TEODOR MELEŞCANU A FOST NUMIT VICEPREŞEDINTE AL ALDE Daniel Chiţoiu se retrage din funcţia de secretar general al partidului

I.P.
Ziarul BURSA #Politică / 12 ianuarie 2016

Teodor Meleşcanu a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al ALDE şi va avea ca responsabilitate principală problemele de politică externă şi problemele de securitate naţională, în care are o experienţă îndelungată, a declarat ieri, copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vicepreşedintele ALDE Teodor Meleşcanu a declarat: "În calitatea pe care o avem ca partid de opoziţie suntem datori să sancţionăm derapajele Guvernului, care din punctul nostru de vedere nu răspund intereselor fundamentale ale României".

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a anunţat ieri că secretarul general al partidului, Daniel Chiţoiu, se retrage din funcţie, dorindu-şi ca în perioada imediat următoare să-şi îmbunătăţească latura profesională.

Daniel Chiţoiu a spus pe Facebook: "La acest început de an am luat decizia de a renunţa la funcţia de secretar general ALDE şi de a face paşii necesari retragerii din viaţa politică pentru perioada ce va urma, astfel încât să pot dedica mai mult timpul activităţii profesionale.

Vă mulţumesc pentru tot sprijinul acordat în carierea mea politica, pentru prietenia şi colegialitatea pe care mi le-aţi arătat de-a lungul timpului, pentru încrederea pe care aţi avut-o în proiectele noastre.

Nu mi-a fost uşor să iau această decizie, dar am ţinut cont de considerente de ordin personal atunci când am decis să fac acest pas. Voi rămâne un liberal, un om dedicat ideilor şi principiilor de dreapta, un susţinător al ALDE şi al proiectelor sale.

Pentru a nu exista motiv de speculaţie cu privire la gestul meu, vă transmit că a fost o hotărâre unilaterală în urma căreia am decis să îmi dedic mai mult timp activităţii în mediul privat.

Rămân membru ALDE şi privesc cu încredere viitorul formaţiunii noastre politice în faţa alegerilor locale şi parlamentare din 2016".

Ieri, a fost nominalizat senatorul Nicolae Nasta în funcţia de secretar general al ALDE, alături de deputatul Damian Florea.

Tot la conferinţa de presă de ieri, Daniel Constantin a tras un semnal de alarmă cu privire la ceea ce se întâmplă în sectorul public, cu privire la o serie de numiri, care, în opinia domniei sale, trebuie să fie făcute cu mai mare atenţie de către prim-ministrul Cioloş: "Vedem în fiecare zi numiri, mai mult sau mai puţin controversate, a unor oameni care au făcut parte nu din unul, ci din mai multe partide politice. Sigur, nu generalizăm, dar tragem un semnal de alarmă că nu se urmează linia numirii unui guvern de tehnocraţi".

Daniel Constantin: "Fundaţia înfiinţată de Victor Ponta nu urmăreşte un scop politic"

Fundaţia înfiinţată de Victor Ponta îşi propune să promoveze proiecte internaţionale, din care să facă parte şi România, a declarat ieri Daniel Constantin, care va face parte din această structură. Domnia sa a precizat: "Sunt foarte mulţi ani în care România, din păcate, a fost ocolită de marile proiecte regionale sau internaţionale, iar ideea domnului Ponta este generoasă din acest punct de vedere. M-am alăturat cu mare plăcere acestei fundaţii, având în vedere experienţa mea ca ministru al Agriculturii. Cred că şi din această perspectivă a agriculturii putem să atragem investiţii, să angrenăm România în comerţul regional sau internaţional. Vreau să spun de la început, foarte clar, că această fundaţie nu urmăreşte un scop politic.

Am văzut abordări de genul «Ponta îşi lansează fundaţia politică». Prin lege ştiţi foarte bine că o fundaţie nu face politică şi nu poate fi angrenată din punct de vedere politic. Sigur, am primit şi întrebarea dar ce se va întâmpla dacă va urma modelul Mişcării Populare. Nu. Din câte am înţeles, domnul Ponta nu vizează niciun fel de activitate politică, nici individual şi nici cu fundaţia în perioada imediat următoare şi ca atare cred că astfel de zvonuri ar trebui să le dezminţim încă de la început".

Referitor la relaţia ALDE - PSD, Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că este "o relaţie colegială, bazată pe buna colaborare pe care am avut-o atâta vreme cât am făcut parte împreună din coaliţia de guvernare": "Avem o relaţie politică care, cred eu, trebuie să continue, în măsura în care avem un interes comun şi anume, tot ceea ce am construit în aceşti trei ani şi doresc să vă anunţ de pe acum că vom face un bilanţ al guvernării şi vom prezenta o serie de rezultate. Avem un bilanţ pozitiv, pe care cred că împreună trebuie să ni-l apărăm pentru că, sigur, în această confruntare politică, de foarte multe ori, adversarii încearcă să minimalizeze ceea ce ai reuşit să faci şi politica distructivă care a caracterizat cele două mandate ale fostului preşedinte încă se perpetuează în România. Deci, dacă vreţi, este o bază de a colabora în continuare şi în Parlament şi în afara Parlamentului, dar lucrul acesta nu înseamnă o alianţă politică pentru alegeri. Faptul că avem o relaţie civilizată...ne-am despărţit, ca să zicem aşa, pentru că s-a destrămat coaliţia, nu din alt motiv, pentru că nu ne-am înţelege. Nu avem subiecte de dispută. Fiecare ne-am poziţionat diferit, ne continuăm drumul politic cu identitatea fiecăruia, aşa cum înţelegem să ne-o definim".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb