ZIARUL BURSA

09 mai 2018
Ediţia din 18.09.2024
Statele Unite s-au retras din acordul nuclear cu Iranul

Statele Unite s-au retras din acordul nuclear cu Iranul

V.R.Politică / 9 mai 2018

Actualizare Preşedintele Donald Trump retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi seara retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul. Declaraţia sa de la Casa Albă a fost transmisă în direct la televiziuni şi urmată imediat de semnarea decretului prin care se reintroduc sancţiunile împotriva regimului de la Teheran.

-------

Preşedintele american Donald Trump era aşteptat, în a doua parte a zilei de ieri, să anunţe ce decizie a luat cu privire la acordul cu Iranul, care datează din 2015 şi în baza căruia Teheranul a acceptat să oprească programul nuclear în schimbul ridicării sancţiunilor impuse de Occident.

"Lichiditatea din piaţă nu este atât de mare dacă a crescut ROBOR"

RADU GRAŢIAN GHEŢEA: "Lichiditatea din piaţă nu este atât de mare dacă a crescut ROBOR"

E.O.Bănci-Asigurări / 9 mai 2018

Indicele ROBOR la 3 luni a atins un nou maxim - 2,68% 

Lichiditatea din piaţă nu este atât de mare dacă a crescut ROBOR, ne-a spus, ieri, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), în contextul în care indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a atins un nou maxim al ultimilor ani, respectiv 2,68%.

Banca Transilvania nu a preluat şi creditele cesionate de Bancpost către Eurobank.

PÂNĂ LA CLARIFICAREA SITUAŢIEI LEGATE DE CESIONAREA CREDITELOR, Debitorii Bancpost în CHF suspendă plata ratelor

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 9 mai 2018

Eurobank: "Creditele vor continua să fie gestionate de către un partener de servisare local calificat" 

Mulţi dintre debitorii împrumutaţi în franci elveţieni (CHF) la Bancpost au decis să suspende plata ratelor până când va fi clarificată situaţia cre­ditelor cesionate în alte ţări.

Unul dintre clienţi ne-a transmis: "Mie banca mi-a cesionat creditul, care nu avea restanţe, de două ori, fără să mă notifice. Iniţial a fost cesionat în 2008, la un an de la semnarea contractului, dar am aflat târziu, în 2015. Notificările au venit abia acum.

Iohannis, Dragnea şi Firea încing hora electorală

CU UN AN ŞI JUMĂTATE ÎNAINTE DE ALEGERI Iohannis, Dragnea şi Firea încing hora electorală

Octavian DanPolitică / 9 mai 2018

Săptămâna a început cu mult zgomot pe scena politică autohtonă. Preşedintele Klaus Iohannis a făcut mai multe declaraţii în care a criticat aspru actuala guvernare şi a cerut, din nou, demisia premierului; Liviu Dragnea, şeful PSD, susţine că "minciunile" lansate de la Cotrocei pot reprezenta un atac la siguranţa naţională; Gabriela Firea, primarul Capitalei, afirmă că Guvernul nu este lăsat să-şi facă treaba.

"Nivelul plafonării dobânzilor este discutabil"

BOGDAN CHIRIŢOIU, PREŞEDINTELE CONSILIULUI CONCURENŢEI: "Nivelul plafonării dobânzilor este discutabil"

A.V.Bănci-Asigurări / 9 mai 2018

Consiliul Concurenţei va propune BNR să faciliteze refinanţarea creditelor în lei 

Nivelul plafonării dobânzilor este discutabil, conform domnului Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, care susţine că, dacă la instituţiile financiare nebancare (IFN-uri) s-ar justifica o plafonare, în cazul băncilor trebuie făcută o diferenţiere.

Încrederea în zona euro, la recordul minim al ultimelor 15 luni

V.R.Jurnal de criză / 9 mai 2018

Încrederea în economia zonei euro a scăzut, în mai 2018, la cel mai coborât nivel scăzut din ultimele 15 luni, pe măsură ce investitorii încep să se teamă de o încetinire accentuată a creşterii economice a regiunii şi de recenta expansiune a tensiunilor comerciale cu Statele Unite ale Americii, anunţă tele­graph.co.uk.

De la stânga la dreapta: Oana Marinescu (moderator), Şerban Sturdza (arhitect şi preşedinte OAR), Ana Maria Goilav (vicepreşedinte OAR), Bogdan Traian Bogoescu (vicepreşedinte), Alexandra Stoica (arhitect).

ORDINUL ARHITECŢILOR DIN ROMÂNIA:  "Bucureştiul, deşi în creştere, nu se dezvoltă pe baza unui PUG actual şi flexibil"

Ramona RaduCompanii / 9 mai 2018

"În Bucureşti, calitatea arhitecturii nu atinge standardele unei capitale europene"  

"Extinderea Capitalei trebuie să ţină cont de principiul dezvoltării metropolitane pluricentrice, iar noile cartiere trebuie să fie perfect funcţionale"

Ordinul Arhitecţilor din România - Bucureşti (OARB) a elaborat "Raportul pentru Bucureşti", un document care evaluează principalele provocări cu care se confruntă spaţiul urban al Capitalei şi soluţiile pentru rezolvarea acestora, precum şi dezvoltarea oraşului la standarde europene, au anunţat reprezentanţii OARB, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Zboruri noi din Bucureşti către Verona şi Genova, din iunie

Zboruri noi din Bucureşti către Verona şi Genova, din iunie

ADELINA TOADERCompanii / 9 mai 2018

Valentin Iordache (CNAB): "În această vară, peste o lună şi ceva, ambele piste ale aeroportului Otopeni vor fi în deschise pe întreaga lungime şi în stare bună" 

Preţurile pentru Bucureşti - Verona sau Bucureşti - Genova vor începe de la 49 de euro pe segment

Compania aeriană low-cost Ernest Airlines intră pe piaţa din ţara noastră din iunie şi va opera curse directe între Bucureşti şi oraşele Genova şi Verona.

PIB de 5,1% şi deficit de cont curent de 4,3%, în 2018

BANCA MONDIALĂ: PIB de 5,1% şi deficit de cont curent de 4,3%, în 2018

A.P.Macroeconomie / 9 mai 2018

Economia ţării noastre va înregistra un avans de 5,1% în 2018, de 4,5% în 2019 şi de 4,1% în 2020, în timp ce deficitul de cont curent se va adânci la 4,3% din PIB anul acesta, la 4,7% din PIB anul viitor şi la 4,9% din PIB în 2020, se arată în raportul intitulat "Macro Poverty Outlook for Europe and Central Asia", publicat ieri de Banca Mondială (BM) şi citat de Agerpres.

"Takeda Pharmaceutical" preia "Shire" pe 62 miliarde dolari

"Takeda Pharmaceutical" preia "Shire" pe 62 miliarde dolari

Internaţional / 9 mai 2018

"Takeda" intră în topul primilor zece producători mondiali de medicamente  

Achiziţia este cea mai importantă din industria farmaceutică mondială, după 2000

Producătorul japonez de medicamente "Takeda Pharmaceutical" Co. a ajuns la un acord pentru preluarea companiei irlandeze "Shire" Plc. pentru aproximativ 46 de miliarde de lire sterline (62 de miliarde de dolari), o tranzacţie care va propulsa grupul nipon în topul celor mai mari zece producători mondiali de medicamente, transmite Reuters, conform Agerpres.

Podiumul aprecierilor de la BVB, ocupat de emitenţi cu o lichiditate redusă

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 30 APRILIE - 7 MAI Podiumul aprecierilor de la BVB, ocupat de emitenţi cu o lichiditate redusă

A. I.Investiţii Personale / 9 mai 2018

În contextul în care rulajul consemnat în ultima perioadă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a situat, preponderent, sub valoarea medie a acestui an, cu evoluţii mixte ale indicilor, topul celor mai rentabile titluri ale pieţei locale este ocupat, în intervalul 30 aprilie - 7 mai, de emitenţi cu o capitalizare şi o lichiditate redusă, în comparaţie cu societăţile importante listate la bursa noastră.

Domnul Preşedinte pleacă la război

Cornel CodiţăEditorial / 9 mai 2018

Cornel Codiţă

Două precizări, ca să ridicăm suspansul! Unu, despre preşedintele României, Klaus Iohannis, este vorba. Doi, nimeni nu trebuie să îşi facă griji inutile, războiul cu pricina nu este cu tunuri, tancuri şi pistoale, ci cu armele politici... de Dîmboviţa, e adevărat, colţ cu Teleormanul şi Sibiul.

Cazul "Drăgulescu", rezolvat cu ameninţări şi o amendă

SPORT CU STRIGĂTURI Cazul "Drăgulescu", rezolvat cu ameninţări şi o amendă

D.N.Sport / 9 mai 2018

Marian Drăgulescu vrea să-şi continuie cariera sportivă cu orice preţ, chiar şi împotriva federaţiei în cadrul căreia este legitimat. Supărat că Federaţia Română de Gimnastică nu l-a înscris la o competiţie din Croaţia, Drăgulescu a ameninţat că va protesta în faţa Guvernului şi că va cere să evolueze sub steagul CIO. În urma presiunilor, conducerea FR Gimnastică l-a înscris pe Drăgulescu la Challenge Cup Osijek, achitând şi o amendă. Acesta este un nou episod al unei "relaţii" tumultoase, cu unul dintre cei mai talentaţi şi longevivi gimnaşti în rolul principal.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Volumul rămâne sub media acestui an

BVB Volumul rămâne sub media acestui an

A. I. Piaţa de Capital / 9 mai 2018

Scădere de 9,43% pentru BRD Groupe Societe Generale, ca urmare datei ex-dividend 

Rulajul consemnat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a fost de 41,65 milioane de lei, peste cel din şedinţa anterioară, de circa 38 de milioane de lei, dar...

MACRO NEWSLETTER 9 mai 2018

MACRO NEWSLETTER 9 mai 2018

Macroeconomie / 9 mai 2018

Producţia industrială din Suedia şi-a accelerat creşterea anuală în martie 2018, până la 6,4%, de la 5,1% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 1,1%, după un declin de 0,2% în luna anterioară. Producţia din industria...

Încă o cerere pentru demiterea ministrului Educaţiei

O.D.Cultură / 9 mai 2018 /

Numărul celor care cer demisia actualului ministru al Educaţiei creşte de la o zi la alta. Conducerea Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca solicită premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo