Thomson Reuters: Valoarea fuziunilor

Ziarul BURSA #Internaţional / 24 noiembrie 2014

Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor (M&A) anunţate în acest an a trecut de 3.000 de miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel de după 2007, ajutate de o serie de tranzacţii importante în sectoarele sănătăţii, energiei şi electricităţii, transmite Reuters, conform Agerpres.

Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor, afectată de criza financiară globală din 2008, şi-a revenit în ultimii ani pe fondul revenirii pieţelor bursiere şi al încrederii companiilor.

Potrivit calculelor Thomson Reuters, valoarea fuziunilor şi achiziţiilor anunţate până la data de 20 noiembrie a înregistrat o creştere de 48% în ritm anual, până la 3.060 miliarde de dolari.

Banca de investiţii "Goldman Sachs Group" Inc. şi-a păstrat poziţia de cel mai important intermediar de M&A, cu tranzacţii în valoare de 877 miliarde de dolari, urmată de "JPMorgan Chase & Co.", cu tranzacţii de 651 miliarde de dolari şi "Citigroup" Inc., cu tranzacţii în valoare de 633 miliarde de dolari. În schimb, "Morgan Stanley" a căzut pe locul al cincilea, de pe locul al treilea anul trecut.

Graţie ofertei de 66,4 miliarde de dolari făcută de "Allergan" Inc. pentru preluarea "Actavis" Plc, valoarea totală a tranzacţiilor în sectorul de sănătate s-a dublat în acest an, ajungând la 364 de miliarde de dolari. De asemenea, planurile "Halliburton" Co. de a prelua rivalul "Baker Hughes" Inc. pentru 38,5 miliarde de dolari au crescut valoarea tranzacţiilor în sectorul energiei cu 68%, până la 516,3 miliarde de dolari.

În topul ţărilor, SUA sunt în continuare pe primul loc cu fuziuni şi achiziţii în valoare de 1.410 miliarde de dolari, cu 58% mai mult decât anul trecut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci, daca observati, QE-ul FED a fost de fapt o modalitate de finantare a acestor mari fuziuni/achizitii. Da, acesta este adevarul, in situatii de criza, cei care au putut au cumparat pe cei care au cedat. Aceasta este de fapt concluzia finala a ceea ce s-a intamplat in ultimii 5 ani. Iar FED, ca reprezentant PRIVAT al unor grupuri de interese private, care sustin si politica SUA, a facut ce a trebuit pentru a finanta preluarea de catre respectivele grupuri de interese a altor producatori mondiali care erau de fapt concurenti. Bineinteles ca problema somajului si a detensionarii sociale a fost rezolvata cu altceva, cel putin de SUA, anume cu initierea marilor proiecte investitionale de infrastructura. Ele au redus somajul, pe orizontal si pe vertical, nu QE-ul. Infuzia de lichiditati a avut alta menire, deci. Nu este clar? Comparati cifrele si va fi atunci clar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb