Tarifele ALPAB ar putea creşte cu 20%

V.S.
Miscellanea / 26 septembrie 2023

Tarifele ALPAB ar putea creşte cu 20%

Tarifele pentru servicii de agrement, precum plimbări cu vaporaşul sau cu hidrobicicleta, şi pentru utilizarea domeniului public şi privat aflat în gospodărirea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) urmează să crească cu 20%, potrivit Agerpres.

De asemenea, ALPAB va închiria utilaje, prevede un proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.

Sumele provenite din tarifele respective vor reprezenta venituri proprii la bugetul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Conform referatului de aprobare, ALPAB deţine în patrimoniu o gamă largă de utilaje şi dispozitive necesare administrării şi întreţinerii patrimoniului public şi privat al Bucureştiului, la care s-au adăugat unele preluate de la Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde, pe care intenţionează să le închirieze atât entităţilor subordonate municipalităţii, cât şi unor persoane juridice şi fizice.

ALPAB oferă servicii publice de agrement - plimbări şi traversări cu vaporaşe şi bărci pe lacurile Capitalei, iar analiza asupra veniturilor obţinute din acestea relevă că tarifele practicate nu acoperă cheltuielile făcute.

Ultima majorare a tarifelor a fost operată în anul 2019. Rata inflaţiei în luna martie 2023 a fost de 14,5% faţă de martie 2022, rata medie a modificării preţurilor a crescut faţă de anul 2022 cu 15,3%, evoluţia salariului minim pe economie în perioada 2019 - 2023 a fost de la 2.080 lei la 3.000 lei, în timp ce preţul carburanţilor a crescut în perioada 2019 - 2022 de la 3,36 lei/litru motorina fără accize la 6,47 lei/litru, se mai explică în referat.

Se propune ca tariful pentru închirierea unui mini-încărcător frontal să fie de 510 lei pentru patru ore şi de 3.821 de lei pentru o săptămână. Închirierea unui tractor ar urma să coste 713 lei pentru patru ore şi 5.350 de lei pentru o săptămână. Tariful de închieriere pentru o maşină de tuns iarba va fi de 100 de lei pe zi şi 700 de lei/săptămână. În cazul în care se apelează şi la serviciile unui deservent din ALPAB, tariful va fi mai mare.

O plimbare în Herăstrău cu vaporaşul va costa 18 lei/cursă pentru adulţi, 12 lei pentru pensionari sau copii, urmând să fie gratuită pentru minorii cu vârste mai mici de şapte ani. Pentru cursa regulată Herăstrău - Floreasca se propune un tarif de de 60 de lei dus-întors pentru adulţi şi de 30 de lei pentru pensionari şi copii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb