Synology anunţă DiskStation Manager 7.0

Media-Advertising / 10 decembrie 2020

Synology anunţă DiskStation Manager 7.0

Synology Inc. a anunţat versiunea 7.0 a sistemului de operare DiskStation Manager - o platformă solidă de gestionare a informaţiei, cu fiabilitate testată şi demonstrată la scară largă. Noul DSM, prezentat în cadrul evenimentului 2021 AND BEYOND, aduce noi tehnologii pentru stocare, back-up şi hybrid cloud.

"Cantităţi mari de date sunt supuse procesării, fie pentru analiza datelor, inteligenţă artificială, Internet of Things, telemedicină sau pentru alte inovaţii. Toate acestea au un impact uriaş asupra stilului nostru de viaţă şi a modului în care facem afaceri, formând o economie a datelor în care deţinerea a cât mai multe date îţi oferă un avantaj competitiv faţă de ceilalţi." a declarat Philip Wong, Synology Founder and Chief Executive Officer". "Synology este dedicat dezvoltării pe DSM, platforma noastră principală pentru rezolvarea provocărilor de securitate, fiabilitate şi management. Proiectăm soluţii pentru toate categoriile de utilizatori, de la persoane fizice şi până la întreprinderi mari. Oferim toate acestea, astfel încât clienţii noştri să se poată concentra pe utilizarea datelor. Sunt încântat să anunţ că DSM 7.0 va fi disponibil în 2021, oferind o experienţă nouă în gestionarea datelor."

DSM 7.0 îmbunătăţeşte toate aspectele sistemului de operare, de la gestionarea stocării şi interfaţa cu utilizatorul, până la funcţionalitatea în cloud, cum ar fi monitorizarea pe scară largă a dispozitivelor şi stocarea la cerere.

"Echipele noastre de dezvoltare au muncit din greu pentru a îmbunătăţi fiabilitatea, performanţele, scalabilitatea dar şi felul în care utilizatorul interacţionează cu DSM 7.0", a declarat Derren Lu, Executive VP of Operating System & Application Group. "Începând cu elementele de bază, am modernizat complet subsistemele de stocare, interfaţa de lucru şi ne-am întors la planşa de proiectare pentru a face procesul de autentificare mai uşor şi mai sigur.Ne-am concentrat să inovăm prin crearea de aplicaţii şi instrumente puternice, uşor de utilizat, oferindu-le clienţilor noştri posibilitatea de a-şi gestiona mai uşor datele."

Începând cu elementele fundamentale, noile funcţii de stocare din DSM vor simplifica şi accelera foarte mult fluxurile de lucru ale administratorilor de sistem, oferind astfel practici de întreţinere mult mai accesibile.

Funcţii inteligente şi mai flexibile

Noua metodă de înlocuire a unităţilor de stocare este mult mai simplă. Când o unitate este nominalizată pentru înlocuire, iar o noua unitate de stocare este introdusă, sistemul DSM va clona datele de pe vechea unitate pe noua unitate, fără a degrada fişierele. În acelaşi timp, funcţia auto-repair facilitează gestionarea unităţilor de stocare de la distanţă. Astfel, când un spaţiu de stocare este degradat şi o unitate trebuie înlocuită, tot ce trebuie să faceţi este să vă logaţi în DSM şi să marcaţi spaţiul respectiv pentru auto-repair. Un inginer de la faţa locului va înlocui unitatea defectă, iar DSM va începe imediat să reconstruiască matricea.

Memoria cache aflată pe SSD-uri este o modalitate excelentă de a creşte performanţa sistemului, iar DSM 7.0 permite acum utilizatorilor să o adauge oricând sau să o dezactiveze, fără a afecta serviciile. Noua funcţie SSD Cache Advisor este mai precisă, analizând datele I/O în timp real, rezultând sugestii mai bune pentru utilizator.

Îmbunătăţiri suplimentare de stocare

DSM 7.0 aduce, de asemenea, optimizări serioase subsistemelor, oferind:

Performanţă RAID 6 cu până la 80% mai rapidă

Viteze SSD cash write-back cu pana la 200% mai mari

Reparaţii în RAID mai rapide şi mai inteligente, reparând doar spaţiul afectat

Performanţă sporită cu SSD cache şi opţiunea de fixare a metadatelor

Suport pentru volume de până la 1PB pentru sarcini de arhivare

De-duplicare pe volum pentru creşteri semnificative ale eficienţei stocării (Disponibilă ulterior)

Autentificare mai rapidă şi mai sigură

În DSM 7.0, autentificarea este mult mai flexibilă datorită Synology Secure SignIn, o nouă aplicaţie mobilă care permite administratorilor de sistem să securizeze conturile fără efort. Folosind Secure SignIn, utilizatorii pot elimina parolele, autorizând cererile de conectare direct de pe telefoanele lor. De asemenea, Secure SignIn poate fi utilizat şi ca metodă de autentificare secundară în modul de conectare cu doi paşi.

FIDO2 va fi şi el introdus în noul DSM, oferind o metodă de autentificare sigură care poate fi utilizată cu cheile de securitate prin USB, Windows Hello şi TouchID din macOS. La fel ca la Secure SignIn, FIDO2 poate înlocui sau suplimenta parolele, oferind utilizatorilor interferenţe minime şi securitate suplimentară.

Fibre Channel Support & SAN Manager

DSM 7.0 acceptă acum şi protocoale FC (Fibre Channel). De asemenea, introducem noi caracteristici de tip "host alias" care elimină necesitatea de a ne aminti IQN-urile sau WWPN-urile şi simplifică configurarea permisiunilor. Astfel, SAN Manager înlocuieşte iSCSI Manager pentru gestionarea unificată a stocării.

O mai bună gestionare a fotografiilor

Noua aplicaţie Synology Photos se bazează pe funcţiile AI din Moments şi pe flexibilitatea organizaţională oferită de Photo Station. Utilizatorii pot face cu uşurinţă copii de siguranţă ale fotografiilor de pe dispozitivele lor mobile sau de pe camere, pot răsfoi, filtra cu opţiuni extinse şi le pot organiza prin opţiunile de Timeline sau Folder view. Alternativ, se pot crea albume dedicate, astfel încât fotografiile care corespund anumitor criterii să fie adăugate automat.

Aplicaţia Photos este o soluţie complet locală, ceea ce înseamnă că nu este necesară conectivitate la reţea pentru a efectua sarcini precum recunoaşterea facială, o cerinţă obligatorie pentru a avea parte de confidenţialitate absolută.

Îmbunătăţiri suplimentare

DSM 7.0 include o serie de îmbunătăţiri de utilizare şi funcţionalitate, oferind utilizatorilor existenţi noi opţiuni şi capabilităţi de gestionare.

Consola de administrare Synology Drive afişează informaţii mai clare şi mai detaliate despre dispozitivele conectate, precum şi despre ce fişiere sunt partajate extern şi cât de frecvent se face acest lucru

Delegarea administratorului permite departamentului IT să aibă un control precis asupra permisiunilor administrative, evitând riscurile potenţiale de securitate

Exportul permisiunilor şi urmărirea modificărilor îmbunătăţesc foarte mult capacităţile de audit ale administratorilor

(Disponibil ulterior) Active Backup for Business va oferi back-up complet pentru platformele macOS şi Synology DSM

Synology C2 Cloud

"Vedem viitorul infrastructurii IT ca o combinaţie atât de soluţii cloud, cât şi de soluţii locale. Diferite provocări necesită abordări diferite, iar Synology este în măsură să creeze produse inovatoare care să maximizeze potenţialul unic al ambelor", a declarat Jia-yu Liu , Vicepreşedinte executiv al grupului Cloud şi Backup. "Platforma noastră de cloud Synology C2 a crescut considerabil de la crearea ei în urmă cu peste trei ani, de aceea suntem încântaţi să dezvăluim acum funcţiile noastre de generaţie următoare care vor contribui la sporirea atât a soluţiilor noastre existente, cât şi a celor viitoare."

Stocare cloud la cerere

Hybrid Share oferă o soluţie flexibilă şi rentabilă pentru îmbinarea stocării locale cu stocarea în cloud. Acesta permite utilizatorilor să extindă stocarea locală cu o stocare cloud la cerere şi să sincronizeze rapid datele pe mai multe site-uri, utilizând lăţimea de bandă a acestora. De asemenea, permite folosirea funcţiei de cache local pentru datele cloud descărcate frecvent, oferind astfel un acces mai rapid.

Monitorizarea întregii flote

Active Insight permite monitorizarea tuturor NAS-urilor Synology din infrastructură, folosind doar un singur portal. Notificări personalizate pot fi create pentru a alerta administratorii cu privire la problemele potenţiale care implică încărcarea procesorului, utilizarea stocării, latenţa de scriere şi multe altele. De asemenea, administratorii pot crea grupuri personalizate şi canale de comunicare pentru anumite echipe, astfel încât acestea să poată răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Backup fără limite

Bazându-se pe robusteţea lui Synology C2, Synology va introduce o nouă soluţie de protecţie a datelor care permite backup direct pe Synology C2. Suportul pentru Windows şi Windows Server, Linux, macOS, hipervizoare VMware sau Hyper-V, precum şi platformele populare SaaS vor asigura suport complet pentru majoritatea mediilor IT. Capacitatea de stocare poate fi scalată pentru o rentabilitate maximă, iar abonaţii se vor bucura de o flexibilitate foarte bună pentru plata serviciului.

Informaţii suplimentare vor fi anunţate în 2021.

Disponibilitate

DSM 7.0 va fi disponibil ca o actualizare gratuită pentru dispozitivele Synology compatibile. Varianta Beta este disponibilă accesând adresa http://sy.to/dsm7beta

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb