Temad Co estimează o creştere a cifrei de afaceri de 8% în 2014

E.D.
Companii #Construcţii / 12 iunie 2014

Temad Co, importator şi distribuitor de produse auxiliare pentru construcţii şi industrie, a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro şi un profit net de 1,4 milioane de euro şi estimează vânzări în creştere cu 8% în 2014.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, faţă de anul 2012, afacerile Temad Co au înregistrat o creştere de 2%, în contexul în care piaţa de construcţii a scăzut constant în ultimii ani.

"În 2014 estimăm o creştere a vânzărilor de 8% susţinută de o revenire a pieţei de construcţii, atât în domeniul construcţiilor civile cât şi în cel industrial. De asemenea, sectorul amenajărilor şi renovărilor sau reabilitărilor va înregistra o creştere semnificativă, cu un impact pozitiv în vânzările de materiale de construcţii", a declarat Florin Madar, Director General Temad Group.

În prezent, compania are 14 filiale cu depozite locale şi deţine un portofoliu de peste 3.000 de articole, cuprinzând în total 27 de mărci internaţionale şi proprii. Produsele distribuite de Temad sunt prezente în toate reţelele moderne de tip DIY, în peste 80% din celelalte reţele, supermarketuri, hipermaketuri, discounteri, în peste 4.000 de magazine tradiţionale şi în peste 1.000 de fabrici, şantiere, ateliere sau service-uri auto.

Înfiinţată în 1994, compania Temad şi-a început activitatea de distribuţie într-un spaţiu modest cu doar 4 angajaţi. În următorii ani, compania s-a dezvoltat puternic la nivel naţional, numărul angajaţilor cât şi cifra de afaceri întregistrând creşteri importante: de la 12 angajaţi în 1999 la 170 în 2008 şi o cifră de afaceri care a crescut de la 1,28 milioane de euro în 1999 la 25 milioane în 2008, nivel pe care compania a reuşit să il menţină constant şi în timpul crizei.

Printre primele mărci importate şi comercializate în România au fost Bison, Griffon, Dupli-Color, Ellen Flex, brandul Bison fiind în continuare unul dintre cele mai vândute, alături de marca proprie Termico - plasă din fibră de sticlă produsă în fabrica de la Braşov.

În luna mai a anului 2012, Temad a deschis o fabrică de prelucrare a profilelor din aluminiu pentru placări şi pardoseli. Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Programului Operaţional Sectorial "Creşterea competitivităţii economice", având un buget de 250.000 euro. Noua fabrică are, din 2013, o producţie anuală de 1 milion de metri liniari de profile de aluminiu.

Temad şi-a extins activitatea în 2013 prin crearea propriilor centre de producţie şi fondarea grupului de firme Temad, care acum cuprinde: Temad Energie - centrală fotovoltaică, Temad Producţie - fabrică de plasă de fibră de sticlă şi Temad Co - importator şi distribuitor naţional de produse auxiliare pentru construcţii şi industrie.

Fabrica de plasă de fibră de sticlă a fost construită printr-o investiţie de peste 1 milion de euro şi are o capacitate de producţie anuală de aprox. 9 mil. mp, asigurând astfel necesarul pentru reabilitarea termică a peste 4.500 de blocuri cu 10 etaje. Fabrica este amplasată la Braşov şi are un număr de 50 de angajaţi.

Tot in 2013, Temad a pus bazele companiei Temad Energie prin construirea centralei fotovoltaice de la la Raşnov - Braşov care are o capacitate de 2.592 MWp şi poate asigura energia necesară pentru 1.500 de locuinţe. Investiţia totală în centrala fotovoltaică a fost de 3,5 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb