Symantec: Un nou atac informatic de tip spear phishing vizează utilizatorii de e-mail

Simona Grigorescu
Companii / 27 august 2015

Symantec semnalează un nou atac informatic de tip spear phishing, "eficient şi greu de detectat", care vizează utilizatorii de servicii de e-mail, ce urmâreşte obţinerea accesului la conturile de e-mail, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Metoda de atac prin care atacatorii informatici obţin accesul la conturile de e-mail este folosirea de SMS-uri şi cunoştinţe minime de inginerie socială pentru a compromite adrese de Gmail, Hotmail sau Yahoo Mail. Spre deosebire de majoritatea atacurilor de tip spear phishing, care urmăresc obţinerea de căştiguri financiare, atacul are drept principal obiectiv colectarea de informaţii despre anumiţi utilizatori, spre a fi folosite ulterior în diferite scopuri.

Pentru a desfăşura atacul, infractorii cibernetici au nevoie de adresa de email şi de numărul de telefon al utilizatorilor vizaţi. Aceştia folosesc funcţia de recuperare a parolei pusă la dispoziţie de furnizorii de servicii de e-mail care presupune trimiterea unui cod de verificare pe telefonul mobil.

Infractorii solicită online recuperarea parolei pentru adresa de mail vizată şi, după ce utilizatorul primeşte codul de verificare prin SMS, trimit către acelaşi număr de telefon un nou mesaj text de tipul "Google/Yahoo a detectat o activitate neobişnuită în contul dumneavoastră. Vă rugăm trimiteţi codul de verificare primit ca răspuns la acest mesaj pentru a opri orice activitate neautorizată".

Potrivit sursei "cei mai mulţi dintre utilizatori trimit codul, oferind astfel atacatorilor informatici posibilitatea de a reseta parola şi obţine fără efort acces la contul de e-mail".

După obţinerea accesului la adresa de e-mail vizată, atacatorii informatici au posibilitatea să creeze un cont alternativ de e-mail către care să fie redirecţionate mesajele primite de utilizator. Ulterior, parola temporară este furnizată prin SMS victimei, împreună cu un mesaj care confirmă securizarea contului de e-mail, astfel încât aceasta nu suspectează atacul.

Symantec Corporation este o companie care se ocupă cu reţelele datelor la nivel global, precum şi soluţii performante de securitate, backup şi disponibilitate pentru stocarea, accesarea şi partajarea datelor importante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb