Două noi linii tehnologice automatizate pentru producţia de măşti chirurgicale au fost instalate la fabrica Techtex, în acest fel capacitatea de producţie actuală urmând să crească la 350.000 de bucăţi/zi, a anunţat, marţi, pe propria pagină de Facebook, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.
" La Techtex, parte a grupului Taparo, au fost instalate încă două linii tehnologice automatizate pentru producţia de măşti chirurgicale, crescând capacitatea de producţie actuală la 350.000 de bucăţi/zi. Până la finele lunii aprilie va mai fi instalată o linie de producţie de măşti chirurgicale. De săptămâna viitoare fabrica va fi utilată şi cu o linie de producţie de măşti FFP 2, pentru spitale, pentru a-i proteja pe cei din linia întâi. Până la sfârşitul lunii aprilie producţia de măşti FFP 2 va fi de 150.000 pe zi. Am demonstrat că se poate, pentru că facem asta pentru a-i proteja pe români de inamicul nevăzut şi nemilos. Împreună facem România bine", a scris Popescu.
Producţia de măşti de protecţie sub licenţă este certificată de Agenţia Naţională a Medicamentului. O parte din producţie este realizată prin firma Techtex-Oşorhei, judeţul Bihor, parte a grupului de firme din Târgu Lăpuş.
Tot în cursul zilei de marţi, ministrul Economiei a anunţat, pe propria pagină de socializare, că la Romarm se instalează trei linii de producţie de măşti chirurgicale.
"Astăzi, la Romarm, companie din portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, se instalează echipamentele automatizate pentru trei linii de producţie de măşti chirurgicale. Astfel, Romarm va avea, până la sfârşitul lunii, capacitate de producţie maximă de 500.000 de măşti chirurgicale, pe zi. Totodată, echipamentul necesar pentru linii de producţie de măşti tip FFP2, pentru spitale, va ajunge în România după Paşte, după care va fi instalat la Romarm. Împreună facem România bine", a notat ministrul Economiei", potrivit oficialului.
La începutul lunii aprilie, Virgil Popescu declara că producţia de măşti chirurgicale româneşti poate ajunge la 1 milion de bucăţi zilnic începând din 15 aprilie, astfel că din acea dată nu vor mai exista probleme cu aprovizionarea cu acest tip de produse.
"În acest moment, exceptând fabricile de confecţii, care nu produc cu maşini automate de producţie a măştilor, există un singur producător care a pus o linie automată în producţie şi produce în momentul de faţă 120.000 - 130.000 de măşti pe zi. Din 15 aprilie, la acel producător ne putem duce la 400.000 - 500.000 de măşti zilnic, în paralel cu echipamentele automatizate comandate de compania Romarm, pe care sperăm să le punem în funcţiune tot în data de 13-14-15 aprilie, practic vom putea dubla această capacitate şi încercăm să ajungem la 1 milion de măşti zilnic", a afirmat Popescu, la Digi 24.
Acesta a adăugat că măştile vor fi distribuite populaţiei şi personalului de asigurare a ordinii şi a măsurilor de carantină.
1. Felicitari Domnului FILIP !!! Poporu' Roman va
(mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2020, 23:06)
?
Este laudabila aceasta initiativa privata care vine sa ajute poporul roman intr-o perioada foarte dificila insa pentru cineva din industrie, care vede putin mai departe decat prima impresie, nu este decat cea mai buna afacere a “secolului” , o metoda usoara in care investesti mai nimic (subventionat fiind de stat) si faci un profit urias!
de ce spun asta ? pai, plecand de la materia prima din care este facuta aceasta masca, Polipropilena Homopolimer produs pe meleaguri mioritice (la Rompetrol Navodari), cost cca 0.89-0.98 EUR/kg livrat CIP OSORHEI , adaugand si un cost de procesare (Extrudare pe linie SPUNBOND + manufactura / taiere si sudura masti in 3 straturi, ambalare) – 0.14 ..max 0.25 EUR/kg , plus costuri cu amortizare, pesonal salarii chirii…etc…rezulta costul total de productie al unei bucati (al unei masti de protectie) este de 0,35 LEI – sa zicem maxim 0,4 LEI / buc.
(un altfel de calcul, dupa cum puteti vedea si in poza din fabrica, materialul are o densitate de 20g/mp x 3 straturi = 60g/mp, acum faceti socoteala cate bucati scoateti dintr-un metru patrat care are 60 grame si apoi vedeti ce gramaj are fiecare bucata);
Techtex vinde aceste masti catre entitatile din Romania cu 3 LEI + TVA/ bucata rezultand astfel un adaos comercial de
650% ( sase sute cincizeci la suta ) , ce parere aveti acum ?
PLAN DE AFACERI:
Se investeste in materie prima, procesezi un camion de 22 tone de polipropilena care te costa cca 22’000 EURO si obtii textil netesut (spunbond) pe care il prelucrezi (pliere , taiere si lipire) si il vinzi cu un adaos comercial de 650%….si obtii pe el 165’000 euro.
Suna bine ?
dar daca procesezi si vinzi 6-7…10 camioane pe luna ? targetul lor este sa produca 10 milioane de masti pe luna, super tare afacerea, nu ??!
Sincere Felicirari domnului Filip si suporterilor Dumnealui din Guvern , impreuna cu care, mai trag o teapa poporului roman, in numele COVID-19 !
Sunt foarte curioasa daca din atatia reporteri buni si impartiali ce avem pe la toate posturile, canalele de stiri si newspaper se sesizeaza cineva sa le puna si doua intrebari de genul…
”de ce domnule se vinde asa de scump acea bucatica de textil de cateva grame ??
cu cine din guvern se imparte acest profit urias ?? si colac peste pupaza mai si pozeaza cu totii in « salvatori de neam si tara »
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2020, 04:10)
Grație că există și fini observatori.
Guvernanții de astăzi tâlharii de serviciu. O mizerie de guvernare liberală!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Alina în data de 16.04.2020, 17:31)
Speram ca o dată cu creșterea ofertei apar si reducerile de pret