Ţara noastră a urcat pe locul 5 în topul ţărilor emitente de spam

C.P.
Companii #IT / 4 octombrie 2010

Laboratorul anti-malware al Panda Security a publicat raportul trimestrial privind activitatea atacurilor informatice la nivel mondial. Al treilea trimestru a clasat din nou troienii pe primul loc, pentru că 55% din toate noile ameninţări au fost din această categorie.

Infectarea prin e-mail, în mod tradiţional cel mai mai popular mod pentru răspândirea malware, a scăzut în favoarea unor metode mai moderne: utilizarea reţelelor sociale cum ar fi atacurile clickjacking folosind butonul "Like" din Facebook, pagini Web false poziţionate în topul afişărilor motoarelor de căutare (BlackHat SEO), exploatarea vulnerabilităţilor "zero-day".

În plus, sistemul de operare pentru smartphone-uri, Google Android a intrat în rândul ţintelor principale. Recent, au apărut şi alte ameninţări care urmăresc în special creşterea valorii facturilor de telefonie sau afectează funcţia de geolocalizare a terminalelor mobile.

Într-un clasament al ţărilor şi regiunilor care suferă cele mai multe infecţii, în fruntea listei se află Taiwan, urmata de Rusia, Brazilia, Argentina, Polonia şi Spania.

Situatia în ceea ce priveşte spamul nu s-a îmbunătăţit. Spammerii se află permament în căutarea de noi căi prin care mesajele lor să atingă cât mai mulţi utilizatori, iar, pe măsură ce soluţiile de securitate le contracarează, sunt inventate noi tehnici.

95% din mesajele email aflate în cirulaţie sunt catalogate ca spam. Multe din aceste mesaje sunt trimise de botneti (acele calculatoare controlate de hackeri), bineînţeles, fără ştirea utilizatorilor acestor calculatoare.

În aceasta perioadă, primele 10 ţări emitente de spam au diseminat 55% din mesajele nedorite aflate în circulaţie. Dacă în trimestrul al doilea România se situa pe locul 8, în intervalul iulie-septembrie, a urcat pe locul 5 la nivel mondial. 3 ţări din Europa de Est sunt situate în primele 5 tari, iar Marea Britanie a ieşit din top 10.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb