TeraPlast şi-a majorat cu 32% participaţia la Depaco, ajungând la 99%

D.V.
Piaţa de Capital #Construcţii / 13 mai 2019

TeraPlast şi-a majorat cu 32% participaţia la Depaco, ajungând la 99%

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcţii cu capital românesc, şi-a majorat cu 32% participaţia la Depaco, o companie de sisteme complete pentru acoperişuri prin brandul Wetterbest, ajungând la 99%.

Conform unui comunicat remis redacţiei noastre, în urma contractului încheiat în data de 10 mai 2019, investiţia totală a TeraPlast în deţinerea a 99% din Depaco va depăşi 17 milioane de euro. Preţul de 5,1 milioane de euro pentru deţinerea adiţională de 32% se va deconta până în decembrie 2020.

"Achiziţia se încadrează în politica Grupului TeraPlast de a-şi consolida participaţiile în subsidiarele sale. Evoluţia business-ului de la intrarea în Grupul TeraPlast şi până acum ne confirmă încrederea pe care am avut-o şi o avem atât în potenţialul companiei, cât şi în oportunităţile pe care le poate oferi piaţa de învelitori, a cărei valoare este de peste 300 milioane de euro", a declarat Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie al TeraPlast.

În primul trimestru din 2019, Wetterbest a avut cea mai mare contribuţie la evoluţia cifrei de afaceri consolidate a Grupului TeraPlast, adăugând 3,9 milioane de euro faţă de trimestrul 1 din 2018. Creşterea vine ca urmare a măsurilor implementate la nivelul departamentului comercial, precum şi a dezvoltării segmentului industrial.

Pentru 2019, compania îşi propune o cifră de afaceri de 55 milioane de euro, cu 18% peste valoarea din 2018 şi creşterea cu 51% a EBITDA, până la 4,6 milioane de euro. La aceste obiective va contribui şi noua facilitate de producţie, obiectul proiectului cofinanţat prin schema de ajutor de stat, care va funcţiona începând cu trimestrul 3 al acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb