THEODOR PALEOLOGU: "Învăţământul românesc nu încurajează suficient autonomia intelectuală a elevilor"

I.M.A.
Politică / 9 septembrie 2019

Theodor Paleologu (Sursă foto: Twitter)

Theodor Paleologu (Sursă foto: Twitter)

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidenţiale, consideră că învăţământul românesc nu încurajează suficient autonomia intelectuală a elevilor.

El a declarat luni, la Colegiul German Goethe, unde a participat la deschiderea anului şcolar, că învăţământul românesc este "greşit pus pe şine".

"Cred că învăţământul românesc în continuare nu încurajează suficient autonomia intelectuală a elevilor şi a studenţilor. E important să îi înveţi pe cei tineri să gândească cu mintea lor, să spună ce au în minte, să argumenteze, asta contează foarte mult şi asta îi va acompania apoi pe tot parcursul vieţii şi este extrem de important şi din punct de vedere profesional şi din punct de vedere uman, intelectual, moral", a afirmat el, conform Agerpres.

Paleologu a subliniat că scopul educaţiei trebuie să fie autonomia, iar de aici derivă o serie întreagă de aspecte ce trebuie întreprinse în privinţa formării profesorilor, referitor la stilul de predare, la modul de lucru în clasă şi la cel de evaluare a cunoştinţelor.

"Nu am mesaje doar pentru copii, ci şi pentru părinţi şi profesori. Pentru copii - să înveţe, să înveţe, să înveţe, pentru că e cel mai de preţ bun, să îşi urmeze pasiunea, să fie originali, să fie liberi, să îndrăznească să facă şi lucruri care sunt în afara curriculei. Pe profesori vreau să îi îndemn să încurajeze autonomia de gândire a elevilor şi pe părinţi să acompanieze dezvoltarea copiilor, pentru că educaţia se face în foarte mare măsură acasă", a subliniat Paleologu, potrivit sursei citate.

El a menţionat că a studiat la Colegiul German Goethe între anii 1979 şi 1989.

"Îmi aduc aminte de prima zi de şcoală, în septembrie 1979. Eram cel mai mic din clasă", a povestit Paleologu. "Noi am crescut totuşi într-un regim de tiranie. Era groaznic înainte de 1989. Pe de altă parte, asta ne-a întărit cumva, ne-a întărit pentru că am crescut împotriva unui regim opresiv. Libertatea de care se bucură tinerii în ziua de azi nu ştiu dacă e suficient apreciată, pentru că libertatea este bunul cel mai de preţ", a mai spus Theodor Paleologu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O natiune puternica e ca o echipa sportiva. Buna organizare si disciplina sunt elementele esentiale pentru a obtine rezultate bune. Asta cu autonomia intelectuala suna bine, dar e cam lipsita de continut. Cand intr-o echipa sunt prea multi cei care gandesc si prea putin cei care si muncesc rezultatele sunt mai degraba nesatisfacatoare. Fostele imperii, tarile dezvoltate de azi, s-au construit prin munca bruta a milioane de sclavi. Cei care le-au spus ce sa faca au fost doar cateva sute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BURSA

Dosar BURSA - America azi: Izolare, Polarizare, Reconfigurare Globală

Această ediţie specială, publicată sub egida ziarului BURSA, reuneşte într-un volum coerent o analiză aprofundată şi stratificată a celei mai spectaculoase reveniri politice din istoria Statelor Unite ale Americii: al doilea mandat al lui Donald J. Trump

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5061
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3426
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7999
Gram de aur (XAU)Gram de aur450.7054

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb