Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a prezentat azi, stadiul proiectului Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, precizând că în acest moment au loc verificarea documentaţie unice de achiziţii europene şi evaluarea proiectelor. Spitalul de la Cluj va avea 849 de paturi şi va deservi toată patologia, conform news.ro.
Nelu Tătaru a făcut o vizită, marţi, la amplasamentul proiectului Spitalului Regional de Urgenţă Cluj din comuna Floreşti.
"Ne aflăm pe amplasamentul viitorului spital regional de Urgenţă Cluj. Unul din cele trei spitale pe care Guvernul Ludovic Orban a aprobat îndicatorii tehnico-economici şi s-a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării şi au şi avizul Comisiei Europene. Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pe 5 mai, pe 22 iunie a obţinut şi avizul Comisiei Europene. Pe 17 iulie s-au deschis licitaţiile pentru proiecte, aflându-se în acest moment la verificarea documentaţiei unice de achiziţii europene precum şi la evaluarea proiectelor" a afirmat ministrul Sănătăţii.
El a prezentat apoi câteva date tehnice despre această uitate medicală.
"Spitalul Judeţean Regional de Urgenţă Cluj este un spital cu o suprafaţă totală de 151 de mii de metri pătraţi, cu o suprafaţă utilă de 70.000 de metri pătraţi şi cu amprentă la sol de 28.800 de metri pătraţi. Este un spital care va deservi toată patologia, este un spital cu 849 de paturi, 744 de paturi pentru spitalizare acuţi, 105 paturi pentru situaţii şi pentru structuri critice. Tot în acest spital vom regăsi 60 de paturi pentru Unitatea de Primire Urgenţe, 70 de cabinete pentru ambulatoriu, 15 cabinete şi paturi pentru spitalizarea de zi pentru specialităţile chirurgicale, 12 paturi pentru specialităţile medicale cu internare de zi", a mai declarat ministrul Sănătăţii.
Spitalul Regional Cluj va avea cinci etaje şi va beneficia şi de heliport.
"Acest spital va avea parter, subsol şi cinci etaje. La subsol vom avea cele necesare gospodăriei, spălătorie, dezinfectări şi alte utilităţi. La parter şi etajul 1 se vor întinde tot ce înseamnă investigaţii, diagnosti, tratament precum şi tratamentele de ambulatoriu. Tot în acest spital la aceste niveluri vom avea şi activitatea didactică, Spitalul Judeţean de Urgenţă Regional Cluj va fi şi spital în care se vor desfăşura activităţi didactice. Spitalizarea pentru acuţi se va găsi în cele trei turnuri, celelalte investigaţii se vor face în acea suprafaţă de la etajul 1 şi parter. Tot aici vom avea şi heliportul", a precizat Nelu Tătaru.