Tema Energy se va lista la BVB, în primul semestru al anului

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 24 martie 2022

Tema Energy se va lista la BVB, în primul semestru al anului

Compania, specializată în centre de date, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 8,75 milioane de euro

Tema Energy, dezvoltator de centre de date din ţara noastră, se va lista în primul semestru al acestui an la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), conform unui comunicat de presă preluat de economica.net.

Mihai Manole, Managing Partner Tema Energy, spune: "Listarea la Bursă este o validare a parcursului si potenţialului nostru. Ne dorim un free-float sănătos, care să asigure o valoare de piaţă reală şi corectă, însă nu ne grăbim - rămânem flexibili şi responsabili faţă de business şi de ceilalţi acţionari. Bursa va crea multiple instrumente pe care suntem pregătiţi să le fructificăm. Printre acestea se numără accesul la capital pentru noi direcţii strategice, prin emisiune de acţiuni sau obligaţiuni, achiziţii şi, nu în ultimul rând, motivarea şi retenţia de personal esenţial - o resursă cheie pentru activitatea Tema Energy.

Listarea la BVB reprezintă nivelul superior la care trece compania pe fondul performanţei accelerate din ultimii ani, în pofida contextelor economice şi politice provocatoare. În 2021, Tema Energy a înregistrat o cifră de afaceri de 8,75 milioane de euro, cu 22% mai mult decât în 2020. Profitul a crescut şi el cu 40% în 2021 faţă de anul precedent. Perspectivele companiei sunt la fel de solide. Tema Energy vizează ca în următorii cinci-zece ani să-şi mărească cifra de afaceri cu 10%-15% anual. De asemenea, compania are în plan ca într-un termen de 2-3 ani să se extindă la nivel regional, în ţările vecine nouă, mai arată sursa menţionată.

Procesul de listare este asistat de Goldring, societate brokeraj din Târgu Mureş cu o activitate de peste 20 de ani în piaţa noastră de capital.

În paralel, compania lucrează la mai multe proiecte, printre care centrele de date Cluster Power, centrele de date mobile pentru IGPR-Poliţia Română şi organizarea DataCenter Forum, singurul eveniment de profil din România. Prima fază a campusul-ului Cluster Power este finalizată în proporţie de 98%, Tema Energy fiind integratorul de tehnologie pentru aceste centre de date cu baza la Craiova.

De asemenea, Tema Energy este în curs de a finaliza unul dintre cele mai mari centre de date mobile din ţară, în parteneriat cu Arctic Stream. Proiectul prevede livrarea unui container IT de 13 Rack-uri pentru IGPR - Poliţia Română şi este în curs de recepţie şi de testare, conform sursei amintite.

Tema Energy a fost înfiinţată în 2002, având în prezent o expertiză recunoscută în sisteme de power supply şi alte soluţii complexe de engineering.

Compania şi-a dezvoltat, începând cu 2018, propriile soluţii IT de monitorizare şi control al infrastructurii, atât pentru centre de date cât şi pentru alte sisteme: management-ul echipamentelor si infrastructurilor de electro-alimentare si auxiliare - Tema Infra Suite, precum şi monitorizarea centrelor de date - Tema DC Management, potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Goldring ne-a fericit cu CLAIM. Acum nici 9 luni i-a bagat pe BVB ca mare companie care atrasese milioane si urma sa faca profituri de milioane anual.

    Azi CLAIM scrie in raportul anual ca fiindva e'microentitate' nu e datoare sa scrie nimic in Raportul administratorilor, doar formularul oficial de bilant. 

    Splendida transformare in cateva luni si o oaza de speranta pentru investitori, ce poate fi mai imbietor decat tacerea companiei.

    FC AERO tunul Bucuresti!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb