"Takeda Pharmaceutical" preia "Shire" pe 62 miliarde dolari

Ziarul BURSA #Internaţional / 9 mai 2018

"Takeda Pharmaceutical" preia "Shire" pe 62 miliarde dolari

"Takeda" intră în topul primilor zece producători mondiali de medicamente

Achiziţia este cea mai importantă din industria farmaceutică mondială, după 2000

Producătorul japonez de medicamente "Takeda Pharmaceutical" Co. a ajuns la un acord pentru preluarea companiei irlandeze "Shire" Plc. pentru aproximativ 46 de miliarde de lire sterline (62 de miliarde de dolari), o tranzacţie care va propulsa grupul nipon în topul celor mai mari zece producători mondiali de medicamente, transmite Reuters, conform Agerpres.

După mai multe luni de abordări fără succes, "Takeda" a reuşit să obţină sprijinul Consiliului de administraţie al "Shire" după ce a majorat partea de numerar a ofertei sale. Conform termenilor unui acord anunţat ieri, acţionarii "Shire" vor primi 30,33 dolari în numerar şi fie 0,839 noi acţiuni "Takeda", fie 1,678 ADS-uri "Takeda" pentru fiecare titlu pe care îl deţin, adică echivalentul a 48,17 lire sterline pe acţiune. Acţionarii "Shire" ar urma să deţină aproximativ jumătate din grupul rezultat în urma fuziunii cu "Takeda".

"Portofoliul complementar de produse al Shire, precum şi angajaţii experimentaţi vor accelera transformarea noastră într-o companie mai puternică", a declarat directorul general al "Takeda", francezul Christophe Weber.

Dacă această tranzacţie se va finaliza cu succes, va fi cea mai mare achiziţie externă derulată vreodată de o companie japoneză şi totodată va propulsa "Takeda" pe poziţia a opta în topul marilor producători mondiali de medicamente, cu vânzări combinate de aproximativ 30 de miliarde de dolari, fiind pentru prima dată în istorie când o companie niponă va face parte din top 10.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă "KEN Pharma Brain", în anul 2016, "Takeda" s-a plasat pe locul 17 în topul celor mai mari producători mondiali de medicamente, iar "Shire" a ocupat locul 22.

De asemenea, preluarea "Shire" de către "Takeda" va constitui cea mai importantă operaţiune de fuziuni şi achiziţii încheiată în industria farmaceutică mondială după 2000.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb