Tichetele oferite după administrarea celei de a doua doze cu serul anti COVID tuturor persoanelor care s-au vaccinat începând cu luna septembrie au ajuns, pe 12 octombrie, la Buzău. Pentru început, judeţului i-au fost distribuite 2.530 de tichete, iar o parte din acestea deja au ajuns în centrele de vaccinare. Este vorba despre centrul Drive din municipiul Buzău, şi centrele din comunele Vadu Paşii, Vintilă Vodă, Pârscov şi Smeeni. În aceste locaţii, primii beneficiari au putut pleca acasă, după ce s-au imunizat cu schema completă, cu cei 100 de lei, oferiţi sub forma a cinci tichete de masă, iar medicii vaccinatori susţin că recompensa primită va creşte numărul persoanelor care vor accepta administrarea serului antiCOVID.
"Începând de astăzi,12 octombrie, persoanele care fac şi rapelul vor primi şi bonuri de masă în valoare de 100 de lei. Practic orice persoană care s-a vaccinat cu doza a doua, după data de 1 septembrie beneficiază de aceste bonuri de masă. Este prea nouă informaţia, însă, de acum încolo se va difuza şi sunt convins că vom avea un trend ascendant la vaccinare şi prezenţa va fi din ce în ce mai mare. Orice stimulent de natura materială va ajuta. Obligatoriu, idea este foarte bună pentru că bonurile se dau după doza a doua, fără a treia. Doza unu, doza doi şi apoi vine stimulentul. Normal că va creşte şi adresabilitatea", a spus Dragoş Gavrilă, medic vaccinator din centrul Vintilă Vodă.
În celelalte centre, tichele urmează să ajungă în cursul acestei săptămâni. Medicul epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău deja a purtat o discuţie cu medicii vaccinatori din toate centrele şi aceştia urmează să vină să le ridice. De asemenea, astfel de tichete vor ajunge şi în cabinetele medicilor de familie sau în ambulatoriul de specialitate, în funcţie de locul în care se efectuează imunizarea.
"Începe să se materializeze o misiune a Guvernului. Noi am primit tichetele de masă în valoare de 100 de lei care sunt distribuite centrelor şi medicilor de familie care după administrarea dozei a doua le pot da persoanelor vaccinate. Tichetele se acordă pentru persoanele care au realizat schema de vaccinare începând cu 1 septembrie" a spus Carmen Scântei.
Până în prezent, judeţul Buzău a reuşit să atingă doar pragul de 30% în ceea ce priveşte numărul persoanelor imunizate, însă în ultimele zile, după creşterea foarte mare a numărului de confirmări COVID, tot mai mulţi buzoieni au decis să se imunizeze.
"Am depăţit 30 la sută pe judeţ, dar problema este că vaccinarea de ieri este de 888 doze aplicate, pe doza trei 440, iar pe doza întâi 373. Pentru mine sunt cifre bune. Noi continuăm cu echipe mobile, amintim pe această cale tuturor persoanelor care au solicitat echipe mobile, pot solicita şi doza a treia", a spus Carmen Scântei, medic epidemiolog şef în cadrul DSP Buzău.
O cerere în creştere s-a înregistrat şi în mediul rural.
" Deja în ultima săptămână observăm un riviriment în cadrul campaniei de vaccinare, foarte multe persoane la prima doza. Până acum avem avalanşă de persoane la prima doză. Cred că în curând o să se cam aglomereze centrul de vaccinare pentru că vedem de la oră la oră, vin şi mai multe persoane. Am ajuns, din vară când făceam 3-4 persoane pe zi, să trecem de 10-20 de persoane pe zi. Deci, creşterea este semnificativă. Avem părinţi cu copii de 12 ani care doresc vaccinarea. Aceasta este prima categorie. O altă categorie este cea a persoanelor mai în vârstă, care văzând ce se întâmplă în jur, blocajele din spitale, şi la îndemnul copiilor, vin la centrele noastre. Să spun aşa, în ceasul al doisprezecelea, când evoluţia este pe o scară foarte largă, toată lumea trebuie să respecte măsurile de prevenţie. Din ce observ, datorită unor evenimente, gen înmormântări, boala ia amploare în mediul rural şi populaţia începe să realizeze. Pe de o parte încep să se vaccineze, iar pe altă parte, să respecte distanţarea socială şi să poarte mască", a explicat medicul Dragoş Gavrilă.
Medicii îndeamnă, în continuare, buzoienii să se vaccineze explicând efectele imunizării.
"Vaccinul nu elimină riscul de îmbolnăvire, ci de formă gravă. Deci cei vaccinaţi nu au avut forme grave şi în niciun caz nu au avut nevoie de terapie intensivă", a precizat medicul epidemiolog din cadrul DSP Buzău.
Buzăul are peste 92.000 de persoane vaccinate cu prima doza anti COVID şi peste 75.000 de persoane cu cea de a doua doză.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.10.2021, 12:31)
Niciodata Romania nu a dus lipsa de prosti, dar astazi sunt mai multi ca niciodata!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.10.2021, 13:03)
" Deci cei vaccinaţi nu au avut forme grave şi în niciun caz nu au avut nevoie de terapie intensivă", a precizat medicul epidemiolog din cadrul DSP Buzău."
MINCIUNA. Spuneti asta familiilor decedatilor vaccinati, fie din cauza Covid, fie din cauza vaccinului. Poate se referea la judetul Buzau, desi mi-e greu sa cred si acest lucru daca sunt transportati la Bucuresti.