Gurmanzii şi "gurmeţii" sunt aşteptaţi între 23 iulie-25 iulie 2010 în Parcul Naţional (Bd. Basarabia nr 23, sector 3, Bucureşti) să deguste şi să cumpere bucate tradiţionale româneşti specifice zonei Munteniei, la "TÂRGUL care...rupe gura târgului. Dansează pe arome tradiţionale!" organizat de compania Houston NPA în parteneriat cu Sonimpex Serv Com (producător al "Magiunului natural de prune Topoloveni" - produs tradiţional românesc) şi Primăria Sectorului 2 - Centrul Cultural "Mihai Eminescu". Intrarea este liberă.
Organizatorii îşi propun ca acest Târg să devină o tradiţie şi să fie considerat emblematic în ceea ce priveşte promovarea micilor fermieri şi producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate. Prima ediţie desfăşurată între 23-25 iulie în Bucureşti aduce în prim plan zona Munteniei, dar şi invitaţi speciali din toate colţurile ţării, urmând ca la ediţiile viitoare să fie promovate şi alte regiuni geografice ale României, cu bucatele şi obiceiurile specifice.
Noutatea Târgului este reprezentată de împletirea tradiţiilor culinare cu obiceiurile, dansurile populare şi buna dispoziţie românească. La prima ediţie (între 23-25 iulie) o echipă de dansatori din Topoloveni va face demonstraţii şi îi va iniţia pe cei interesaţi în Brâuleţul de Topoloveni şi alte dansuri tradiţionale. În acest mod, vizitatorii pot degusta şi cumpăra produse româneşti sănătoase şi naturale şi se pot bucura în acelaşi timp de o "horă la joc" şi spectacole de dansuri folclorice.
Viţel la proţap, peşte pregătit după reţetă specifică din Topoloveni, păstrăv, papanaşi cu Magiun natural de prune Topoloveni, sarmale cu urdă, lipie românească, pepeni de Dăbuleni, pâine pe vatră proaspăt frământată, brânză de burduf, cârnaţi, şunculiţe şi salam, pastramă, ţuică şi palincă de prune, halviţă şi ciocolată de casă, dulceţuri Topoloveana, miere "la prima mână" de diferite arome, caşcavea, delicii, plăcinte calde, prăjituri de casă după reţete maramureşene, mămăliguţe doar câteva dintre preparatele cu care târgoveţii şi gospodarii îşi vor îmbia la tarabe cumpărătorii. Nu vor lipsi de la târg meşteşugarii şi artizanii.
Realizate după reţete transmise în familie de-a lungul mai multor generaţii, bucatele tradiţionale ţărăneşti sunt 100% naturale, nu conţin conservanţi şi nici E-uri şi stimulează plăcut ochiul şi papilele gustative ale curioşilor.
Sâmbătă 24 iulie 2010, cu începere de la ora 18:00, vizitatorii îl pot asculta în concert extraordinar pe Ioan Popa, trubadur desăvârşit.
"TÂRGUL care...rupe gura târgului. Dansează pe arome tradiţionale!" se desfăşoară în zilele de 23-24-25 iulie 2010, între orele 10.00 - 20.00. Târgul va fi organizat în al treilea weekend al fiecărei luni.