Tăriceanu: "Forţele politice care ţin la respectarea Constituţiei să fie pregătite pentru suspendarea preşedintelui"

A.C.
Politică / 21 august 2014

Preşedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat, astăzi, "practicile anticonstituţionale" ale lui Traian Băsescu şi a făcut apel la "forţele politice care ţin la respectarea Constituţiei" să fie pregătite "în orice moment" pentru o nouă procedură de suspendare a şefului statului, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Nimeni nu a anticipat că Preşedinţia Ţării ar putea încăpea pe mâinile unui astfel de individ. Chiar dacă timpul rămas până la data primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale nu permite fizic derularea întregii proceduri pentru demiterea lui Traian Băsescu, cred că forţele politice care ţin la respectarea Constituţiei trebuie să fie pregătite în orice moment pentru iniţierea suspendării de către Parlament a Preşedintelui României. Noi nu apărăm Constituţia şi Legea facultativ, în funcţie de calendarul alegerilor, ci permanent. În acest sens, eu lansez un avertisment foarte serios domnului preşedinte", afirmă Tăriceanu.

El precizează că declanşarea sau nu a suspendării va depinde de măsura în care Traian Băsescu va respecta sau nu Constituţia până la încheierea procesului electoral şi a mandatului său.

"În calitatea sa de preşedinte al României, Traian Băsescu are la dispoziţie până în ultima zi de mandat o serie de pârghii de control asupra unor instituţii de forţă ale statului. Practicile sale anticonstituţionale ar putea escalada în campania electorală o dată cu apropierea datei alegerilor, mai ales prin atacuri în diverse planuri ale adversarilor domniei sale şi ale planurilor de perpetuare a regimului Băsescu", susţine liderul PLR.

Tăriceanu îl acuză pe Băsescu, printre altele, de faptul că "a dat dispoziţie Parchetului General în direct de la B1" să înfiinţeze o comisie rogatorie într-o afacere în care ar putea fi implicat unul dintre numeroşii săi adversari politici şi a cerut o serie de dosare unui ziarist, "ca şi cum Preşedinţia s-a transformat în organ de anchetă".

"Pe lângă toate acestea, implicarea sa activă în înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară, mărturisită tot la B1, şi propaganda electorală făţişă şi susţinută pentru PMP şi candidatura Elenei Udrea nici nu mai par încălcări ale Constituţiei atât de grave", adaugă Călin Popescu Tăriceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb