Tăriceanu i-a îndemnat pe oamenii de afaceri austrieci să-i reclame cazurile de corupţie din România

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 7 martie 2008

Premierul Tăriceanu i-a îndemnat, ieri, pe oamenii de afaceri austrieci, să reclame cazurile de corupţie cu care se confruntă în România şi a discutat cu aceştia despre o licitaţie câştigată de firme româneşti în defavoarea firmei "Alpine", din Austria, deşi oferta austriecilor era mai bună.

"M-am adresat direct tuturor companiilor care operează în România, nu numai austriece, ori de câte ori se confruntă cu un caz de corupţie, îi rog să vină, să reclame acest lucru. Din păcate, până acum nu am avut o situaţie de acest gen. Spun pentru că mulţi vorbesc despre corupţie, dar nu vin să spună concret despre ce este vorba", a declarat Tăriceanu, citat de NewsIn. El a răspuns astfel unei întrebări adresate de presa austriacă, referitoare la corupţia din România.

Premierul a precizat că, în cadrul discuţiilor pe care le-a avut, ieri, cu membrii delegaţiei austriece, a făcut referire la un contract pentru un tronson de autostradă, care a fost câştigat de un consorţiu român cu o sumă dublă faţă de oferta făcută de firma austriacă "Alpine".

"Acest lucru mi se pare anormal. Eu ca prim-ministru nu pot să acţionez direct, este de resortul procuraturii să investigheze dacă într-o asemenea situaţie procedurile nu au fost respectate şi sigur că aştept un răspuns de la procuratură. (...) Deci, ceea ce mi se semnalează de presă preiau, reacţionez imediat, am rugat Ministerul de Finanţe să verifice prin ANAF ce s-a întâmplat", a spus Tăriceanu. El a precizat că, mai departe, cazul ţine de justiţie.

Ministerul Transporturilor a deschis, în 2006, o licitaţie pentru repararea unei porţiuni din autostrada Bucureşti-Piteşti. Caietele de sarcini au fost cumpărate de 17 societăţi, însă doar două asociaţii de firme au depus oferte: prima, formată din Alpine Mayreder, Alpine SA şi Consilier Construct, iar a doua - din PA&CO Internaţional, Euroconstruct şi Search Corporation.

Câştigătoare a fost declarată oferta tehnică a celor de la Euroconstruct, deşi austriecii cereau 15,8 milioane euro pentru repararea autostrăzii, în timp ce firmele româneşti au cerut puţin peste 30 de milioane de euro.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri (CNADR) a explicat, ulterior, că austriecii au venit la licitaţie cu un proiectant care mai câştigase o licitaţie, dar nu respectase termenul de predare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb