"TCE Logistică" creşte cu 40 de procente de Sărbători

I.P.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 19 decembrie 2007

Cifra de afaceri a TCE Logistică a atins, după 11 luni din 2007, pragul de 10 milioane de euro. În noiembrie, TCE a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 40 de procente, depăşind 1,2 milioane de euro. Trendul din noiembrie este o urmare firească a evoluţiei din luna octombrie a businessului de logistică, ambele luni depăşind cu aproape 50 de procente media cifrei de afaceri lunare realizată în restul anului. În decembrie trendul din ultima parte a anului se păstrează, însă cifrele din această lună vor fi afectate de zilele libere şi sărbătorile legale.

În decembrie, traficul în depozitele şi pe platformele TCE Logistică din Bucureşti şi din ţară nu a simţit niciun recul cauzat de evoluţia defavorabilă a monedei europene. La sfârşitul acestei luni, creşterea faţă de anul trecut se va ridica la 40 de procente.

Din perspectiva volumelor de marfă, TCE Logistică a transportat în noiembrie 25 de mii de paleţi - o creştere efectivă de 20 de procente faţă de aceeaşi lună a anului trecut. La capitolul colete creşterea pe noiembrie este de 25 de procente, comparativ cu aceeaşi lună de referinţă din 2006. Dacă masurăm cantitatea de marfă în tone, în 2007 compania a transportat cu 30% mai mult decât în noiembrie 2006. "Ultimul trimestru din 2007 se dovedeşte a fi unul profitabil pentru TCE Logistică, investiţiile de până acum dovedindu-şi eficienţa", susţine Sorin Sofian, director al TCE.

Un alt aspect important pentru TCE Logistică şi cu implicaţii la nivelul dezvoltării pieţei de distribuţie este creşterea pe zona de Cargo just-in-time. Traficul generat de mass-market este în creştere cu circa 35 de procente faţă de anul precedent. "TCE Logistică a rămas, practic, singurul jucător pe o piaţă a distribuţiei în timp real şi asta se vede cel mai bine în creşterile substanţiale ale numărului de livrări către lanţurile de hipermarket-uri, cash&cary etc. Livrăm zilnic marfă în regim curierat, dar la preţ şi cantitate de cargo, cu plecări zilnice din toate zonele pe care le deservim", susţine Sofian.

Regimul ridicat al traficului de sfârşit de an aduce creşteri majore pe hub-urile din Bucureşti şi Braşov, dar şi pe platformele din Timişoara, Iaşi şi Cluj. "Faptul că în Hub-ul din Braşov activitatea s-a mărit de aproape 5 ori denotă o creştere substanţială a transportului ţară-ţară, cu alte cuvinte a businessurilor din afara Bucureştiului", declară Sofian. "Un alt argument în favoarea creşterii acestui segment este deschiderea unei platforme cu propriile maşini şi spaţiu de depozitare în Slatina, oraş pe care îl deserveam până acum din Craiova".

Compania dispune în prezent de 250 de vehicule proprii cu masa utilă între 800 de kg şi 7 tone. Parcul auto pe care îl mişcă zilnic numără, însă, peste 300 de maşini, restul de aproximativ 50 de maşini, în majoritate camioane grele, fiind subînchiriate.

TCE Logistică este divizia de logistică a RTC Holding - unul din cele mai mari grupuri de distribuţie şi retail din România. În 2005, TCE Logistică a realizat o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, iar în 2006 a atins valoarea de 8,5 milioane euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb