Tăriceanu: "Propunerea de invalidare a mandatului lui Dragnea - o greşeală"

Ziarul BURSA #Politică / 19 decembrie 2016

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu consideră că intenţia liberalilor de a solicita invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea "reprezintă, din punct de vedere politic, o greşeală".

Domnia sa a spus, la Digi24: "Mi se pare că PNL, în loc să constate că linia pe care s-a înscris de aproape doi ani de zile, discursul pe care l-a avut, i-a dus la un rezultat catastrofal şi să tragă concluziile în urma acestei maniere de a face politică, continuă în acelaşi stil. Se pare că s-a lipit de ei aşa de mult marca PDL, a pierdut PNL adevăratele valori liberale şi este un partid care probabil, mai mult sau mai puţin din umbră, văd că este condus în stilul PDL, cu maniera PDL. El a precizat că nu doreşte să analizeze din punct de vedere juridic un astfel de demers şi a explicat că la aceste alegeri nu s-a constatat "niciun fel de iregularitate în privinţa desfăşurării procesului electoral".

Copreşedintele ALDE a spus că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre această temă.

Întrebat despre votul parlamentarilor ALDE în cazul în care această propunere, după ce va trece de Comisia de validare a mandatelor, va fi supusă votului plenului Camerei Deputaţilor, Tăriceanu a răspuns că subiectul va fi discutat în cadrul ALDE, însă i se pare anormal demersul PNL. "O să discutăm, nu ştiu să vă spun. Mi s-ar părea anormal să scoatem de la naftalină un articol care trebuia să fi funcţionat până acum, pentru că articolul a fost valabil tot anul 2016, tot anul 2015, de la referendum încoace tot a fost valabil şi văd că n-a fost invocat", a mai spus el.

Preşedintele interimar al PNL, deputatul Raluca Turcan, afirmă că liberalii vor pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, având în vedere prevederea din regulamentului Camerei referitoare la persoanele condamnate definitiv pentru fraude electorale.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul".

În regulamentul Camerei Deputaţilor, se arată referitor la validarea mandatelor deputaţilor, că se constituie la începutul legislaturii, în prima şedinţă, o comisie de validare a mandatelor, compusă din 30 de deputaţi, care să reflecte configuraţia politică a Camerei Deputaţilor, aşa cum aceasta rezultă din constituirea grupurilor parlamentare. În termen de 4 zile de la constituirea sa, comisia de validare trebuie să întocmească un raport motivat referitor la nominalizarea deputaţilor pentru care se propune validarea, invalidarea sau amânarea validării.

Comisia analizează dosarele deputaţilor aleşi în baza dosarelor primite de la Biroul Electoral Central.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acel articol nu a fost activat pentru nimeni fiindca probabil nimeni nu a mai fost condamnat pentru fraude electorale.

    Make...,roaga pe cineva sa ne extraga clar acea prevedere...(si din ce document face parte..) si de care se face atata verva si uz privind suspendarea unui parlamentar dupa ce el a fost ales...!!!..cazul Dragnea....sau oricare alt parlamentar ...

    Pe spusele lui Tariceanu ca ...."e o gresala" este un raspuns...de copil de gradinita.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb