CONTRACT ÎN VALOARE DE 4,42 MILIOANE DE LEI Hidroelectrica modernizează cinci staţii de transformare

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 9 mai 2018

Hidroelectrica modernizează cinci staţii de transformare

Producătorul de energie Hidroelectrica a semnat contractul de modernizare a cinci staţii de transformare de 110kW, aparţinând Sucursalei Hidroelectrice Râmnicu Vâlcea, valoarea totală a lucrărilor fiind de 4,417 milioane de lei, a anunţat ieri, compania, într-un comunicat remis redacţiei.

Centralele ce vor fi modernizate sunt Mălaia, Călimăneşti, Ioneşti, Zavideni şi Drăgăşani, finaţarea urmând să se facă din sursele proprii ale Hidroelectrica, fiind prevăzute în bugetul companiei la capitolul "Investiţii efectuate la imobilizările corporale existente".

Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, a declarat: "Staţiile CHE Mălaia, CHE Călimăneşti, CHE Ioneşti, CHE Zavideni şi CHE Drăgăşani sunt în funcţiune de 35 de ani, iar echipamentele sunt uzate fizic şi moral. Prin realizarea lucrărilor de modernizare vom obţine un nou ciclu de viaţă de cel puţin 30 de ani pentru instalaţii. Privim staţiile de 110 kW ale amenajării hidroenergetice din Râmnicu Vâlcea ca un sistem energetic unitar integrat. Dorim ca echipamentele montate să fie identice, astfel încât acestea să poată fi operate cu uşurinţă de specialişti, cu costuri de exploatare minime şi mentenanţă facilă. Suntem foarte interesaţi de tot ceea ce înseamnă uniformizare şi optimizare şi ne dorim aplicarea la scară largă a acesteu politici. În cazul de faţă uniformizarea permite, de asemenea interoperabilitate, interschimbabilitatea echipamentelor, precum şi integrarea unitară în sistemul SCADA al amenajării".

Contractul este de tip "la cheie" şi prevede derularea de lucrări precum înlocuirea de către prestator a echipamentului primar din staţii în concordanţă cu schema actuală, modificarea şi înlocuirea tuturor echipamentelor secundare, reabilitarea şi înlocuirea parţială a instalaţiei de legare la pământ şi a instalaţiei de paratrăsnet, precum şi reabilitarea cadrelor, riglelor şi stâlpilor staţiei, informează compania.

Acestea vor fi efectuate în două etape - proiectarea şi pregătirea execuţiei serviciilor de modernizare, în maximum şase luni, urmată de etapa de execuţie propriu-zisă a reparaţiilor şi modernizărilor staţiilor, menţionează Hidroelectrica.

Potrivit comunicatului producătorului de energie, firma câştigătoare a licitaţiei se angajează, prin contract, să efectueze modernizarea staţiilor în termen de cel mult douăsprezece luni şi cu un grad de imobilizare de maxim opt zile/staţie.

"Derularea procedurii de licitaţie a adus Hidroelectrica o economie de peste 580.000 lei faţă de valoarea de 4.998.020 estimată iniţial", informează compania.

Pentru acest an, producătorul de energie vizează investiţii de 490,58 milioane de lei, din care cea mai mare parte, de 224,82 milioane lei, va merge în dezvoltare, iar alte 187,21 milioane lei către retehnologizare.

Compania estimează pentru acest an venituri totale de 3,19 miliarde lei, cu 3,5% mai mici faţă de veniturile preliminate pentru 2017.

Societatea şi-a bugetat un profit brut de 937,16 milioane lei în acest an, de 1,7 ori mai puţin faţă de anul 2017, când a încheiat cu un profit brut estimat de 1,6 miliarde lei.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din ţara noastră şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 80% din acţiunile Hidroelectrica, iar Fondul Proprietatea, 20%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Când vezi cate un stâlp înclinat la 45 de grade adică sta doar in fire te gândești cum de mai vine curentul acasă.

    Vopsea e tot de acu 35 de ani.

    Materialele cu ce se schimbă sunt produse în țară sau din import? Un amănunt foarte important care ați omis să îl menționați. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb