Ţara noastră, atacată cibernetic din Rusia

E.M.
Miscellanea / 20 februarie 2019

Ţara noastră, atacată cibernetic din Rusia

Hackerii ruşi au atacat instituţii din ţara noastră, anunţă Microsoft, care vine şi cu un avertisment legat de alegerile europarlamentare din luna mai. Americanii susţin că vor exista tentative de influenţare a alegătorilor, tot din partea hackerilor ruşi.

Aceste atacuri nu se limitează la companiile în sine. De foarte multe ori se extind la organizaţii civice, ONG-uri şi instituţii de stat, ce au legătură cu democraţia, integritatea electorală şi care sunt adesea în contact cu oficiali guvernamentali.

Atacurile asupra organizaţiilor au vizat 104 conturi de angajaţi din posturi sensibile din ţara noastră, Belgia, Franţa, Germania, Polonia şi Serbia, potrivit Digi24.

Specialiştii în securitate cibernetică spun că hackerii fac parte din grupul Strontium, un grup care a apărut iniţial sub anonimat în anul 2007 şi stă la baza atacurilor cibernetice care au avut loc în Statele Unite şi în Europa.

Este vorba despre o ameninţare puternică. În anunţul făcut de Microsoft se atrage atenţia şi asupra alegerilor europarlamentare din luna mai 2019. În acest caz sunt prevăzute tentative de intimidare ale alegătorilor.

Liviu Arsene, specialist în securitate informatică: "Această grupare, acţionează în Europa încă din 2007 şi în general a fost folosită pentru a colecta date şi informaţii legate de teme sensibile pentru Rusia. Nu este prima dată cânt ne confruntăm cu un astfel de atac. Se întâmplă încă din 2015. Am derulat investigaţii cu serviciile de informaţii din plan local şi internaţional şi am identificat victime precum instituţii guvernamentale şi servicii de telecomunicaţii ce au fost în mod direct vizate.

Vârfurile de activitate ale grupării respective au fost în general înregistrate în paralel cu evenimente internaţionale majore, precum campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din SUA, dar şi alegerile din Franţa. Campania electorală a lui Emmanuel Macron a suferit un atac cibernetic foarte puternic.

Referitor la alegerile europarlamentare din mai 2019, putem spune că atacurile vizează în general persoane importante din mediul politic".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb