"Teraplast" va achiziţiona jumătate din compania "Depaco"

Andrei Stan
Piaţa de Capital #Construcţii / 2 martie 2017

"Teraplast" va achiziţiona jumătate din compania "Depaco"

Producătorul de materiale de construcţii "Teraplast" (TRP) va achiziţiona pachetul de 50% din compania "Depaco", ce comercializează brandul "Wetterbest" pe piaţa de ţiglă metalică, informează un comunicat al TRP, remis Redacţiei.

Achiziţia este una strategică pentru grupul "Teraplast" în contextul în care subsidiara "TeraSteel" este liderul pieţei de structuri metalice zincate, iar noile produse ce vor intra în portofoliu vor fi complementare, susţine compania.

Mircea Hotoleanu, director general "Teraplast", a afirmat: "Depaco este o companie solidă şi estimăm că prin parteneriatul cu Teraplast va putea accelera trendul de creştere şi de dezvoltare. Apartenenţa la Grupul Teraplast va genera pe de o parte sinergii de aprovizionare, iar pe de altă parte va dezvolta piaţa de desfacere, în principal în zona Transilvaniei şi pe pieţele externe, în contextul în care peste 20% din cifra de afaceri a Grupului Teraplast se realizează din export".

La rândul său, Dragoş Irimescu, directorul general al "Depaco", a precizat: "În ultimii ani am primit mai multe oferte de cumpărare, în principal de la fonduri de investiţii, însă nu le-am dat curs pentru că ei de cele mai multe ori vin cu bani, însă nu au know-how în domeniu. În schimb, Teraplast este un grup industrial cu tradiţie şi cu expertiză în domeniu, care activează pe piaţă de peste 120 de ani şi avem încredere că se va implica în dezvoltarea viitoare a business-ului pe care l-am construit. Prin asocierea cu Grupul Teraplast vom avea o putere mai mare de negociere la furnizori, şi în plus vom avea acces la un portofoliu de mii de clienţi din zona Transilvania şi de pe pieţele externe. În contextul sinergiilor ce se vor crea ţintim poziţia de lider pe piaţa în domeniu".

Achiziţia pachetului de părţi sociale este condiţionată, între altele, de aprobarea acestei tranzacţii de către Adunarea Generală a Acţionarilor "Teraplast" şi de obţinerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurenţei.

TRP precizează că valoarea achiziţiei părţilor sociale de 50% din compania "Depaco" nu depăşeşte pragul de 10% din cifra de afaceri aferentă ultimelor situaţii financiare anuale ale "Teraplast".

Compania "Depaco" a fost înfiinţată în anul 1999 şi este al doilea producător de ţiglă metalică de pe piaţa din ţara noastră, potrivit comunicatului citat. În prezent, procesul de producţie din fabrica "Depaco" de la Băicoi se desfăşoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru ţiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi şi burlane şi pentru multe alte accesorii. În anul 2016 firma a avut o cifra de afaceri de 130 milioane lei, EBITDA de 15,76 milioane lei şi un profit net de 11 milioane lei.

În urma acestei tranzacţii, "Teraplast" va achiziţiona pachetul de 50% din părţile sociale ale "Depaco" (care la rândul sau deţine 51% din părţile sociale ale societăţii "Cortina" WTB), iar asociatul fondator, Dragoş Irimescu, va rămâne un asociat important al companiei. Operaţiunile "Depaco" vor fi conduse de Valeriu Irimescu din poziţia de director general.

Grupul "Teraplast" rulează o cifra de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al grupului este structurat pe şase linii de business: instalaţii şi amenajări, profile tâmplărie, granule, panouri termoizolante, structuri metalice zincate şi tâmplărie termoizolantă.

Facilităţile de producţie ale companiilor din grup sunt localizate în Parcul Industrial "Teraplast", dezvoltat pe o suprafaţă de peste 200.000 mp, în extravilanul municipiului Bistriţa. În perioada 2007-2015, grupul "Teraplast" a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, dar şi în extinderea portofoliului de produse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb