Tarifele de distribuţie a electricităţii, mai mari cu 0,74%, din 2019"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 decembrie 2018

Tarifele de distribuţie a electricităţii, mai mari cu 0,74%, din 2019"

ANRE: "Impactul la consumatorul casnic cu un consum mediu va fi de circa 3,5 lei/an"

Tarifele de distribuţie a electricităţii vor creşte, anul viitor, cu 0,74% la nivelul întregii ţări, după cum a stabilit, vineri, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Această valoare include şi rata inflaţiei, de 3,82%, potrivit unui comunicat al ANRE, care menţionează că impactul în factură la consumatorul casnic cu un consum mediu (100 kWh/lună) va fi de circa 3,5 lei/an.

Comunicatul citat subliniază: "Prin modificările aprobate, ANRE urmăreşte eliminarea unor deficienţe din trecut cu privire la structura costurilor recunoscute în tarife, precum şi creşterea eficacităţii investiţiilor care se realizează în reţelele de distribuţie.

Anul 2019 este primul an al celei de a IV-a perioade de reglementare, care durează 5 ani. La stabilirea tarifelor pentru această perioadă au fost efectuate corecţii în valoare cumulată de circa 1,13 miliarde lei, constând, în principal, din nerecunoaşterea unor costuri aferente investiţiilor din perioa­dele anterioare şi din transferarea sporului de eficienţă realizat de operatorii de distribuţie către clienţii finali".

Pentru creşterea calităţii serviciului de distribuţie, ANRE a solicitat operatorilor creşterea volumului investiţiilor cel puţin la nivelul costurilor cu amortizarea, impunând totodată operatorilor ţinte de reducere a consumului propriu tehnologic cu aproximativ 25%, în reţelele de joasă tensiune. Astfel, a fost aprobat un total de cheltuieli operaţionale de 8,63 miliarde lei, cu circa 0,5 milioane lei mai mult decât în perioada anterioară, în timp ce valoarea totală pentru programele investiţionale este de 6,35 miliarde lei, pentru următorii cinci ani.

"Deşi ponderea costurilor directe în reţea a crescut, se constată că tarifele aprobate nu înregistrează creşteri semnificative, deoarece, concomitent, s-a redus profitul operatorilor la un nivel rezonabil, prin aprobarea unei rate reglementate a rentabilităţii de 5,66%", subliniază comunicatul ANRE. Autoritatea va monitoriza respectarea, de către operatori, a structurii costurilor aprobate şi, în cazul în care va constata nerealizarea indicatorilor asumaţi, va aplica sancţiuni contravenţionale potrivit legii, în funcţie de cifra de afaceri realizată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In 4 judete din vestul tarii este dezastru. Dupa 2 zile de ninsori linistite si 40 cm strat de zapada depus situatia este urmatoarea:

    - Lugoj oras 35 000 locuitori fara current electric de 2 zile; 

    - 120 localitati ( 50 din Caras-Severin , 35 din Timis, etc. ) ; 

    Ce este de facut; anularea contractului intre Statul Roman si Enel Distributie Banat si trecerea sub jurisdictie romana. 

    Un astfel de dezastru s-a mai semnalat in 17 septembrie 2017 cand cu ocazia unei furtuni in zona banat timp de 3 saptamani, in multe localitati au fost lipsite de curent electric.Nu s-a inteles nimic si nu s-a facut nimic de catre ANRE macar sa ii dea o amenda substantiala de 50.000.000 ron. Acum ce facem noi nu avem drepturi numai puscariasii au? 

    Chiar nu va crapa obrazul de rusine vreti sa iesim in strada ca in Franta?  

    In septembrie 2017 au fost real 5 echipe care actionau pentru eleiminarea deranjamentelor si s-a mintit sa sunt pe teren 300 de echipe de remediere a deranjamentelor. 

    Si va mai mirati voi miticii ca vrem sa ne rupem de hotia ce vine dinspre Bucuresti? 

    Ce face acest ANRE doar accepta cresteri de pret in conditiile in care se simuleaza investitii in zona de distributie energie electrica care nu se fac si se face numai profit?

    La cine ne putem adresa ca sa se rezolve situatia? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb