Tehnologii împotriva covid care pot deveni standard în locurile publice

A.P.
Miscellanea / 4 iulie 2020

Tehnologii împotriva covid care pot deveni standard în locurile publice

Noi tipuri de tehnologii care pot fi utilizate pentru a se asigura că zonele publice, precum biroul de la muncă şi aeroporturile, sunt lipsite de coronavirus, sunt - momentan - principala preocupare a minţilor creative, anunţă Zerohedge.

În afară de obişnuitele produse de igienizare pentru mâini şi măşti de faţă, FT a publicat un raport în această săptămână prin care prezintă unele dintre tehnologiile pe care întreprinderile aleg să le utilizeze pentru a curăţa suprafeţele şi spaţiile.

Shaun Fitzgerald, profesor invitat la Universitatea din Cambridge, a declarat: "Pandemicele de genul acesta pot oferi teren fertil pentru mintea creatoare să se gândească la cum să facă lucrurile diferit."

O opţiune este auto-curăţarea suprafeţelor. În timp ce virusul poate rămâne în viaţă până la 72 de ore pe materiale plastice şi oţel, argintul şi cuprul au un registru de ucidere a viruşilor şi bacteriilor în patru ore. Felicity de Cogan, cercetător la Universitatea din Birmingham şi fondator NitroPep, a declarat că intervalul de timp trebuie să coboare la "secunde până la minute".

Compania ei lucrează la dezvoltarea straturilor de materiale cu vârfuri de particule care puncţionează şi omoară viruşii în câteva minute. Agenţii antimicrobieni ai companiei sale pot fi adăugaţi pe birouri, pereţi şi alte suprafeţe şi rup "orice cu membrană".

Cogan a spus: "Nu necesită o schimbare de comportament, ci doar stă acolo şi ucide orice."

Într-un test pilot demarat pe o navă Royal Navy, acesta a ucis mai mult de 95% din bacterii precum E. Coli şi MRSA. Cogan îşi propune să îl implementeze în transportul, dacă se dovedeşte că este capabil să omoare coronavirusul.

O altă opţiune este iradierea UV. Ideea "germicidului ultraviolet" este cunoscută de ani de zile, dar acum capătă un alt aspect. Razele UV sunt folosite pentru uciderea microorganisme prin ţintirea ARN în viruşi şi ADN în bacterii şi ciuperci. Lămpile UV s-au dovedit în trecut eficiente în oprirea tuberculozei rezistente la medicamente în încăperi mari.

Tehnologia este bună pentru încăperi mari şi medii aglomerate şi slab ventilate. Covid a accelerat cererea pentru roboţi UV care emit lumină UV şi care deteriorează bacteriile şi virusurile până în punctul în care nu mai pot funcţiona. Aceşti roboţi costă aproximativ 60.000 de euro fiecare şi pot fi găsiţi în locuri precum spitale şi hoteluri.

O a treia tehnologie folosită sunt monitoarele care verifică nivelul de CO2 din încăperi. În Elveţia, cercetătorii încearcă să dezvolte senzori care detectează virusul în sine. Institutul Federal Elveţian de Tehnologie (ETH Zurich) şi Laboratoarele Federale Elveţiene pentru Ştiinţa şi Tehnologia Materialelor (Empa) au dezvoltat împreună un senzor în interiorul unei camere care emite lumină dacă sesizează ARN coronavirus. Testele pilot vor începe curând.

În cele din urmă, ventilaţia este o altă tehnologie care merită menţionată. Sistemele HVAC joacă un rol imens în acumularea picăturilor de aerosoli şi îmbunătăţirea cantităţii de aer proaspăt pe care o persoană o primeşte. Acest lucru poate fi valabil mai ales în spaţii limitate, cum ar fi ascensoare şi avioane.

Un lucru este sigur: lumea se schimbă şi evoluează în încercarea de a face faţă ameninţării pandemice în moduri în care acum 6 luni nu am fi crezut niciodată posibil. Cu siguranţă, acest lucru va duce la o întreagă serie de noi startup-uri Silicon Valley, conchide sursa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Lumea se schimba dar nu in directia dorita de cetateni (adica material si spirtual in favoarea oamenilor) ci fix in direectia opusa, dorita de corporatii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb