Ţările nordice şi Germania, divizate în privinţa vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi

F.D.
Internaţional / 15 august 2022

Ţările nordice şi Germania, divizate în privinţa vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi

Ţările nordice şi Germania au dat semne de divizare astăzi, la Oslo, în legătură cu limitarea vizelor turistice acordate ruşilor, ca reacţie la invazia din Ucraina. Măsura, susţinută de Helsinki, întâmpină rezistenţă la Berlin, relatează Le Monde, potrivit g4media.ro.

"Ruşii obişnuiţi nu au început războiul, dar, în acelaşi timp, trebuie să înţelegem că ei susţin războiul", a declarat premierul finlandez Sanna Marin după o întâlnire între şefii de guvern nordic şi german. "Nu este corect ca cetăţenii ruşi să poată intra în Europa, în spaţiul Schengen, să fie turişti (...) în timp ce Rusia ucide oameni în Ucraina", a declarat ea într-o conferinţă de presă comună.

Ministerul finlandez de externe a prezentat la începutul lunii august un plan de limitare a vizelor turistice pentru ruşii care doresc să viziteze ţara, iar Helsinki ar dori o decizie la nivelul UE. De la interzicerea zborurilor din Rusia către UE, tot mai mulţi turişti ruşi călătoresc în ţara nordică, care are o graniţă lungă cu Rusia, pentru a tranzita către alte state europene.

Cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat rezervele cu privire la această măsură. "A fost o decizie importantă din partea noastră să impunem sancţiuni împotriva celor care sunt responsabili pentru război, împotriva multor oligarhi şi a celor care beneficiază financiar şi economic de pe urma regimului preşedintelui rus Putin", a spus el. "Vom continua să facem acest lucru, dar cred că acesta nu este războiul poporului rus, ci al lui Putin", a spus el.

În opinia sa, limitarea vizelor turistice ar penaliza, de asemenea, "toţi oamenii care fug din Rusia pentru că nu sunt de acord cu regimul rus". "Toate deciziile pe care le luăm nu ar trebui să le îngreuneze alegerea libertăţii şi să plece din ţară pentru a scăpa de regimul şi dictatura din Rusia", a susţinut el.

Suedia, prin vocea premierului său Magdalena Andersson, a declarat că nu a luat o decizie privind poziţia sa în această chestiune, în timp ce Danemarca a făcut apel la unitate europeană împotriva Moscovei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Finlandeza aia nu pare prea constienta ca ucrainienii ucideau si ei oameni (numiti de ei orci pentru a ii sub-umaniza) din 2014 pana in 2021, peste 10 000 potrivit Inaltului Birou al ONU pentru Drepturile Omului. Si ucrainienii aveau liber la vize Schengen.

    Poate ar trebui sa se mai informeze si sa nu mai debiteze fascisme, potrivit lui Ion Cristoiu care opineaza ca acest tip de interdictie generala de acordare a vizelor este un act fascist. Si sunt de acord cu el. 

    1. Anti-fascistule, Rusia a declanshat invazia, precum Germania in 1939. Ce nu intzelegi, tu shi altzii, e ca asta a schimbat totul. Incalcand dreptul internatzional. Care in Europa conteaza. Deci, gata cu vizele. Du-te in Crimeea sau in Abhazia la plaja, e shi mai ieftin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb