Theresa May, ezitantă în strategia de Brexit

Ziarul BURSA #Internaţional / 25 martie 2019

Theresa May, ezitantă în strategia de Brexit

Ezitările Theresei May de a-şi prezenta din nou acordul divorţului în vederea ratificării de către deputaţii britanici alimentau duminică o atmosferă de criză şi chiar de sfârşit al puterii conducătoarei conservatoare, înaintea unei săptămâni cruciale a Brexitului, relatează AFP, conform News.ro.

Menit să pună în aplicare un Brexit blând, acest Tratat al retragerii din Uniunea Europeană (UE), un text de aproximativ 600 de pagini încheiat în urma unor negocieri dificile cu Bruxelles-ul, a fost deja respins de Camera Comunelor la 15 ianuarie şi 12 martie.

Un nou vot a fost prezentat de Theresa May drept o urmare logică a summit-ului european care a avut loc săptămâna trecută - joi şi vineri -, în care a obţinut o amâ­nare a datei Brexit-ului după cea prevăzută iniţial la 29 martie, care stabileşte la 12 aprilie cel mai devreme data fatidică.

Însă, conducătoarea conservatoare a provocat probleme vineri, printr-o scrisoa­re adresată deputaţilor, sugerând că votul ar putea să nu mai aibă loc săptămâ­na aceasta, "dacă pare că nu există suficientă sus­ţinere" în vederea ratificării acordului - ceea ce pare foarte probabil.

Guvernul ar urma să-şi dezvăluie astăzi intenţiile şi ar putea să propună o nouă serie de voturi indicative, cu scopul de a stabili ce vrea Parlamentul.

Această opţiune nu este tocmai lipsită de pericole, din cauza tensiunilor pe care le-ar putea cauza în interiorul Executivului, în contextul în care euroscepticii se tem că Parlamentul ar putea să profite de acest lucru pentru a prelua controlul asupra Brexit-ului şi a-l denatura în substanţa sa.

Organizarea unor asemenea voturi ar fi "ideea cea mai ridicolă, infantilă şi nerealistă pe care am văzut-o vreodată", a denunţat deputatul conservator Marcus Fysh, un susţinător al Brexit-ului.

În cazul în care şi-ar prezenta până la urmă acordul deputaţilor, May ar avea de surmontat două obstacole, primul ţinând de posibilitatea de a supune textul la vot.

Acest vot - prevăzut iniţial săptămâna trecută - a fost blocat de către preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, care a apreciat că Executivul nu poate să supună din nou la vot acordul fără o schimbare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb