Televiziunile investesc masiv în sport

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 21 noiembrie 2018

Televiziunile investesc masiv în sport

Fotbalul englez este o "industrie" foarte profitabilă. Interesul enorm este dovedit de sumele astronomice cu care se vând drepturile TV. O simplă comparaţie între fotbalul autohton şi primele două ligi engleze este strivitoare pentru competiţia autohtonă.

În această săptămână, postul de televiziune Sky Sports a achiziţionat drepturile de televizare pentru a doua ligă engleză de fotbal, pentru următorii cinci ani, pentru suma de 668 de milioane de euro. Cincisprezece cluburi din Championship au dorit să refuze oferta Sky, apreciind că acest contract este pe o perioadă prea mare şi nu aduce prea mulţi bani. Dar pentru EFL, oferta Sky a fost cea mai bună pentru cluburi, care vor putea propune serviciile streaming suporterilor pentru anumite meciuri. Cu acest acord, Sky va putea difuza 138 de meciuri pe sezon, totalul urmând să includă şi 20 de partide din League One şi League Two, a treia, respectiv a patra ligă engleză.

Sky Sports şi BT Sport au plătit în 2015 pentru drepturile TV din Premier League nu mai puţin de 5,1 miliarde de lire sterline (7 miliarde de euro) pentru meciurile din perioada 2016-2019. Conform contractului, Sky Sports va difuza 126 de partide pe sezon iar BT Sport 42, fiecare meci transmis costând aproximativ 13.500.000 de euro. Iniţial se spera ca drepturile să fie cumpărate cu 6 miliarde de euro, sumă care era oricum cu 40% mai mare decât cea din contractul aflat în derulare, dar în cele din urmă toate estimările optimiste au fost depăşite. Drepturile TV pentru meciurile din Liga 1 pentru cinci ani au fost vândute cu 167.500.000 de euro. Practic în cinci ani toate cluburile din Liga 1 vor încasa puţin mai mult decât va lua pentru un sezon ultima clasată din prima ligă engleză (135.000.000 euro), dar mai puţin decât campioana (210.000.000 euro). În materie de transmisii TV, cele trei mari campionate sportive ale SUA (NBA - baschet, NFL - fotbal american şi MLB - baseball) sunt la un nivel colosal. În 2014, Liga nord-americană de baschet (NBA) a semnat un contract pe opt ani cu Turner Broadcasting şi Walt Disney Company pentru cedarea drepturilor TV pentru perioada 2016-2025 în schimbul a 24 de miliarde de dolari. Trebuie precizat că acest contract vizează doar drepturile de difuzare pe teritoriul SUA. Prima poziţie însă în privinţa vânzării drepturilor este deţinută de campionatul profesionist de fotbal nord-american. Conducerea NFL a cedat drepturile TV către televiziunile CBS, NBC, Fox şi ESPN pentru 39,6 miliarde de dolari pentru opt sezoane (2014-2022), 4,95 miliarde de dolari pe sezon. MLB, liga de baseball, a cedat în 2012 drepturile către Fox Sports şi Turner Broadcasting pentru nouă sezoane, suma fiind de 6,8 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb