşov şi alocarea sumelor necesare investiţiei din bugetul local pe anul în curs, precizează sursa.

Consilierul PSD vrea ca parcul să fie amenajat pe 1 hectar, în zona centrului civic al oraşului, "una lăsată de izbelişte de actuala administraţie", însă nu identifică un anumit teren pentru aceasta, conform agerpres.

Cu "zone amenajate pentru lectura în aer liber, dotate cu bănci inteligente şi locuri de relaxare, biblioteci în aer liber şi cafenele, oferind astfel un mediu prielnic pentru activităţi culturale şi recreative", şi cu "un mini-amfiteatru dedicat evenimentelor muzicale, oferind artiştilor locali, inclusiv studenţilor de la Facultatea de Muzică sau liceenilor de la Liceul de Muzică, o platformă pentru a-şi exprima talentele", proiectul Alexandrei Crivineanu seamănă cu cel propus de colegul său de partid, subprefectul Lucian Pătraşcu, menţionează sursa indicată. Acesta a propus recent ca, pe fost platformă IUS, să se amenajeze "cel mai mare Orăşel al Copiilor din România", potrivit agerpres.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Probabil ca deja cetateanul de rind a inteles cum USR(Drula ,Barna), Orban ,fost Presedinte PNL(evident acum vedem ca nu a fost real niciodata),Kelemen de pe la UDMR (evident aflat la comanda Budapestei celuilalt Orban )se vor asocia cu Simion ,Sosoaca si Tomac spre a putea spera sa conduca Romania dupa alegeri .Fara o alianta integralista nu pot reusi .Asadar cetateanul pro european si pro liberal ce doreste continuarea parcursului PPE in Europa si parcursul PNL in Romania nu are decit o singura alegere spre a vota impreuna cu „romanul absolut ”Nicolae Ciuca .Dezvăluirile ce vor veni din urma ne vor arata cine sunt cei prosovietici si probudapestani dincolo de cei deja cunoscuti de noi .

    parc cu banci inteleginte si alte blah blah, unde in UE vezi asa ceva?

    un parc trebuie sa aiba copaci , iarba, banci si eventual un loc de joaca maxim 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb