"Teva" vinde instrumente de datorie de 5 miliarde de dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 ianuarie 2018

"Teva" vinde instrumente de datorie de 5 miliarde de dolari

Compania israeliană "Teva Pharmaceutical Industries" Ltd., cel mai mare producător de medicamente generice din lume, vrea să obţină 5 miliarde de dolari din vânzarea de instrumente de datorie, în contextul în care are nevoie de bani pentru restructurare.

"Teva" a informat, în documentele depuse la autoritatea pieţei americane de capital (U.S. Securities & Exchange Commission - SEC): "Putem vinde aceste titluri către sau prin intermediul unuia sau mai multor subscriitori, dealeri sau agenţi, ori direct către cumpărători. Veniturile nete din vânzarea de titluri vor fi utilizate în scopuri corporative generale, care pot include majorări ale capitalului de lucru, investiţii sau extinderea unor credite către filialele noastre şi rambursarea datoriilor".

La finele lui 2017, "Teva" a anunţat un plan de restructurare care presupune combinarea operaţiunilor de producţie a medicamentelor generice cu cele de specialitate, reducerea cu peste 25% a forţei de muncă (14.000 de locuri de muncă la nivel mondial) şi închiderea mai multor fabrici.

Tot atunci, "Teva" a anunţat că va suspenda plata dividendelor pentru acţiunile ordinare şi pentru certificatele de depozit în cadrul planului de restructurare destinat să reducă în mod semnificativ costurile - cu trei miliarde de dolari până la sfârşitul lui 2019.

Directorul general al "Teva", Kare Schultz, a apreciat că reducerea cu un sfert a personalului este crucială pentru restabilirea securităţii financiare şi stabilizarea afacerilor companiei. "Teva" se confruntă cu datorii de aproape 35 de miliarde de dolari după ce, în 2016, a achiziţionat "Actavis" pentru 40,5 miliarde de dolari.

Pe plan global, "Teva" avea aproape 57.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2016, inclusiv peste 10.000 în SUA, 24.000 în Europa şi peste 6.800 în Israel.

În septembrie 2017, "Teva" l-a angajat pe danezul Kare Schultz de la "Lundbeck" în funcţia de director general, pentru a-i calma pe investitorii îngrijoraţi de viitorul companiei. Este pentru prima dată în istoria companiei când directorul general nu este de naţionalitate israeliană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb