AMENZI ÎN CUANTUM TOTAL DE UN MILION DE LEI ANRE a sancţionat 15 jucători din piaţa gazelor

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 9 mai 2018

ANRE a sancţionat 15 jucători din piaţa gazelor

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a dat amenzi în cuantum total de un milion de lei unui număr de 15 participanţi la piaţa de gaze naturale, ca urmare a unor dezechilibre care au apărut la finele lunii februarie, potrivit unui comunicat al Autorităţii, citat de Agerpres.

"La sfârşitul lunii februarie a aces-tui an, ANRE a fost sesizată cu privire la o stare de dezechilibru în funcţionarea sistemul de transport al gazelor naturale (SNT), pe fondul unor temperaturi scăzute şi a unui consum ridicat de gaze naturale. Ca urmare a acestui fapt, ANRE a finalizat 18 de acţiuni de control la un număr de 15 participanţi la piaţa de gaze naturale, acţiuni care au vizat, pe de o parte, îndeplinirea obligaţiilor legale de echilibrare fizică a SNT, iar, pe de altă parte, îndeplinirea obligaţiilor legale de asigurare a cantităţilor de gaze naturale necesare consumatorilor, în conformitate cu contractele de furnizare încheiate", spun oficialii ANRE.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru un număr de 23 de fapte, cuantumul însumat al acestora fiind de 1.050.000 lei.

"Precizăm faptul că amenzile aplicate de ANRE agenţilor economici constituie, în totalitate, venit la bugetul de stat", se mai arată în comunicat.

În săptămâna 26 februarie - 4 martie 2018, temperaturile au coborât foarte mult faţă de perioada anterioară, iar România a importat până la o treime din consumul zilnic de gaze pentru a trece cu bine perioada geroasă, acestea fiind cele mai mari importuri zilnice de gaze din ultimii cinci ani.

La acea dată, potrivit unor surse din sectorul energetic, ANRE a efectuat controale la mai multe companii şi a dat amenzi pentru dezechilibrele din sistem. Printre companiile sancţionate s-au numărat şi cei mai mari operatori din sector, respectiv OMV Petrom, Transgaz, Engie şi E.ON, iar reprezentanţii acestor companii au declarat, pentru AGERPRES, că vor contesta amenzile, deoarece nu consideră că ar fi încălcat vreun regulament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb