Tăriceanu spune că privatizarea Automobile Craiova se va finaliza la sfârşitul lunii martie

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 martie 2008

Semnarea documentelor pentru finalizarea privatizării Automobile Craiova şi predarea către noul acţionar vor avea loc la sfârşitul lunii martie, a anunţat ieri premierul Tăriceanu, precizând că a avut marţi, la Geneva, o întrevedere cu şeful companiei Ford, John Fleming.

Declaraţia a fost făcută la începutul şedinţei de ieri a Executivului.

Tăriceanu le-a mai spus miniştrilor că a avut, tot marţi, la Geneva, mai multe discuţii cu reprezentanţii unor companii importante din domeniul construcţiei de automobile, care şi-au manifestat interesul de a investi în România.

Deputaţii au adoptat, marţi, cu 238 de voturi pentru, 16 împotrivă şi cinci abţineri, legea privind privatizarea Automobile Craiova, decizia fiind luată la nici o săptămână după ce Comisia Europeană a constatat că societatea a beneficiat de un ajutor de stat ilegal în procesul de privatizare.

Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută că Automobile Craiova a beneficiat de un ajutor de stat ilegal în procesul de privatizare şi a cerut Guvernului României să recupereze 27 de milioane de la întreprinderea craioveană, valoarea estimată a prejudiciului suferit de statul român.

Comisia Europeană şi-a finalizat investigaţia aprofundată privind privatizarea Automobile Craiova, efectuată în temeiul normelor privind ajutoarele de stat, prevăzute de Tratatul de aderare. În urma investigaţiei deschise în octombrie 2007, s-a constatat că România a impus o serie de condiţii referitor la vânzare, care aveau drept obiectiv asigurarea unui anumit nivel de producţie şi ocupare a forţei de muncă, acceptând în schimb un preţ de vânzare mai mic.

Realizarea unui nivel mai ridicat de producţie şi de ocupare a forţei de muncă pentru Automobile Craiova prin vânzarea condiţionată, şi obţinerea, în schimb, a unor venituri mai mici din privatizare de către statul român, reprezintă ajutor de stat. Pentru a evita ca întreprinderile să beneficieze de avantaje neloiale faţă de concurenţi, nu se pot acorda ajutoare decât în condiţii stricte.

În cazul acestei privatizări nu se aplicĂ niciuna dintre condiţiile respective şi, prin urmare, ajutorul este incompatibil cu normele UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb