Szijjarto: Ungaria nu va participa la noile planuri ale NATO de sprijin pentru Ucraina

R.S.
Internaţional / 10 mai

Szijjarto: Ungaria nu va participa la noile planuri ale NATO de sprijin pentru Ucraina

Ungaria nu va participa la planurile NATO de sporire a rolului Alianţei în coordonarea ajutorului militar pentru Ucraina şi în instruirea soldaţilor ucraineni, şi nici la pachetul de ajutor pentru Ucraina în valoare de 100 de miliarde de euro propus de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a asigurat astăzi ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, potrivit agenţiei MTI.

"Ungaria nu va participa la aceasta", a indicat Szijjarto, anticipând că, din cauza acestui refuz, "va fi o luptă în viitorul apropiat, întrucât NATO nu va dori să creeze un precedent permiţând vreunui aliat să rămână în afara uneia dintre operaţiunile sale".

După o întrevedere avută miercuri cu omologul său britanic David Cameron, ministrul ungar de externe a anunţat că în ziua anterioară statele membre ale NATO au primit propunerea menită să confere NATO un rol sporit în instruirea soldaţilor ucraineni şi în coordonarea livrărilor de arme către Ucraina, precum şi alocarea a 100 de miliarde de euro pentru susţinerea acestei ţări în războiul cu Rusia, această iniţiativă din urmă fiind prezentată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la începutul lunii aprilie la o reuniune a miniştrilor de externe din statele Alianţei, conform MTI.

Dar Ungaria va rămâne în afara "acţiunii nebuneşti a NATO", în pofida tuturor presiunilor exercitate asupra sa în cadrul Alianţei, a promis Szijjarto, adăugând că "va fi totuşi o luptă lungă, în care alegerile pentru Parlamentul European, când oamenii îşi vor putea exprima opţiunea pentru război sau pace, vor fi un punct important".

Prin promovarea respectivei propuneri, NATO "şi-a depăşit propriile linii roşii şi face paşi imenşi către război, în timp ce o confruntare directă ar implica riscul declanşării unui al treilea război mondial", a susţinut şeful diplomaţiei ungare, potrivit MTI.

Propunerea "pro-război" a NATO are la bază ideea că "războiul din Ucraina este războiul nostru", o idee contrară poziţiei guvernului de la Budapesta, "iar aceia care cred că acesta este războiul nostru susţin continuarea războiului până la victoria Ucrainei", a explicat Szijjarto.

"Atât britanicii, cât şi NATO leagă încheierea războiului de un deznodământ militar (al înfrângerii Rusiei), ceea ce este absolut nerealist de obţinut; probabilitatea acestuia este redusă, practic aproape imposibilă", a estimat ministrul ungar în declaraţia ulterioară întrevederii cu omologul său britanic.

"Conflictul nu poate fi soluţionat pe câmpul de luptă, întrucât niciuna dintre părţi nu o poate învinge pe cealaltă, aşadar soluţia diplomatică este singura cale realistă", a concluzionat Peter Szijjarto, relatează MTI.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Pai sa mearga ungurii la putin si sa vina cu ceva concret pt pace. dar nu aberatiile cu demilitarizare si denazificare pt ca ce tara ramane fara armata sau fara o parte din populatie care e considerata "nazista". cum ar fi la noi sa zicem, hauristii. sunt nazisti. si ce, ii omoram?

    deci sunt pretentii aberante, ca nimeni nu va renunta la armata. sau ce, sa omoram "nazistii", ca hitler in lagare de concentrare, si gazati. sau in siberia. sau ce? 

    1. Adica, de facto, ocuparea Ucrainei, ramasa fara armata, si apoi , denazificare, in sensul cine comenteaza impotriva rusilor pe undeva, Doamne fereste vreo manifestatie ceva, e nazist si se vor scapa de el. deci un fel de cecenia 2.

      Romanii au o vorba, cand iti spun 3 ca esti beat mai bine te duci sa te culci. Cand 98% din Occidentul Civilizat spune ca ce face Rusia este foarte grav, Ungaria ne spune ca Occidentul greseste si ca Rusia are dreptate.

      Daca pana si Finlanda si Suedia, care au incercat mereu sa menajeze ”sensibilitatile” Rusiei, au cerut sa intre de urgenta in NATO, asta inseamna ca se intampla ceva grav. 

      Toata lumea se intreaba acum ce motive are Budapesta sa doreasca atat de mult sa se faca de ras. Pentru ca este rusinos ca in secolul 21, dupa experientele tragice ale secolului 20, sa vorbesti cu atata usurinta despre o pace total nedreapta pentru ucraineni si sa nu pomenesti un cuvant despre blestematiile si crimele facute de rusi in Ucraina!  

      "Este extrem de periculos şi sunt îngrijorat cu privire la viitorul Europei" ne avertizeaza teatral si Viktor Orban. Da, tati, ai dreptate, este un moment teribil de periculos pentru Europa, dar mi-e teama ca solutia ta nu prea e fezabila. Nu poti sa vorbesti despre ”pace cu orice pret” ca si cum ai vorbi despre facut langosi. In Ucraina rusii au facut niste lucruri ingrozitoare, au ucis civili, au rapit zeci de mii de copii, au torturat.  

      O pace nedreapta azi inseamna un alt razboi si mai dur peste cateva luni! Ucrainenii stiu ca Putin nu va accepta niciodata o Ucraina libera si democrata, chiar si ciuntita. Iar daca se predau, ucrainenii stiu ca urmeaza razbunarea lui Putin, sclavia, plutoanele de executie si lagarele de concentrare rusesti, asa ca nu se vor preda niciodata.  

      Si sa spui ca sanctiunile nu functioneaza este o mare, mare minciuna. Sanctiunile sunt doar la inceput si deja au efecte. Urmeaza si alte sanctiuni mult mai dure. Bancile chineze refuza deja sa mai faca plati in Rusia. Urmeaza confiscari extinse de active rusesti.  

      30% din rafinariile rusesti au fost deja distruse de dronele ucrainene ceea ce va duce la scaderea pretului petrolului pentru ca Rusia nu mai poate prelucra la intern si trebuie sa exporte titeiul extras. Pretul motorinei si al benzinei a crescut brusc in Rusia si tu ne spui ca sanctiunile nu functioneaza.

      Mai ti minte scandalul pt. gardul la frontiera cu Sarbia. Toata 'civilizatia' s-a revoltat. Acum parca nu mai este asa de revoltator.

      Distrugerea NordStreem-ului nu a fost ce a fost, dar a fost... este civilizat sa nu vorbesti despre. 

      Minoritate etnica in 'civilizatie' nu este, doar sexuala. Ca doar dupa ora 22:00, se putea vorbi in rusa la TV este tot civilizatie. Ca rusi din Ucraina ar fi vrut drepturi egale, chiar si autonomie, este necivilizat. 

      Nu m-ar deranja sa spui contrariul, celor de mai sus, dar sa vrei razboi-este de pe alta planeta.  

      I-a ”eliberat” Putin pe etnicii rusi din sudul si estul Ucrainei de nu a mai ramas nimic din ei. Ce sens rational si uman are ”eliberarea” etnicilor rusi din Ucraina cand tu ii omori si ii violezi pe capete, le distrugi casele? In teritoriile ocupate nu va mai investi nimeni niciodata, nu vor mai exista locuri de munca, campurile sunt pline de mine neexplodate, milioane de refugiati nu se vor mai intoarce acolo.

      Si astea toate s-au intamplat pentru ca, zici dumneata, etnicii rusi din Ucraina n-au avut suficient program la televizor. Aberant.  

      Totul la rusi este doar propaganda si vorbe mari. Aberant. Dar nu ar fi mai bine ca Putin sa le dea putina ”autonomie” la rusii din Rusia? Ce caraghios, au ajuns niste sclavi ai sistemului mafiot din Rusia sa vorbeasca despre ”autonomie” si ”libertate”... 

      In ultimele sute de ani, rusii nu au cunoscut decat iobagia. Si o spun cu tristete. Ati avut iobagia tarista, apoi iobagia stalinista si acum minunata iobagie putinista.

      Macar daca v-ati respecta cultura extraordinara pe care ati avut-o. Ce legatura au Dostoievski, Cehov, Sestov, Evdokimov, Rachmaninov cu bestiile care ucid, tortureaza, violeaza un popor nevinovat in numele ”autonomiei”...  

    Americanii , englejii , polonii , francezii , romanii si mai toate natiunile din UE cu doua exceptii cunoscute pregatesc de peste un an si jumate militari ucrainieni un numar estimat cu mult peste 150 de mii de militari toti echipati si antrenati cu noile arme occidentale ce inca nu au intrat in lupta .Pe masura ce armatele Rusiei se epuizeaza in lupta si pe masura ce economia Rusiei se prabuseste iar tintele lovite impiedica extensia fortelor Rusiei catre Ucraina in spatele frontului si in tarile Occidentale se pregateste raspunsul .Rusia nu poate ataca un stat ce apartine NATO.NATO , contrar multor idei trasnite , nu va ataca Rusia pe intreg frontul de peste 2400 de km decit daca Rusia loveste un singur centimetru din Europa .Daca prin absurd Romania ar fi lovita in secunda urmatoare toate statele NATO aflate pe granita cu Rusia vor ataca direct Rusia .In acel moment Rusia nu isi mai poate apara granitele .Peste un milion de militari din trupele de linie si alte trupe NATO vor intra in lupta .Ungaria nu are nici o importanta .Daca nu voteaza asa cum zice NATO iese rapid dar ca de obicei va vota cu bratele deschise .

    1. Hungaristanul va deveni irelevant

    De ce nu mergeți voi ăștia care sunteți cu NATO sau Rusia sa va dați la gioale în Ucraina?

    Sa vedeți adevărata față a războiului ca de acasă sunteți tari în gură..  

    1. Si tu esti pacifist de la distanta…du-te la Kremlin, in Piata Rosie si spune-i lui Putler ca tu vrei PACE:-)…sa vezi daca te califici la un gulag in Siberia sau in prima linie in Ucraina “sa vezi adevarata fata a razboiului”:-)

      e interzis cuvantul pace i n ruzzia(pe bune).

      deci ganditi-va ce pace vrea Putler.  

      Drum bun în Soviet!

    Vasalii lui Putler mai fac și ei valuri din când în când.

    Dar valurile sunt mici, mai mici decât alea de pe balta lor Balaton.  

    Ăștia's Gică contra în toate!.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb