TIMIŞOARA: Un proiect medical de tratare a pacienţilor cu COVID-19, în atenţia OMS pentru a fi dat exemplu de bune practici

G.U.
Miscellanea / 23 martie 2021

Un proiect medical de tratare a pacienţilor cu COVID-19, în atenţia OMS pentru a fi dat exemplu de bune practici

Primarul Dominic Fritz a anunţat, astăzi, că unul dintre proiectele medicale implementate la Timişoara, Pandemic Controller, este în atenţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi ar putea fi dat exemplu de bune practici într-un ghid elaborat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, informează Agerpres.

Proiectul implementat în toamnă facilitează schimbul de informaţii între medicii de familie şi specialiştii Spitalului de boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, pentru a ajuta pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, cu forme uşoare sau medii, să fie monitorizaţi şi trataţi la domiciliu.

"OMS are un proiect care evaluează mai multe proiecte inovatoare în combaterea pandemiei. Ne-au contactat, au cerut mai multe informaţii. (...). Aplicaţia Timişoarei este în evaluare la OMS pentru a fi dată ca exemplu de bună practică în pandemie. Îi mulţumesc domnului doctor Virgil Musta şi medicilor de familie pentru colaborare", a spus Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă.

Şeful Secţiei de Boli infecţioase a Spitalului "Victor Babeş", dr. Virgil Musta, detalia la lansarea proiectului că acesta a fost gândit atât pentru situaţia în care sistemul de sănătate va fi copleşit de un număr mare de infectaţi cu SARS-CoV-2, cât şi pentru pacienţii care refuză internarea, conform Agerpres.

"Este un proiect unic în ţară. Toţi pacienţii care se prezintă pentru evaluare la Spitalul 'Victor Babeş' sunt introduşi pe această platformă, indiferent dacă ei necesită sau nu spitalizare. În momentul în care avem o investigaţie legată de un pacient, este introdusă în platforma care poate stabili dacă este o formă uşoară, medie sau severă. Formele severe sunt reţinute în spital, dar avem foarte mulţi pacienţi chiar cu forme medii, care nu vor să se interneze. Aceştia beneficiază de sprijin din partea comunităţii (medicii de familie, n.r.) pentru că la un moment dat, unii dintre aceştia necesită oxigen. Medicii de familie trebuie să-i monitorizeze, să vadă acel moment, pentru că dacă se pierde acel moment, pacienţii vor veni decompensaţi la spital, iar şansele de supravieţuire sunt foarte mici", a explicat dr. Musta.

Până acum, 300 de medici de familie folosesc aplicaţia cu ajutorul căreia au fost trataţi peste 3.700 de pacienţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Speram sa reducem cat mai mult rata de infectare..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb