Titlurile companiilor petroliere au fost cele mai căutate

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 decembrie 2004

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, investitorii au acordat o atenţie sporită acţiunilor societăţilor ce activează în domeniul petrolier. Astfel, pe fondul unei presiuni la cumpărare, acţiunile SNP şi RRC au înregistrat noi maxime istorice ale cotaţiilor bursiere şi volume ridicate de tranzacţionare.

Tendinţa de creştere a preţurilor s-a manifestat la majoritatea titlurilor transferate, fapt ce a condus la creşteri semnificative ale celor trei indici bursieri. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de indicele BET-C, de aproape 4% faţă de nivelul de marţi. Brokerii sînt de părere că aprecierea semnificativă a indicelui BET-C s-a datorat în mare măsură creşterii cotaţiei titlurilor RRC.

Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedinţei de ieri a fost de 184,54 miliarde de lei din care 2,025 miliarde lei sînt aferenţi transferării unui număr de 196 obligaţiuni "Finansbank". Acestea au fost tranzacţionate la un preţ cu 2% mai mare decît principalul.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Brokerii ne informează că preţul acţiunilor RRC s-a înscris încă de la deschiderea şedinţei bursiere pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la "Est Invest", precizează că acţiunile RRC erau cumpărate ieri direct de la vînzători, în condiţiile în care piaţa la cumpărare nu era solidă. Cursul a înregistrat un nou maxim istoric, de 850 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost însă perfectată la cursul de 841 lei/acţiune, în creştere cu 11% faţă de cursul de închidere aferent şedinţei bursiere anterioare.

SNP "Petrom"

Bucureşti

Acţiunile SNP au fost şi ele în topul preferinţelor investitorilor, însă cursul de tranzacţionare al lor nu a înregistrat o creştere susţinută, pe toto parcursul şedinţei, ca în cazul "Rompetrol Rafinare". Brokerii informează că preţul titlurilor SNP a crescut pînă în jurul orei 11:30, după care, timp de o oră, acesta s-a plafonat la nivelul de 2.950 lei/titlu. După 12:30, cursul şi-a reluat trendul ascendent, înregistrînd, la finele şedinţei, un nou maxim istoric, de 3.140 lei/acţiune. Cursul de închidere a fost cu 7,9% mai mare decît preţul la care a fost perfectată ultima tranzacţie marţi.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cursul acţiunilor TLV s-a înscris pe parcursul şedinţei de ieri pe un trend descrescător, ultima tranzacţie fiind perfectată la cursul de 7.900 lei/titlu, cu 100 de lei mai mic decît preţul de deschidere şi cu 1,3% sub preţul de închidere de marţi. În partea a doua a şedinţei a fost efectuată o tranzacţie specială cu 2 milioane de acţiuni TLV la preţul de 7.950 lei/titlu, preţ cu 0,6% mai mic decît cel la care a fost efectuată tranzacţia specială anterioară.

"Banca Română

pentru Dezvoltare"

După scăderea semnificativă de marţi, cotaţia titlurilor BRD şi-a revenit ieri, pe fondul unei presiuni la cumpărare. Nivelul maxim atins de curs a fost de 34.800 lei/acţiune. Ultima tranzacţie, însă, a fost perfectată la cursul de 34.700 lei/titlu, acesta fiind cu 4,2% mai mare decît cursul de închidere de marţi. Numărul titlurilor transferate s-a apropiat de 600.000, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea a depăşit 20 de miliarde de lei.

Notă: Săgeţile indică trendul pe care s-a înscris preţul acţiunilor respective în timpul şedinţei bursiere de ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb