ZIARUL BURSA

19 decembrie 2017
Ediţia din 18.09.2024
"Ar fi foarte bine ca acuzaţiile la adresa companiilor petroliere să se clarifice cât mai rapid"

RETROSPECTIVA 2017 - INDUSTRIA PETROLIERĂ "Ar fi foarte bine ca acuzaţiile la adresa companiilor petroliere să se clarifice cât mai rapid"

A consemnat ANCUŢA STANCIUCompanii / 19 decembrie 2017

"Actualul sistem fiscal pentru hidrocarburi trebuie clarificat rapid"  

"Aplicarea memorandumului cu Rompetrol, nu poate să înceapă decât cu înfiinţarea fondului de investiţii"

"Susţinerea cu atât de mare încrâncenare a unor amendamente la OUG 64 ne-ar putea transforma în «copilul problemă» al UE"

"Până în 2030 vom avea cel puţin 500.000 de autovehicule electrice, în România"

(Interviu cu Răzvan Nicolescu, lider al industriei de energie şi resurse la Deloitte, fost ministru al Energiei şi fost Preşedinte al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie)

Reporter: Care ar fi principalele direcţii pentru ca România să devină independentă energetic? Cât de dependenţi suntem în acest moment de Rusia, în industria petrolieră?

Răzvan Nicolescu: Şansele să producem mai multe resurse primare de energie decât consumăm sunt mari, dacă proiectul Exxon din Marea Neagră se realizează. Dependenţa României de importuri, în general, este redusă ca procent raportat la consumul nostru de energie primară. Suntem printre primele trei ţări ale UE din punct de vedere al dependenţei de importuri, adică avem o dependenţă mică.

Reporter: Care este opinia dumneavoastră cu privire la evoluţia industriei petroliere din ţara noastră în acest an, în contextul tendinţei de creştere a preţului petrolului la nivel internaţional?

Arenele BNR - un nou set cu Halep, Năstase, Ţiriac şi Zamfir la "serviciu"

Arenele BNR - un nou set cu Halep, Năstase, Ţiriac şi Zamfir la "serviciu"

D.N.Politică / 19 decembrie 2017

Actualizare 16:11 BNR: "Domnul Daniel Zamfir şi domnul Ion Ţiriac au reluat în spaţiul public neadevăruri flagrante privind Banca Naţională a României"

Domnul senator Daniel Zamfir şi domnul Ion Ţiriac au reluat, ieri, în spaţiul public neadevăruri flagrante, demne de epoca post-adevăr, privind Banca Naţională a României (BNR), a declarat Mugur Şteţ, directorul adjunct al BNR, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

-------

Senatorul PNL Daniel Zamfir a lansat un nou atac la adresa Băncii Naţionale, pe subiectul complexului sportiv din Parcul cu Platani. Alături de acesta, în cadrul unei conferinţe de presă, s-au aflat Simona Halep, Ilie Năstase, Ion Ţiriac, George Cosac (preşedintele FR Tenis) şi Camelia Potec (preşedintele FR Nataţie, vicepreşedinte COSR).

Mario Draghi merge către infinit şi dincolo de el, în timp ce îl aşteaptă pe Godot

Mario Draghi merge către infinit şi dincolo de el, în timp ce îl aşteaptă pe Godot

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 19 decembrie 2017

CĂLIN RECHEA

Buzz Lightyear este un personaj din seria de animaţie Toy Story, gata oricând să meargă "până la infinit şi dincolo de el". Profesorul de filosofie Val Dusek, de la Universitatea New Hampshire, scrie, în cartea sa "Filosofia tehnologiei", că sloganul lui Buzz Lightyear poate fi, la fel de bine, motto-ul lui Hegel şi al matematicienilor care studiază mulţimile infinite.

"Statul român nu ar trebui să mai facă afaceri cu Airbus, întrucât compania este cercetată penal în alte ţări"

AVOCATUL PIPEREA: "Statul român nu ar trebui să mai facă afaceri cu Airbus, întrucât compania este cercetată penal în alte ţări"

RAMONA RADUCompanii / 19 decembrie 2017

Compania "Airbus" este, în prezent, investigată de Parchetul din Franţa şi Oficiul pentru Fraudă din Marea Britanie pentru unele nereguli în tranzacţiile sale. De asemenea, grupul european este vizat de alte două anchete, în Austria şi Germania, în legătură cu vânzarea de avioane de vânătoare Eurofighter. Germania şi Franţa deţin fiecare 11% din acţiunile grupului Airbus.

Sute de magistraţi au protestat pe treptele Curţii de Apel Bucureşti

Sute de magistraţi au protestat pe treptele Curţii de Apel Bucureşti

A.S.Miscellanea / 19 decembrie 2017

Aproximativ 700 de magistraţi de la mai multe instanţe şi parchete din ţară s-au adunat, ieri, pe treptele de la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii şi judecătorii au protestat tăcut, timp de o oră, iar unii au ţinut în mâini Constituţia sau foi pe care era scris jurământul de magistrat. Manifestări similare au avut loc în mai multe oraşe.

Creştere de 27,82% pentru Zentiva, pe fondul intenţiei lansării unei oferte publice

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8 DECEMBRIE - 15 DECEMBRIE Creştere de 27,82% pentru Zentiva, pe fondul intenţiei lansării unei oferte publice

A.I.Investiţii Personale / 19 decembrie 2017

După evoluţia spectaculoasă din ultimele două şedinţe de tranzacţionare a săptămânii trecute, când acţiunile companiei Zentiva (SCD) au avut creşteri de peste 14%, titlurile producătorului de medicamente, a căror cotaţie a urcat cu 27,82%, în intervalul 8 decembrie - 15 decembrie, urcă pe primul loc în clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la bursa locală.

Nebuni în libertate

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 19 decembrie 2017

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Cu mare tristeţe am aflat ştirea despre fata împinsă în faţa metroului de o persoană care, din câte rezultă din relatările de până acum, pare să fie nebună.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
IEA: Cererea mondială de cărbune va stagna

IEA: Cererea mondială de cărbune va stagna

Companii / 19 decembrie 2017

Cererea mondială de cărbune va înregistra o creştere de numai 0,5% pe an, în următorii cinci ani, ajungând la un nivel uşor superior celui actual, ca urmare a unui consum mai mic în China, a estimat luni Agenţia Internaţională a Energiei (IEA),...

MACRO NEWSLETTER 19 Decembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 19 Decembrie 2017

Internaţional / 19 decembrie 2017

Activitatea în sectorul privat din Franţa a scăzut uşor în decembrie 2017. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 60 (o valoare sub 50 arată contracţie), în condiţiile în care indicele sectorului serviciilor a scăzut până la 59,4, de la...

Creşte sectorul bancar din Europa

BURSELE DIN LUME Creşte sectorul bancar din Europa

A.V.Internaţional / 19 decembrie 2017

Acţiunile societăţilor listate la bursele din Europa au crescut ieri, pentru prima oară în ultimele patru sesiuni, cele mai importante câştiguri fiind înregistrate de sectorul bancar, în aşteptarea adoptării mult-aşteptatei reforme fiscale din SUA.

REVISTA PRESEI 19.12.2017

REVISTA PRESEI 19.12.2017

Willy HomnerRevista Presei / 19 decembrie 2017

ADEVARUL 

România pierde un loc important la ONU

Modificările la legile Justiţiei şi la Codurile Penale i-au făcut pe ambasadorii statelor UE să facă front comun împotriva PSD, la o întâlnire cu ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo