Sute de magistraţi au protestat pe treptele Curţii de Apel Bucureşti

A.S.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 19 decembrie 2017

Sute de magistraţi au protestat pe treptele Curţii de Apel Bucureşti

Aproximativ 700 de magistraţi de la mai multe instanţe şi parchete din ţară s-au adunat, ieri, pe treptele de la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii şi judecătorii au protestat tăcut, timp de o oră, iar unii au ţinut în mâini Constituţia sau foi pe care era scris jurământul de magistrat. Manifestări similare au avut loc în mai multe oraşe.

Judecătorul Dragoş Călin, care a protestat, ieri, pe treptele de la Curtea de Apel Bucureşti faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei şi iniţiativele legislative pentru modificarea Codurilor penale, a afirmat că manifestarea organizată de magistraţi nu are nicio legătură cu politicul, ci vizează justiţia demnă din România, cea care se adresează cetăţeanului.

Domnia sa a explicat: "Nu au nicio legătură cu politicul, absolut nicio legătură cu politicul. Ele vizează cariera noastră de magistraţi şi vizează justiţia demnă din România, justiţie care se adresează cetăţeanului în primul rând, şi nu magistratului. Un magistrat bine pregătit şi cu un sistem de justiţie foarte bine pus la punct şi stabil din punct de vedere al legislaţiei este mult mai important pentru cetăţean decât orice altă chestiune".

Întrebat ce mesaj le transmit parlamentarilor magistraţii aflaţi la protest prin aprinderea lanternelor de la telefoanele mobile, judecătorul a răspuns că reprezintă o speranţă şi o invitaţie la dialog: "Orice luminiţă înseamnă o speranţă, o invitaţie pentru dialog.

Noi suntem aici, suntem apţi de dialog, este rândul dumneavoastră să acţionaţi şi să nu modificaţi unilateral legile Justiţiei. Într-un stat democratic, legile Justiţiei, cele care privesc statul de drept, nu se fac exclusiv în puterea politică, ci vizează în primul rând un dialog cu magistraţii".

La rândul său, procurorul Antonia Diaconu a afirmat că parlamentarii ar trebui să ţină cont şi de ce spun magistraţii, dar şi oamenii.

"Speranţa moare ultima şi noi suntem aşa tenace de felul nostru, deci avem speranţă. Deocamdată nu este totul pierdut, mă gândesc că cei care sunt în Parlament ar trebui să ţină cont şi de spunem noi, cei care lucrăm, şi de ce spun oamenii", a declarat Diaconu, întrebată de jurnalişti dacă mai există vreo speranţă ca magistraţii să fie ascultaţi, potrivit Agerpres.

Procurorul a explicat că a ales să protesteze pentru ca magistraţii să fie lăsaţi să îşi facă treaba nestingheriţi.

"Am venit aici strict în interesul cetăţeanului, nu neapărat pentru noi, pentru că noi ne facem datoria zi de zi, dar am vrea să fim lăsaţi să ne facem datoria ca până acum, iar instrumentele de care ne-am folosit până în prezent să înfăptuim Justiţia să rămână la fel, astfel încât să putem să ne continuăm activitatea nestingheriţi. Noi suntem aici pentru nişte principii, pentru a putea face Justiţie şi, în primul rând, pentru cetăţeni", a adăugat Diaconu.

Întrebată ce va face dacă legile vor fi adoptate, Antonia Diaconu a răspuns: "Noi sperăm să nu fie adoptate, pentru că tocmai de asta am ajuns aici. După cum bine ştiţi, nu cred că după Revoluţie a mai fost vreun protest al magistraţilor. Deci, pentru asta am ajuns aici, pentru că sperăm că cei care au acum posibilitatea să ne asculte pe noi şi pe cetăţeni să facă în aşa fel încât lucrurile să intre pe făgaşul normal".

Potrivit procurorului, legea le permite magistraţilor să protesteze.

"Nu au voie să facă grevă magistraţii. Noi nu facem grevă, noi doar protestăm, ne-am strâns pe scările Palatului Justiţiei şi doar protestăm tăcut, nu am făcut grevă, nu ne interzice legea să facem proteste".

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis, ieri, preşedintelui Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, o scrisoare deschisă în care precizează că "Justiţia trebuie să rămână putere a statului, a oamenilor drepţi".

"Magistraţii sunt parte a societăţii care, dincolo de statut, atunci când au nemulţumiri şi atenţionează asupra unor iminente şi majore disfuncţii de sistem, prin iniţierea unor reglementări, trebuie să le facă cunoscute prin modalităţi care să nu afecteze profesia, prestigiul, interesele pentru care se înfăptuieşte Justiţia. Justiţia trebuie să rămână putere a statului, a oamenilor drepţi, pentru noi toţi", declară preşedintele CSM, Mariana Ghena.

Judecătorii şi procurorii şi-au exprimat astfel nemulţumirea pentru faptul că parlamentarii nu au ţinut cont de punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii - care a dat un aviz negativ - referitor la modificările Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. 700... ??? De magistrati ...??? "Un magistrat bine pregătit şi cu un sistem de justiţie foarte bine pus la punct şi stabil din punct de vedere al legislaţiei este mult mai important pentru cetăţean decât orice altă chestiune". Sunt multi si rupti de realitate !

    1. Cati dintre ei spala vase, pun gresie pe afara cum sunt in alte profesi ca de ex profesori, ingineri etc?

    A protesta ca magistrat împotriva unui proces legislativ cât se poate de normal înseamnă a fi ori ticălos ori prost. Aceasta pentru că separaţia puterilor în stat - despre care n-au auzit spălaţii pe creier urlători din pieţele patriei - este un principiu de bază al democraţiei. Legislativul face legile, iar puterea Judecătorească judecă pe baza lor. Judecă, atât!, nu elaborează! Trebuie să fii nul pe creier să crezi că această amestecare a lucrurilor funcţionează.

    Ceea ce nu se spune în articol este faptul că manifestanţii sunt ori procurori care-şi pierd puterea de-a aresta pe oricine când au chef sau când securitatea le spune, ori judecători împunşi de la spate de propriul lor trecut discutabil.

    O să vedeţi că trece şi nebunia asta, iar lucrurile vor reintra în normal.  

    1. pai da , [Fragment eliminat conform regulamentului] , cei din strada sunt ai lui soros , astia ai cui mai sunt

      Punctul de vedere al Consiliului superior al magistraturii nu are nici o relevanta , ascultati doar punctul de vedere al soferului serban nicolae -si opiniile lingailor postaci

      Bravo Sika, 700 de magistrati sint niste nulitati, in schimb, tu, uita-te la tine, format la scoala lui Dan Voiculescu, hranit din vasul comun la Antena 3, uita-te ce destept ai ajuns si ce departe!

      Mafia securistă pierde niște slugi cu ouă. Acum ele e mici, iar Securitatea ajunge eunucă.

      E bună și propagandă securistă. Ține de foame cu banii prietenilor din gașcă, da' ce te dacă vor fi pârnăiați? Pretenarul Avramescu mai iese la o șaorma cu studenții care-l mențin la nivelul lor. Tu ce te faci? 

    Sute de limbrici . Acesti cretinoizi dezumanizati in laboratoarele SRI si in alte cotloane intunecate , au posibilitatea sa paraseasca ringul . Justitia nu inseamna doar interese pecuniare , jaf asupra cetatenilor , crime , avocati transportatori de spagi pentru ei . Va mai amintiti cum spunea Keovesi? Daca este nevoie sa duca 10000 de oameni in puscarie , atatia vor duce !!!!!. Voiau transformarea unitatilor militare in puscarii. AFARA CU EI !!!

    1. Tu esti fratele siamez al lui Sika. V-a dat drumul pe drum? Koeovoeosi?

      Stimate domn MAKE ! Nu sunt siamez cu nimeni , și problema cu datul drumu pe drum așa cum exprimati este doar o expresie a dumneavoastră . Fără presa am fi in evul mediu și felicitări celor care de-a lungul timpului au făcut anchete jurnalistice extraordinare , noi mirenii având posibilitatea să aflăm unde ne aflam , ce se întâmplă in jurul nostru. A avea curajul sa te exprimi după ce ai trăit experiențe cu justiția nu înseamnă că ești scăpat pe drum . Câtă ipocrizie din partea dânșilor , pretiosilor să țină in mână niste hârtii pe care scrie că respectă CONSTITUȚIA !!!

      Vai de noi !. D-nul Piperea in articolul de ieri a explicat pe larg cum înmulțesc dosarele precum sporii la ciuperci și asta doar in interesul lor. Unde este juatitiabilul in tot hățișul acesta?  

      Totuși nu pot sa nu spun că apreciez simțul umorului fin ai celor care i-au organizat , am ras că la BRIGADA DIVERSE.

    Cand li s-a cerut parerea au refuzat (in special CSM, Parchet, DNA). Acum unii Magistrati declara: "Noi suntem aici, suntem apţi de dialog". Sunt convins ca magistratii ar fi avut ce spune despre reorganizarea sistemului, mai ales in zona procedurala, dar de la inceput au refuzat total dialogul. Cat sa-i fi asteptat Parlamentul, cand sefii unor entitati importante continuau sa declare ca nu sunt de acord sa se modifice ceva nici in ruptul capului?

    Nu cumva au fost pacaliti de lideri? 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb