TIMIŞOARA: Percheziţii DIICOT la o grupare suspectată de proxenetism şi prostituţie

V.B.
Anticorupţie / 6 noiembrie 2014

Petrolişti, fotbalişti, avocaţi şi patroni de hoteluri, printre clienţii prostituatelor

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara fac, în această dimineaţă, percheziţii în 17 locuri, la 5 persoane suspecte de proxenetism şi prostituţie, precum şi la 12 hoteluri şi pensiuni din Timiş, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul DIICOT.

În locurile vizate, "există suspiciunea că se găsesc diferite obiecte şi înscrisuri, bunuri ce reprezintă mijloace de probă pentru dovedirea săvârşirii infracţiunilor pentru care a fost începută urmărirea penală", precizează anchetatorii. Procurorii sunt ajutaţi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.

Potrivit rechizitoriului, în acest an, grupul infracţional organizat format din 15 membri (4 bărbaţi şi 11 femei-recepţionere ale unor unităţi de cazare turistică din Timiş), "ar fi facilitat practicarea prostituţiei de către 40 de tinere, contra unor tarife variind între 100 şi 500 de euro, în funcţie de serviciile sexuale prestate şi de perioada de timp".

"Bărbaţii asigurau transportul victimelor între hotelurile în care avea loc acţiunea de exploatare a lor, iar recepţionerele racolau clienţi dornici să răsplătească cu bani cash serviciile sexuale care li se prestau. Printre aceştia, se numără afacerişti cu petrol, fotbalişti, avocaţi, patroni ai altor hoteluri, cetăţeni români, dar şi cetăţeni străini (nemţi, italieni). De asemenea, faţă de recepţionerele implicate există suspiciunea rezonabilă că racolau tinerele în funcţie de aspectul fizic sau alte cerinţe, imagini cu acestea fiind arătate unora dintre clienţii cazaţi în cele 12 hoteluri şi pensiuni prin intermediul a trei reţele de socializare şi comunicare", mai punctează DIICOT.

Procurorii menţionează că, în gruparea condusă de două femei, "fiecare membru avea rolul foarte bine determinat".

"Astfel, unele dintre recepţionere aveau sarcina de a < educa > tinerele racolate cu privire la tehnicile meseriei de prostituată destăinuindu-le preferinţele clienţilor. Recepţionera de serviciu asigura intrarea în hotel a tinerei care urma să se prostitueze. Totodată, aceasta încasa comisionul de la prostituată şi îl înmâna recepţionerei care racolase clientul. De asemenea, în afară de comisionul pe care îl încasau de la tinere, recepţionerele beneficiau şi de alte < favoruri > de la clienţi, acestea constând în cadouri, sume de bani sau alte beneficii (parfumuri, combustibil, băuturi fine, dulciuri, ţigări etc)", relatează DIICOT.

Până în prezent, procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO estimează la 80.000 euro câştigurile realizate de către proxeneţi timp de 4 luni de pe urma exploatării a 10 victime. Anchetatorii au emis 23 de mandate de aducere pe numele membrilor grupării, dar şi ale unora dintre victime. Persoanele vor fi conduse la DIICOT Timişoara pentru audieri.

Cazul a fost instrumentat cu suportul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb