Sute de preoţi catolici suspendaţi din cauza abuzurilor

Ziarul BURSA #Miscellanea / 13 februarie 2019

Cazurile în care preoţi catolici sunt acuzaţi de abuzuri împotriva minorilor se înmulţesc de la un an la altul. Nu mai puţin de 152 de preoţi catolici din Mexic au fost suspendaţi în ultimii nouă ani din cauza unor abuzuri împotriva minorilor, a anunţat Arhiepiscopul de Monterrey, Rogelio Cabrera. "Unii preoţi delincvenţi sunt în închisoare, alţii au fost suspendaţi din posturile lor. În ultimii nouă ani, 152 de preoţi au fost retraşi din funcţie'', a declarat monseniorul Cabrera.

Anunţul Bisericii mexicane survine în contextul unor ample scandaluri referitoare la abuzurile sexuale din cadrul Bisericii Catolice în lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii (SUA), Chile, Australia şi Germania. Mexicul este - după Brazilia - cea de-a doua ţară din lume din punct de vedere al populaţiei de religie catolică. La sfârşitul lunii februarie, Papa Francisc îi va primi pe episcopi la Vatican pentru a discuta despre dezvăluirile din întreaga lume referitoare la abuzurile cu caracter sexual din cadrul Bisericii, care au dus la o erodare serioasă a credibilităţii instituţiei. Martin Faz Mora, un avocat ce reprezintă 19 presupuse victime ale abuzurilor care ar fi fost comise de către un preot din statul mexican San Luis Potosi (centru), s-a declarat sceptic în legătură cu anunţul Bisericii: "Este un personaj iresponsabil, deoarece victimele încă aşteaptă să fie despăgubite. În nici un caz Biserica nu a abordat problema despăgubirii victimelor''. Preotul, Eduardo Cordova, este primul care a fost inculpat pentru abuzuri împotriva copiilor într-o ţară catolică conservatoare cum este Mexicul. Papa Francisc a promis în mod repetat toleranţă zero faţă de preoţii care au comis abuzuri împotriva copiilor.

În urmă cu şase luni, Papa Francisc a făcut publică o scrisoare către catolicii din întreaga lume în care condamnă abuzurile sexuale comise de preoţi catolici, după ce în SUA s-a descoperit că peste 300 de preoţi catolici au abuzat în jur de 1.000 de copii, timp de mai multe decenii. Papa Francisc a cerut iertare pentru durerea cauzată victimelor şi a precizat că preoţii catolici trebuie să se implice în eforturile de a opri abuzul. El a criticat liderii bisericilor pentru că ar fi fost mai îngrijoraţi de reputaţia lor decât de siguranţa copiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb